Sok zöldséget kell enni, ez a diéta alapja, de annyira puffadok tőle! Mi a megoldás?
Sajnos fel vagyok fúvódva, és ezt kellemetlen szagú szellentés kíséri. A k betűs zöldségeket kerülöm, nem eszek babot és társait. Répa-brokkoli zöldségkeveréket eszek, de ettől is...
Furcsa, hogy jobban kellene érezni magam a zöldségtől, mégis valahol az ellenkező hatást tapasztalom. :(
Amit írsz, az lehetetlenség.
Valamint nem létezik olyan hogy ilyen diéta meg olyan fogyókúra. Egészséges életmód létezik, amiből van összesen egy féle, és a világ összes betegségére, problémájára az a megoldás.
A szénhidrát kell. Attól lesz energiád. Nincs olyan zöldség, vagy gyümölcs, amit kerülni kell. Ha csak nem vagy allergiás valamire. Annyi rost van bennük, hogy mindegy mennyi szénhidrátot tartalmaz. A lényeg, hogy ne nagyon vegyítsd processzált ételekkel és húsokkal, mert attól puffadhatsz. A laktózérzékenységre is figyelj. Lehet hogy amiatt van a puffadás.
Reggelire zabkását szoktam enni. Ez ad energiát.
Akkor maximum attól lehet, hogy eszek mellé csirkét is. De én meg ezt nem hiszem el, hogy együtt nem lehet enni őket, mert puffaszt. Miért?
Az egészséged diéta alapja:
Először is felejtsd el a húsféleségeket, a tejet, a tejtermékeket, a tojást és a cukrot. Nyár van, rengeteg gyümölcs van, szedjél össze mindenféle gyümölcsöt, mosd meg, tedd egy erősebb turmixba, turmixold össze, és ezt ihatod reggel reggelire, és este vacsorára. Délben ebédeljél rendesen, hús nélkül, ha tudsz, sok zöldségekből készült főzelékeket egyél (borsó, zöldbab, répa, stb.) A húst kiválthatod búzasikérre, amiben rengeteg növényi fehérje van, kalória viszont kevés van, mégis nagyon laktató (lehet pörköltnek, és rántani is). Rengeteg olajos magvakkal is pótolhatod a hús zsírját, amiből éhesen annyit rágcsálhatsz belőle, amennyit akarsz: dió, mogyoró, mandula, tökmag, napraforgó, gesztenye, kesudió, pisztácia, tökmag, lenmag, stb.
Én például nagyon szeretem turmixban 2 almát, a 1 banánt, és 3 körtét összeturmixolni. Olyan laktató, hogy alig bírom meginni. Ez fedezi a cukoréhségemet. Nassoláshoz sózatlan (natúr) olajos magvakat szoktam rágcsálni, ezek nagyon laktatók, mégsem hízlalnak. Főzelékeket világos rántással szoktam bekeverni. Rántani lehet krumplit is, ami pótolja a húsféleségeket: 2-3 szem közepes krumplit meghámozol, fél centis karikákra felszeleteled, megsózod, és panírozod, mint a húst: lisztbe mártod, tojásba, és zsemlemorzsába, majd közepes tűzön megsütöd. Ehhez lehet különféle főzelékeket tálalni, vagy csak magában uborka + paradicsom + paprika salátával. Szárnyaljon a képzeleted! :)
Akit puffaszt valami zöldség, azt azért nem mind. Tapasztald ki, mit bírsz.
Ha a fehérje a legtöbb, akkor valamit átkozottul rosszul csinálsz. A fehérjéből nem kell valami sok, az energiabeviteledet szénhidrátra vagy zsírra kell alapoznod (kinek mi fekszik). A zöldség persze inkább szénhidrát, de abból sok kalóriát bevinni még zöldségimádóknak sem olyan egyszerű. Csirke+zöldségen csak koplalni lehet (vagy betegesen sok fehérjét bevinni, kivéve, ha rengeteg és kalóriadús a zöldség, bár sok zöldség fehérjét is ad).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!