Ti csirke helyett milyen húsokat szoktatok enni diétára?
én is csirke párti vagyok, de már annyira unom a csirkét, hogy inkább a sajtot és a halat választom...
mivel itthon senki nem vevő a halra, ezért nem is készítem el, hanem ha tehetem - rendelek, veszek (veszek = ha eljutok étterembe, kifőzdébe, az irodaház alatti étterembe - halat veszek)
ha szereted a halat is, válaszd azt csirke helyett, több jó van benne...
(és a gomba és a sajt is tartalmaz fehérjét és annyi jó dolgot, mint a csirkehús)
Napi 300 g csirkemelltől én is falnak mennék... Nekem ez a legélvezhetetlenebb hús, nehéz úgy elkészíteni, hogy ne legyen száraz, íztelen. És nem is értem, miért ne lehetne másfajta húsokat, halat is enni, ha valaki fogyózik. A legtöbb ember számára fontos a változatos étrend. Ha pedig néha unod a húsevést, lehet tartani húsmentes vagy akár csak növényekre alapozó napokat is, nem csak a húsban van fehérje.
4-es
Szerintem (ismétlem szerintem) nem a zsírral van a legnagyobb gond, hanem a szénhidrátokkal. A hozzáadott cukorral. Miért gondolom így? Az emberi evolúció során soha nem fogyasztottak az emberek ennyi szénhidrátot. A mesterséges répacukort mióta gyártják durván? 2-300 éve? Előtte semmi ilyesmi nem volt, volt a méz, meg voltak a gyümölcsök (már ha egyáltalán jutott az asztalra), déligyümölcs meg pláne nem volt, amiknek elég magas a szénhidráttartalma. Egy internetes forrás szerint 2007-ben Magyarországon egy ember egy év alatt átlag 42,5 kg (!) cukort fogyasztott. Állati magas adat. Az 1800-as évek elején pedig 0,5 kg volt durván. Szóval azthiszem ezen érdemes elgondolkozni.
Nem azt mondom, hogy akkor menjen mindenki paleoba, mert szerintem az sem normális, de a hozzáadott cukrot mindenképp érdemes elkerülni. Annyi szerintem elég is, legalábbis nekem elég volt.
Én a mellét már nem is eszem,semmit nem számít ha csak nem a mr.olympiára készülsz .Én marhát,kacsát ,sertéskarajt,csirkéből combot és szárnyat szoktam enni. Illetve sok halat fogyasztok,sőt a legtöbbször azt most hogy belegondolok .
Én egyszer eszem egy nap húst ,a többi mozarella,hüvelyesek,túró ,ritkán tofut is szoktam . A lehetőségek tárháza végtelen ,én meg is halnék ha minden nap csirkét kéne ennem,és nem hiszem,hogy jobban néznék ki tőle ,úgyhogy ha unod egyél mást nyugodtan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!