Ti csirke helyett milyen húsokat szoktatok enni diétára?
Semmilyet. De néha azért van nyúl (pörköltnek remek s még úgy is sovány, nem mintha az fontos lenne), csak azt még a párom is unja minden hónapban, nemhogy én, így tényleg ritkán szerepel az étlapon.
Napi háromszor főleg nem muszáj húst enni, annyi más lehetőség van. Túró, tojás, növények... Ha mindenféle húst alkalmaznék egy príma szakáccsal, akkor is megunnám, ha havi 1-2-szer lenne, aki ilyen, annak kell más opció.
De van, aki különféle húsokkal s elkészítési módokkal (hol sütve, hol lecsósan, hol salátában, hol rizsben, hol rakott zöldségben) meg tudja enni a húsételét mindennap.
Bármilyen hús mehet fogyáskor is, pontosabban ez egyén és diéta kérdése, természetesen, nem mindenki szeret mindent s egy zsírszegény étrendbe nem sok zsíros hús fér.
Nem értek a szénhidrátban szegény diétához, de annyi féle hús van, amit diéta mellé érdemes enni, hogy ihaj.
Csirke, pulyka, szarvas, őz, tengeri hal, folyami hal, soványabb disznó, kecske, nyúl, stb.
Na meg fehérje tartalom miatt: tojás, aludttej, csicseriborsó, hüvelyesek, fejtett bab, lencse (!), stb.
Eszméletlen mennyiségű adat van az interneten, csak a megfelelő forrásokat kell összeválogatni.
Egyébként én is fogyókúráztam, de nálam ez inkább egyfajta diéta volt. A cukort elhagytam, illetve a hozzáadott cukorral készült ételeket is. Csak ennyit tettem, plusz elkezdtem kerékpározni. 15 kilót fogytam amit tartok is, 80 kg vagyok. Ez egy éve történt. Mostanába már kezdek csalni, tegnap egy túrórudi, előtte túrós táska, meg kakaós csiga.
A mézet is mostanába kezdtem el újra eszegetni, napi 1-2 kanál szerintem belefér, bár nem árt vele vigyázni, a méz kb. 80%-a cukor.
Ja és a folyadékbevitel fontos. Amennyi jól esik, de a 1,5 liter legalább legyen meg.
Nagyon szépen köszönöm az eddigi válaszokat.
Napi olyan 300 gramm csirkemelt eszek ami 3 étkezésre van kiosztva.
Tojásból, túróból, zöldségekből is szoktam fogyasztani. Csak valahogy már a 3 nap után semmilyen íze nincs mert megszokom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!