Kezdőoldal » Fogyókúrák » Szénhidrátszegény diéta » Erdemes a ketogen dietat...

Lambertasszisztens kérdése:

Erdemes a ketogen dietat elkezdeni vagy egeszseges taplalkozas es mozgas is ugyan ugy jo?

Figyelt kérdés
(Jo szenhidratok,sport,gyumolcs,magvak,etcsokolade,kaloriadeficit persze) 17/l

2016. ápr. 11. 18:13
 1/6 anonim ***** válasza:

Emberfüggő is, mi az egészséges, főleg, hogy mi az ideális. Van, akinek a lehető legjobb a ketogén diéta (nekem is, de a fogyáshoz nekem vajmi kevés még nagy odafigyeléssel is, bár segít benne), más pedig sosem fog hozzászokni és mindig szenvedni fog mellette...

Akkor fogysz, ha kalóriadeficitben vagy, a jó étrend és a mozgás pedig alap. Teljesen függetlenül attól, hogy ketózol vagy sem.

2016. ápr. 11. 18:15
 2/6 anonim ***** válasza:
Ki kell kitapasztalnod,neked mi a jó! Nekem a ketogén diéta jobban működik, mint a szénhidrátos diéta, de lehet, neked nem válna be. Próbáld ki,aztán meglátod!
2016. ápr. 11. 19:01
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

17 évesen szerintem legfeljebb akkor indokolt a keto, ha tényleg bizonyítottan problémáid vannak az inzulinoddal, szénhidrátokkal. Normál esetben, ha csak azért vagy elhízott, mert elhanyagolod magad, összevissza eszel, nem mozogsz, akkor szerintem csak magad alatt vágnád a fát azzal, hogy a társasági programokban (pl. sörözés, ami abszolút tabu ital) te leszel "a lány, aki valami hülye diétát csinál".

Gondold végig, hogy miért akarnád. Hosszútávú fogyás szempontjából a kalóriadeficiten van a hangsúly és az egészséges makrótápanyagokon, ha nincs egészségügyi oka annak, hogy ketózni akarsz, akkor csak egy körülményes hobbit teremtesz magadnak. Függetlenül attól, hogy milyen előnyökkel bír.

2016. ápr. 11. 19:02
 4/6 anonim ***** válasza:

#3: Nem mindenkinek szól a társasági élet az ivásról. Amúgy a nyári 2 napos számítógépes retró partin lazítok és sörözöm, rokonlátogatáskor is lazább vagyok, máskor pedig ketózom. Ez okés, bár igaz, kezdő ketózó jobb, ha nem teszi, mert bekavar a zsíradaptációnak. Én max. pár órára kikerülök a ketózisból, és? Így is sokkal egészségesebb nekem, mintha sose csinálnám.

De a társasági életemet pont nem befolyásolja, hogy azon a partyn vizet vagy ketóba illő töményt (a ketontermelődésbe bekavar egy kis időre, de ha alig van benne szénhidrát, akkor mehet a szigorúbb ketogén diétákban is) iszom avagy sört. Mindössze azért sörözök, mert nagyon meleg van olyankor és ez a legjobb hideg ital a boltban és ez amúgyis régi rítus. De manapság a párom issza meg a zömét, én szolidan tolom (s mellé napi sok liter víz :D).

Szerintem sem érdemes csak a fogyás miatt ketózni, de nem mindenkinek macerás és sokunknak bőven megéri a sok plusz energia, jobb közérzet és egyéb pozitívumok (már akinek vannak, hisz akinek nem való, annak rosszabb is lehet ketóban).

2016. ápr. 11. 19:21
 5/6 Krisz85 ***** válasza:

amíg nem tudsz normálisan diétázni addig szerintem nem kéne erőlködni a ketogén diétával sem, mert írtó nagy pofáraesés lesz belőle, azt még precízebben kell csinálni, mint a normál alap diétát,

gyümölcs, étcsoki diétában, jól van, esetleg egy kis fagyi vagy krémes? hmm?

2016. ápr. 14. 21:31
 6/6 anonim ***** válasza:
Pont senmmi gond nincs a gyümölccsel és étcsokival diétában... Nyilván számít a mennyiség, de ha valakinek jólesik s nem kavar be, miért ne? Én ketogén diétában is eszem gyümölcsöt, szinte mindennap (akármilyet, amihez kedvem van), a csokim pedig nem igazi, hanem házi csokiszósz, de ha rendes csokival vinnék be pár gramm cukrot, akkor sem történne semmi.
2016. ápr. 15. 15:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!