Kezdőoldal » Fogyókúrák » Szénhidrátszegény diéta » Sok zöldséget kell enni, ez a...

Sok zöldséget kell enni, ez a diéta alapja, de annyira puffadok tőle! Mi a megoldás?

Figyelt kérdés

Sajnos fel vagyok fúvódva, és ezt kellemetlen szagú szellentés kíséri. A k betűs zöldségeket kerülöm, nem eszek babot és társait. Répa-brokkoli zöldségkeveréket eszek, de ettől is...

Furcsa, hogy jobban kellene érezni magam a zöldségtől, mégis valahol az ellenkező hatást tapasztalom. :(

2017. aug. 19. 07:43
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%

Ha éppen csak répa-brokkoli keveréket eszel, akkor is puffadsz?

Van, aki pont a zabot nem bírja, attól puffad. Vagy a tejtermékektől. Persze lehet gondod a zöldségekkel is, nem véletlenül találták ki pl. a FODMAP diétát. Léteznek olyan emberek is, akik csak minimális növényi táplálékot, rostot tolerálnak, pl. bélbetegség miatt. Talán nem ártana neked egy szakorvosi vizsgálat.

2017. aug. 19. 23:23
 12/13 A kérdező kommentje:

Lehet jó ötlet a vizsgálat. De ezt a vizsgálatot milyen néven kell keresnem?

A brokkoli répa kombót szoktam enni pároltként és az is puffaszt, próbálom tesztelgetni mit ehetek vagy hogyan ehetem.

Köszönöm a válaszokat! 👍👍👍

2017. aug. 21. 18:13
 13/13 anonim válasza:

A brokkoli, a karfiol a káposztafélékhez (ká betűsökhöz tartoznak) simán puffaszthatnak.

Ill. ha reggeli zabkását tejjel készíted v. eszel hozzá, az is. Meg a zab (ill. minden rost) puffasztó hatású, tekintve, h. megduzzad a bélben, 'az érdessége' irritálja a bélbolyhokat, nagy fingatók.

2017. aug. 22. 17:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!