Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Evészavar, van megoldás?

Evészavar, van megoldás?

Figyelt kérdés

Sziasztok, 22 éves srác vagyok, tavaly tavasszal kezdtem életmódot váltani.113 kgről indultam, sport múltam sose volt, havi 1-2x lejártam kosarazni.

Most ott tartok, hogy rendszeresen sportolok, edzek, és diétázom. a testem teljesen megváltozott, 82Kg vagyok most. van egy nagyon jó étrendem amit általában betartok.Vannak olyan időszakaim, mint mondjuk nőknél menstruációkor, mikor úgy érzem ennem kell, és abba kell hagynom a sportolást. ezek a hullámok kb 1-3 naposak, de volt már hosszabb is. ilyenkor nem spórolok a kalóriával, több tábla csokit, chipset megeszem stb. azt tudni kell hogy régen zugevó voltam, szóval amit láttam és amíg el nem fogyott megettem. sokan azt mondják hogy kevés édességet eszem, ezért jön rám időközönként a zugevés még mindíg.az édességgel az a baj, ha mondjuk megesezk egy müsli szeletet, nehezen bírom megállni utána, hogy megegyek belőle többet.ezt a problémát úgy oldottam meg, hogy a legtöbb kajámat porciózom, de ez nem mindíg sikerül.

Tehát a kérdésem az lenne, van megoldás ezekre az evészavarokra?vagy mindíg is porblémám lesz ebből ha önszámtamból nem tudom megállni?

2015. szept. 13. 21:58
 1/4 anonim ***** válasza:
Lehet nem olyan nagyon jó az étrended, ha ilyenek rádtörnek. Kicsit növelni kéne az étrend mennyiségén, édesség mennyiségén.
2015. szept. 14. 07:49
 2/4 anonim ***** válasza:

Van megoldás, úgy hívják: önakarat.

Senki nem kényszerít arra, hogy te többet egyél, nem kínoznak azzal, hogy beléd tömik. Te csinálod saját magaddal. Abba meg ha belegondolsz, elég szégyen, hogy a saját testedet nem tudod kordában tartani. Akkor hogy várnád el a világtól, hogy jó legyen hozzád, ha te se vagy jó saját magadhoz?

2015. szept. 14. 08:10
 3/4 anonim ***** válasza:
Nem azt kell keresni, hogy mi hiányzik az étrendedből. A dohányos is azért dohányzik, mert a nikotin kezd kifogyni a szervezetéből, de szabad akaratból az is abbahagyható. Csak erő kell hozzá, mert ha már te se ura a saját testednek, akkor ki legyen?
2015. szept. 14. 08:15
 4/4 anonim ***** válasza:

De milyen az étrendet? Mert ha teljesen száműzted az édességet, annak nincs értelme. Semmi bajod ne lesz, ha időnként eszel, persze nem nagy mennyiségben. Ha teljesen mellőzni akarod, akkor mindig rád fog törni ez a vágy, mivel semmi értelme így kínozni magad.

Egyébként meg én a lelki okokat keresném inkább. Az édesség az egyfajta örömforrás. Tehát valami hiányzik nagyon az életedből, amit ezzel akarsz pótolni.

De a csokitól nem leszel igazából boldogabb :)

Szóval nyugodtan egyél hetente 1-2 alkalommal sütit, csokit, stb. De csak normál mennyiségben, nem felfalni mindent :)

2015. szept. 14. 12:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!