Rengeteg szénhidrátot (teljes kiőrlésű gabonák, hüvelyesek, gyümölcsök, zöldségek) eszek, miért nem hízok semmit?
Napi bevitt kalóriám 80%-a szénhidrátból jön, 10% fehérje, 10% zsír.
Kb 5 kg-ot szeretnék hízni.
Mindenhol azt látom, hogy a szénhidrátot teszik felelőssé az elhízásért, de ebből semmit nem tapasztalok régóta.
Finomíott cukrot abszolút nem, fehérlisztből csak minimálisat fogyasztok.
Elhasználod, nyilván. Ha többletben lennél, híznál.
Ha elég trükkös a szervezeted, akkor rádobsz még 1000 kcalt s még mindig elhasználja, akkor inkább gyúrj, azt nem tudja megakadályozni, hogy izom épüljön, ha jól edzel, pihensz és eszel.
Senki nem állítja, hogy a szénhidrátoktól mindenki hízik, csal azt, hogy aki hízik, az a szénhidrátoktól hízik.
Vannal akiknek a zsítranyagcseréje annyira gyors, hogy egyszerűen nem híznak semmilyen ételtől. A sok szénhidrát okozta magas inzulinszint, majd az inzulinrezisztencia és a cukorbetegség őket sem kerüli el.
Nem a hízás a lényeg mindenáron, hanem hogy egészséges legyél: erőedzés és több fehérje ennek módja az esetedben.
7.
Ezt hol "tanultad"? Valami plázacica magazinban???
A tények: ;"Az inzulin a hasnyálmirigy ún. Langerhans-szigeteinek béta-sejtjeiben termelődik. A sejtek a táplálékkal felvett cukorra reagálnak és inzulint szabadítanak fel a keringési rendszerbe." Ld: [link]
Utolsó: ez mind szép és jó de hiába reagálnak ha a sejtek zsírral telítődnek nem tudják beengedni a cukrot és hiába működik az inzulin receptor, a cukor visszalökődik a véráramba.
Informálódni kicsit mert ez a tévhit hogy a szénhidrát okozza a cukorbetegség ez vagy 10 éve megdőlt, számtalan tanulmány bebizonyította már hogy egyedül a telített állati zsírok bevitele képes blokkolni az inzulint.
Ezt már láttam :)
Tisztában vagyok ezekkel, csak annyit ijeszteget a környezetem a szénhidráttal, meg, hogy "jaj, cukorbeteg leszel", hogy az már nekem nyomasztó.
Viszont cukrot csak most hagytam el. Szilveszterkor ettem utoljára finomított cukrot, nem hiányzik. A nyers vegán/paleos "sütemények" sokkal jobban ízlettek korábban is, habár ezek magas zsírtartalmúak, így csak mértékkel fogyasztom őket.
A vércukor értékem normális.
Az eddigi legrosszabb értékem 5.3 volt, ezt még akkor mértem, mikor cukrot, olajokat és sok fehér lisztet is fogyasztottam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!