Ha nagyon alacsony a szénhidrát bevitelem pl 12gr de a kalóriát túlszárnyalom ami már hízásba menne, akkor hízni fogok vagy sem?
Tiszta étkezéssel,ami hús,tojás,magvak és éppen hogy csak némi zöldség...
Mi dönt,a kalóriatöbblet vagy a tùl alacsony ch?
Valószínűleg hízni fogsz, mások azt szoktak ilyenkor (már ha kalóriatöbblet van, a szokásosnál magasabb kalóriabevitel még okozhat több kalóriaégetést s szinte semmi többletet).
A termodinamika törvényei erősebbek, mint az alacsony ch és a zsírnak nem nagy kunszt eltárolódni zsírként, tipikusan alacsony inzulinszint mellett sem. Én ezt olvastam megfelelő fórumokon. Egyéni tapasztalatom nincs, én tipikusan stagnálok kevés ch mellett, s elég esélytelen, hogy 12 gramm mellett túlegyem magam.
Ok,köszönöm a válaszokat.
(Elméleti kérdésnek szántam)
magyarul paleo vagy ketogén étrend lenne ez.
ha nincsen benne elég zsír,akkor falás lesz pár nap után,hasgörccsel megtoldva és erőtlen fekvéssel.
a némi zöldség is érthetetlen és logikátlan.
nézd már meg hogy mennyi 100g brokkoli vagy karfiol kalória tartalma.
Utolsó mi ez ha nem zsíros étkezés? Hús,ami lehet csülök,tarja,akàrmi csak ugye nem olajban sütve.Ezutàn a magavakban is ugye megvan a zsír és a tojásban is...
A minimális zöldsèg pedig nem a kalóriatartalom miatt van hanem a minimális ch miatt...
Persze nem mindennap,mondjuk 1-2szer egy héten.
Mennyire befolyásolná a fogyást?
#7: Nem hal éhen az agy, természetesen kap glükózt ;) Fehérjéből gyártja a test.
Ha nem így lenne, nem lehetne vidáman élni évtizedekig minimális szénhidrátbevitellel ;) Nem 12 grammal, alatta, olykor jóval alatta (már amennyire lehet jóval alámenni, ugye).
A testi sejtek s amennyire tudom, az agy egy része pedig átáll ketonok használatára.
Tipikusan jól érzi magát az ember így, megfelelő fehérje-, kalória- és tápanyagbevitel mellett. A szénhidrát nem esszenciális tápanyag.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!