Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Mi a megoldás? Hogyan vágjak...

Mi a megoldás? Hogyan vágjak bele?

Figyelt kérdés
Nagyon szeretnék fogyni és izmosodni, csinosan kinézni, de mindig elbukok. Nem tudom miket kéne csinálnom (kaja), miket egyek, mikor, mennyit. Próbáltam sokszor neki futni de nem megy... az iskola mellett sem olyan egyszerű, hétfőnként 5-kor kelek, többi napokon 6-kor, és fél 4-re érek haza. nem igazán tudom mivel kéne hozzá szoknom a mozgáshoz, mert nagyon lusta vagyok és egy hirtelen nehéz típúsú feladattól rosszul leszek. valami bevezetés kellene a mozgásba, az étrend váltásba. nektek mi vált be, mi motivált? 15L

2016. jan. 4. 18:47
 1/4 anonim ***** válasza:
Akaraterő! Én is utálok mozogni, de már kb. két és fél éve naponta megteszem, mert ez ugye kell az egészséghez.
2016. jan. 4. 19:37
 2/4 anonim ***** válasza:

Persze lehet fokozatosan is, de az nekem sosem vált be. Ide tényleg csak akarat erő kell. Pl amikor én elkezdtem, arra gondoltam, hogy a 20as éveimre szexy akarok lenni.

Egyik napról a másikra a kenyér félét napi 2sz toast tk kenyérre cseréltem sonkával reggelire. 3 óránként ettem, kerültem a fehér lisztet, cukrot olajat. Nagyjából számoltam a kalóriát (1200-1500)

Elkezdtem futni. Első nap 2 percig sem bírtam kidőltem lihegve. De nem arra gondoltam, hogy jól van ezzel nem megyek semmire. Másnap is meg azután is kimentem futni, és két hónap után már 20 percig futottam megállás nélkül. (akkorra már lement 6 kiló)

Szerintem nem volt olyan kemény. Csak nem szabad engedni a lustaságnak és a kifogásoknak. Ezenkívül szerintem ott is sokan elrontják, hogy túl nagy elvárásokat állítanak fel. Pl hogy napi 500 kcal on élnek, vagy egyből leakarják futni a maratont mert hát 40 perc után kezdődik a zsírégetés....na persze

2016. jan. 4. 19:49
 3/4 anonim ***** válasza:

Én is lusta vagyok, bár gyalogolni mindig is szerettem, keményebb edzésből pedig nem is kell sok s azért van olyan forma, ami poénos és passzol :) Futni és ugrálni szerintem sosem fogok, de nem is kell. Viszont mozogni kell az egészséghez, én pedig izmosodni akarok, akárcsak te, kérdező. Elkezdeni sokunknak nehéz, de kezdd el és kész, már ha tudod, mit, nyilván kezdőként nem lehet elvárni, hogy ki tudja, milyen kemény edzést nyomjál. De valami kis szórakoztató lazát miért ne? Én sokszor csak 5-10 percet tornázom, 3 napos kemény izomlázra elég tud lenni az is :D Gyalogolni tudok sokat, bár ilyen időben nem vonz még egy 2 órás séta sem, pedig az nem sok. De vannak power walking videók szobai gyaloglásra, ami intenzívebb, mint a pici magyar hegyen mászkálni.

Hogy mikor, mennyit egyél, azt neked kell kitapasztalnod, erősen emberfüggő. Ez az étrendre is áll, kinek ez, kinek az jön be, persze van pár általános szabály, a testünknek megvannak a maga igényei (fehérje, zsír, mikrotápanyagok, miegymás. szénhidrátigény általánosan nincs, ez már emberfüggő dolog).

Hogyan eszel most? De az adataidat sem árt megadnod.

Talán egyszerűbb a jelen étrendedből kiindulni, nem kitalálni valami teljesen mást, ami túl nagy ugrás lehet.

2016. jan. 4. 19:59
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek! Hát, az édesség adagot szeretném csökkenteni mert szerintem sokat eszek belőle és nem. Tudok leallni. Egyébként átlagosan eszek, nem vagyok vegan se semmi. De van hogy egy etkezesnel több mindent eszek meg akkor is ha már nem vagyok éhes. 167cm körül vagyok, és az ünnepek alatt sikerült 62 kilóra hiznom. Kövér nem vagyok, nem nagy a hasam olyan átlag, hanem inkább zsírosabb vagyok mint izmosabb
2016. jan. 4. 21:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!