Olyan 70-120 g szénhidrátot eszek egy nap. Az jó?
Már miért kéne light mozzarellát ennie? Kevés ch-t eszik, ha nem extrém kicsi a kalóriakerete, zsír is kell rendesen.
A ch-t pedig szinte akármilyen alacsonyra le lehet vinni, ha az ember bírja, mivel a szervezetnek nem fontos, hogy étellel bevigyük, nem esszenciális tápanyag.
De itt szó sincs extrém alacsony szintről. 70-120 gramm elég kellemes tud lenni sokaknak.
Light mozzarellat eszek.
Köret az általában jázminrizs, néha bulgur vagy nagyon-nagyon ritkán kuszkusz/köles. Zöldség megy hozzá mindig: gomba, cukkini, saláta, uborka, paradicsom, hüvelyest, krumplit viszont nem eszek.
Edzeni heti 3X edzek, súlyzós edzés+ fél óra kardió. utána Iso Whey fehérjét szoktam inni.
köszönöm a válaszokat! :)
Már miért kéne light mozzarellát ennie? Kevés ch-t eszik, ha nem extrém kicsi a kalóriakerete, zsír is kell rendesen.
A ch-t pedig szinte akármilyen alacsonyra le lehet vinni, ha az ember bírja, mivel a szervezetnek nem fontos, hogy étellel bevigyük, nem esszenciális tápanyag.
De itt szó sincs extrém alacsony szintről. 70-120 gramm elég kellemes tud lenni sokaknak.
hallottál már a telített zsírról papa?
nincs kalóriakeret, ezt felejtsd el, edzettél már két órát heti 3x konditeremben? tudod amikor nem beszélgetsz, nem pihensz max fél egy parceket és nagy súlyokkal bobámzod a tested? + heti min 7 óra kardió?! ha igen, akkor rájössz, hogy nincs ilyen, hogy kalória keret.
nem eszenciális tápanyag? ezt honnan jött? most nagy divat ilyen "okosságokat" írni? végülis az összes testi sejted, leszámítva a szívizomzatot, kizárólag CH-ból tud energiát nyerni, akkor szerinted miért nem eszenciális? kb mintha azt mondanád nem kell benzin a benzines autóba, elég a motorolaj...
Krisz, a ch tényleg nem esszenciális tápanyag. Ez egyszerű tény és nagyon, nagyon ismert, nemcsak a szénhidrátszegény étrendet támogató oldalak írják, nézz csak utána.
Igen, a testnek nagyon fontos, az agy egy része nem is tud nélküle meglenni, pont ezért nem esszenciális, ennél azért tartósabbak vagyunk, hála az evolúciónknak. Jól is néznénk ki, ha 2 nap böjttől leállna az agyunk, mert elfogyott a cukor és képtelen másból gyártani a test.
A nem esszenciális nem azt jelenti, hogy nem fontos, hanem hogy nem kell étellel bevinni. Ami a szénhidrátra igaz.
Csak mert valaki edz, még van kalóriaigénye s nem fogy, ha nincs deficitben. Nem feltétlenül van az embernek fix kalóriakerete, de a kérdező számol s ilyenkor igenis van. Az a kalóriamennyiség, amennyit az ember tervezetten bevisz. Tökmindegy, hogy eléget-e napi 5000 kcalt mozgással. Ahhoz is tartozik kalóriakeret, ha számol az ember.
jah, hogy Te így érted, hogy eszenciális-e, ebben a megközelíésben igazad van, glükózt tud a tested szintetizálni zsísejtből, Cori körben hívják ezt ha jól emlékszem, viszont a lébőjt és egyéb koplalásos "kúrákat" mehagynám a mozogni nem akaró, sportteljesítmény nélkül próbálkozó fogynivágyóknak...
ha majd a tour de france-on látok léböjtözős és ch nélkül induló versenyzőket, akkor elhiszem, hogy működik és hatásos, a testépítsről meg már ne is beszéljünk :)
a kalóriadeficit igencsak fontos, de itt tény,, hogy az illető mennyit mozog, én azt állítom, hogy mozgás nélkül is le lehet fogyni, csak az eredemény nem lesz olyan, mintha az a deficit jól belőtt diéta + edzés során elhaszált kalóriák összegéből adódna.
Az esszenciális definíció szerint azt jelenti, amit írtam, a tápanyagoknál, érdekes dolog, de ez van.
Igazából fehérjéből szeret glükózt gyéártani a test, ha kevés van, nem tudom, a zsír mikor jön be a képbe, tudom, hogy az is átalakítható, de szénhidrátszegény étrendnél a fehérje alakul át s ha nincs elég az élelemben, akkor bomlik az izom.
Vannak zsírra alapozó futók és biciklisták is, megvan az előnye, hogy ritkán kell enni. De az lehetséges, hogy napi sokezer kcal sportnál már érdemes felvinni a szénhidrátot, főleg, hogy úgy is ketózisban marad az ember, az extrém aktivitás már csak ilyen. Ez speckó eset, ami engem nem érint s amúgyis mindenki csinálja úgy, ahogy neki jó. Engem kis aktivitásnál kikészít a sok ch, így én keveset eszem belőle. Olyan nincs, hogy ch nélküli táplálkozás, az ideális mennyisége pedig egyéni. Kinek 5, kinek 1000 gramm az ideális naponta. Egyikkel sincs semmi bajom, ha valakinek ez megfelel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!