Hány óránként és kb mikor lennének ideálisak az étkezések ha minden nap 10körül kelek és este 2kor fekszem le?
Szerintem ez a fényviszonyoktól is függ egyrészt, másrészta belső biológiai órádat nem lehet csak gy egyik hétrőla másikra átállítani.
Bizonyos hormonok, enzimek stb-k kiválasztódása a fényviszonyoktól, és szerintem a genetikától is függ.
De ha nem tévedek, még az Apály/Dagály jelenségtől is.
Ezért van az is, hogy az űrhajósok szervezetének elég tortúra "odafent" lenni, mert vannak fizikai "jelenségek" amiket muszáj valahogy pótolniuk a gravitációt is beleértve.
Szerintem jónak tűnik.
Én 3-4 óránként éhezem meg. Szóval nekem tetszik.
De nem mindenkinek így működik a szervezete.
Kinek mikor ideális. Bármi elképzelhető, merőben emberfüggő, illetve sokszor az étrend is számít.
Van, akinél elég kötött, van, akinél rugalmasabb.
Ketózisban sokunk átáll 1-2 étkezésre, bár sokunknak szénhidrátdúsabb étrenden is ez az ideális. Míg másoknak inkább a több étkezés fekszik. Van, aki reggel éhesen kel, van, aki pompásan jóllakva s képtelen enni sok-sok órán keresztül...
Csináld úgy, ahogy jólesik. Ez egy igen jó kiindulópont.
Köszönöm.
Amióta diétázom éhesen kelek fel, pedig lefekvés előtt is eszem. Szénhidrátot csak zöldségekből viszek be + zöld bab ami hüvelyes. Rengeteg halat eszem, rákot, kagylót, polipot, stb. Tojásfehérje. 2-3 kg-ot akarok leadni de azt zsírból. Sose volt rajtam több mint 4-5kg felesleg. Nem is hiányoznak a cukros dolgok mellesleg, se a sült krumpli vagy alkohol.
Amikor éhes vagy. A legbiztosabb, ha a tested jelzéseire hallgatsz, persze bizonyos keretek között.
Nekem is vannak olyan napjaim, amikor jóval éjfél után fekszem le (bár igyekszem elkerülni), viszont még hétvégén sem alszom 8-nál tovább. De ha tovább aludnék, egyszerűen kihagynám a reggelit és dél körül ebédelnék, ahogy szoktam. Este 10 után pedig max. pár könnyű falatot ennék, vagy inkább csak innék. Éjjel a szervezetnek már nem az emésztéssel kellene foglalkoznia.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!