Ökröcskék vagytok. A mascarponénak mekkora a glikémiás indexe?
Ti mennyire éreznétek magatokat hülyének pajtik, ha mondjuk 1000 ember fogná magát és lefogyna updéttel, míg ti mondjátok rá, hogy hülyeség?
Mindig biztosak vagytok az igazatokban?
Egyébként bizonyos szempontból tényleg hülyeség. De az emberek többsége még az updétnél is sutább, és nem tudják miért hülyeség az update. Kíváncsi vagyok, szerintetek miért hülyeség, és miért fogynak vele mégis sokan?
Nagyon egyszerű :)
Update-ra legtöbbször azok állnak át, akik nagyon szeretik a hasukat, nagyon sokféle ételről nem képesek lemondani.
A "legrosszabb" kajákat, amelyek 3-as kódúak, mégis kénytelenek elhagyni, avagy nagyon minimális mennyiséget fogyaszthatnak belőle. Ilyenek a cukros, fehérlisztes kaják/üdítők. Ez egy jelentős túlsúllyal rendelkező egyénnél már önmagában -X kiló 1-2 hét alatt.
A "kevésbé" rosszak, mint barna rizs, barna liszt 2-es kódúak, hiszen ezek is szénhidrátok, de mivel sok hasznos anyag található bennük, a nettó hasznuk alacsony bevitel mellett pozitív (de hát ezeket ugye ajánlják is, minden fogyókúrában).
Viszont az a része a dolognak, hogy zsíros kajából (kolbász, kacsa, mint láttam, mascarpone) nyugodtan ehetünk jóval többet, ez nagy baromság, és még ha valakinél el is indul a fogyás a cukros-lisztes dolgok nélkülözésének (és esetleg némi mozgásnak) köszönhetően, ez alaposan lelassítja azt.
Ez a Norbi-féle hülyeség, hogy ami nem emeli a glikémiás indexet, az nem hizlal. A glikémiás index az csak ezt mutatja, hogy az adott étel mennyire emeli meg a vércukrot. A zsír nyilván nem fogja megemelni, mivel nem cukor. De ettől függetlenül a szénhidrátoknál nagyobb kalóriatartalommal rendelkezik, ezt pedig a szervezet felesleg esetén elraktározza zsír formájában, tehát hizlal.
Hülyeség, hogy a cukortól hízunk, a zsírtól nem nem is értem, ezt hogy hiheti el valaki. Ugyanolyan káros fogyókúra szempontjából, mint a cukor.
Az ócska Update termékekről nem is beszélve. Múltkor megnéztem a "kenyér" összetevőit...
Ha ennyire hiszel benne, egy két hétig reggelizz és vacsorázz update pékséges termékeket, megnézem, mennyit fogsz "fogyni" az 1-es kód ellenére.
"Viszont az a része a dolognak, hogy zsíros kajából (kolbász, kacsa, mint láttam, mascarpone) nyugodtan ehetünk jóval többet, ez nagy baromság"
A zsíros kajákkal semmi baj sincs. A zsír, a hús alap ételeink. Nyápic dolog parázni tőlük, normális ember nem sok ch-t eszik, hanem sok zsírt.
"Ez a Norbi-féle hülyeség, hogy ami nem emeli a glikémiás indexet, az nem hizlal"
Nem, ez nem Norbiféle. Norbi ehhez kismiska, ez általános igazság. Valójában úgy szól, hogy ami nem emeli az inzulinszintet, az nem hizal, amúgy.
"A zsír nyilván nem fogja megemelni, mivel nem cukor. De ettől függetlenül a szénhidrátoknál nagyobb kalóriatartalommal rendelkezik, ezt pedig a szervezet felesleg esetén elraktározza zsír formájában, tehát hizlal. "
Ez fa.sság. Az elhízás nem a kalóriatöbblettől van, a hízás egy betegség. Amit megbetegítő kaják okoznak, a zsírevés nem.
"Hülyeség, hogy a cukortól hízunk, a zsírtól nem nem is értem, ezt hogy hiheti el valaki."
Ez sima biológia, van fogalmad a hormonrendszerről, ugye? Majd tanulj róla, hogyan raktározódik a zsír.
Na én sem bírom a sóbert, de okkal ökröcskézlek titeket. Nagyon nem vagytok képben, így azért nem ciki beszólni az updétre? Az.
"Ha ennyire hiszel benne, "
Komoly vitapartner vagy.. Nem hit kérdése, a téglapor és a sz.ar szójás gluténos vacak is szénhidrátszegény, ergó 'fogyókúrás'.
Nem kell elmondani nekem, hogy miért sz.ar az update kenyér, nektek kellene megtanulni azt, hogy ami lowcarb az segíti a fogyást, pusztán mert nincs benne sok szénhidrát. Tanuljátok meg.
" Ezt a sz@.rt a lusta,tohonya embereknek találták ki,a"
Rohadt nagy egód van.. Miről beszélsz? Az update is csak egy lowcarb táplálkozási irányzat, mindenkinek így kellene ennie. Nyilván nem szójás update termékeket, de tök mindegy, az elv a lényeg. Elvben pedig az update jó, gyakorlatban nyilván egy pénzlehúzó sz.ar. De ti az elvet sem értitek, hogy miért működik. Ez a kicsiny probléma itt.
8-as, annyi butaságot összehordtál, hogy nem is reagálnék rá :)
Egyébként orvostanhallgató vagyok, én tanultam, hogy hogy történik a szervezetben a zsírmetabolizmus során.
De lehet, hogy te valami új felfedezésre tettél szert :)
"Az elhízás nem a kalóriatöbblettől van, a hízás egy betegség. Amit megbetegítő kaják okoznak, a zsírevés nem.
"Hülyeség, hogy a cukortól hízunk, a zsírtól nem nem is értem, ezt hogy hiheti el valaki."
Ez sima biológia, van fogalmad a hormonrendszerről, ugye? Majd tanulj róla, hogyan raktározódik a zsír. "
Ezek alapján elmagyaráznád nekem az elhízás mechanizusát, kérlek?
Orvostanhallgató vagy, nem sokhoz értesz. Nem az a szereped a világban (ezen a pályán maradva) hogy bármit is megérts.
Az elhízás anyagcserezavar, anyagcserezavart a szénhidrátfogyasztás (sok, finomított) és a tejfehérjék okoznak. Ennyire egyszerű, nem nekem kellett rájönni. Tény.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!