A "fogyimenük" gyakran emlegetik reggelire, uzsonnára (tökmindegy mire) a teljes kiőrlésű kenyeret. Oké, megveszem. De mire megyek a fél kiló kenyérrel, mikor naponta 2-3 szeletet ehetek belőle? Legyek egy hétig ugyanazon penészedő kenyérrel, mert drága volt és sajnálom kidobni? Az elmélet érdekes, gyakorlatban mégsem lehet kis kiszerelést venni, holott ez adná a fogyókúra alapját. Vagy dobáljam ki? Elkölthetném azt a pénzt másra is.
Vannak 25 dekás csomagolt kenyerek is. És létezik teljes kiőrlésű zsömle is.
2018. júl. 17. 15:42
2/14 A kérdező kommentje:
Nnnna, ilyet én még nem láttam. Na de majd a Tesco-t megkérdezem. Itt, mucsaröcsögei lakosként nem, hogy választék nincs, de bolt sem...
2018. júl. 17. 15:46
3/14 anonim válasza:
Vedd meg a fél kilót és felszeletelve fagyaszd le - negyed órával korábban kiteszed az asztalra az aktuális adagodat, és utána máris tudod enni. Ízre, állagra olyan, mint frissen, és nem kell "penészedö" kenyeret enni.
2018. júl. 17. 15:48
4/14 anonim válasza:
Én a lidlben szoktam venni teljes kiörlésű rozs zsemlét.
2018. júl. 17. 15:53
5/14 anonim válasza:
Akkor segítek: ha fogyni akarsz, akkor a teljes kiőrlésű kenyér pont ugyanolyan szr, mint a sima. Azon kívül, hogy mindent beledarálnak, pont ugyanolyan hizlaló.
2018. júl. 17. 16:04
6/14 hollófernyiges válasza:
Én hűtőben, zacskóban tartom a kenyeret, még nem penészedett be.
2018. júl. 17. 16:25
7/14 anonim válasza:
Nálunk csak olyan kenyeret lehet kapni ami már akkor kb 3 naposnak tűnik mikor megveszed, úgyhogy a szomszéd városban szoktam venni egyszerre 4-5 fél kilósat, a pékségben felszeletelik én meg beteszem a fagyasztóba, annyit veszek csak ki amennyit megeszek akkor, ha kiolvad teljesen olyan mint amikor megvettem...
2018. júl. 17. 16:50
8/14 A kérdező kommentje:
A fagyasztós dolog is jó ötlet, köszi a tippeket.
Nem fogyni kívánok (egyikőtök megvádolt vele), csak kissé vissza akarok fogni a zabálásból. És ahogy olvasgattam, miket javallott enni az "optimális alakhoz", akkor láttam, hogy miket esznek. Kb. egy tenyeremben elfér az egy napi adag. Én is úgy vagyok vele, hogy nem megszüntetni kell a fehér kenyeret, csak megállni, hogy ne egyen a javasolt adagnál többet. Mert a teljes kiőrlésű is ugyanaz, csak lassabban szívódik fel és nem okoz korai étvágyat, mint a fehér változat. Vagy valami ilyesmi.
Szerintem az alakforma 80%-ban genetikai háttér amúgy, a többiért tehet az ember.
2018. júl. 17. 16:59
9/14 anonim válasza:
A rendes kenyér egy hét múlva is jó, nagyanyám is heti egyszer sütött, én is (igaz, nálam hamarabb elfogy, ketten vagyunk rá).
60-70% a páratartalom és sosem penészedik meg a kenyerünk...
De le is lehet fagyasztani prímán, én azt szoktam, főleg akkor hasznos, ha meg akarom enni a 6. zsemlét is, de a másik felem nem akarja ezt :)
Mondjuk ha komolyan gondolom a fogyást, eleve nem eszem kenyeret, de van, akinek belefér, ugye.
2018. júl. 17. 17:07
10/14 anonim válasza:
#8: Egy tenyér étel fogyókúrás és akkor is 80% zsír, különben koplalás... Ez hajmeresztő butaság, simán ehetsz napi kilókat súlytartáskor és fogyáskor is, nyilván... Ha ilyenekkel találkozol, ne foglalkozz velük, tudom én, hogy írnak butaságokat, de az nem igaz.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!