40kg leadható egy év alatt egészséges módon?
Az elhízásnál mindig van valami lelki ok ezt kell megkeresni egyébként nem lesz sikeres a fogyókúra. Vagy az evést használod valami pótcselekvésnek vagy valamitől meg akarod védeni magadat.
Persze utána kell sport is és mint ahogy az előzőek már írták a kenyeret és a gabonaféléket kell elhagyni elsősorban és helyette főként zöldséget kell bevezetni.
Aranyhal és három kívánság! :-)
Nem vagyok orvos, ám nekem is hasonló problémám van. Orvosok szerint 40 kilót kb. 3 év alatt kell leadni, akkor mondhatod, hogy "egészséges módon" szabadultál meg a feleslegtől.
Eleinte nem szabad akkora lendülettel nekiállni sportolni, megvonni magadtól ennivalókat, mint ahogy a legtöbben teszik. A nagy terhelés megviseli a szervezetet! A hirtelen megvonás pedig depressziós tüneteket okoz. Fokozatosság legyen a jelszó!
A mozgást kezd avval, hogy minél többször felállsz a tévétől, számítógéptől, stb. Szervezz magadnak egyre több programot. A legjobb, ha jó nagy sétákkal kezded, majd kirándulásokkal, kerékpározással.
Tornázhatsz is, de szintén csak fokozatosan.
Életmód váltás! Miután kezdtem aktívabb lenni, leszoktam a liftezésről is, inkább lépőzök (4-en lakunk), egy-két buszmegállót inkább lesétálok, ha tehetem kerékpárral megyek vásárolni, dolgozni, nem autóval.
Ami jó mozgás még az a kertészkedés! Hasznos és sokszor felér egy edzéssel. (van egy kertrészünk itthon és van telkünk is)
Kiadós szex is jó mozgásforma! ;-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!