Ha fogyni szeretnék mivel helyettesítsem a kenyeret, kruplit, illetve melyek azok az ételek amikben sok a fehérje?
Az állati termékekben (a tej, joghurt, ilyesmik, tehát a vizes tejtermékek kivételével) tipikusan sok fehérje van (a zsírokban persze inkább zsír, de azt nyilván tudod magadtól is).
Ki mivel helyettesíti, én pl. semmivel. Mivel sem a krumplit, sem a kenyeret nem lehet helyettesíteni, mert semmi más nem hasonlít rájuk. A szerepkör helyettesítésére még szükség lehet, pl. mondhatom, hogy én kenyér "helyett" általában nyers zöldséget eszem, de ez nem segít, ha neked a kalóriadús, száraz szerep a fontos a kenyérnél... A párom pl. rizsre cserélte, régen én magkenyérre (ma már nincs nagy szükségem ilyersmire), a fogyózók közül sokan pedig ilyen puffasztott gabonákkal játszanak, amennyiben nem fontos a kalóriadússág. Egy jól megpakolt, tartalmas szendvicsnél jó döntés lehet a sok szénhidrát elhagyása (nekem világéletemben egyetlen szendvics tetszett, tojásos, sajtos, öntetes, csemege uborkás, manapság is ugyanolyan formában eszem, épp csak a kenyér hiányzik. nem helyettesítem semmivel, teljesen jó anélkül), de ha az ember magában vagy alig valamivel ette a szendvicseit s a kenyér volt a fő kalória, nos, annak át kell alakítania az étkezését, ha kenyér nélkül akarja megoldani a dolgot.
Fehérje-hús és tojás.
A tejtermékek fehérjetartalma gyakorlatilag nulla és gyulladásfokozó allergén maga a tej.
A megemelt szénhidrátot zsírral tudod pótolni.
ugyanúgy energiát ad,de sokkal kedvezőbb az élettani hatása mint a gabonáknak.
Gabonaféléből ami belefér mert gluténmentes az a rizs és a zab,de ettől még a kalóriatartalmuk jelentős marad.
Az ideális rost bevitel is fontos mint a brokkoli,karfiol,spárga,alma.
Azért a tejtermékek sem egyformák, a keménysajtok fehérjetartalma semmivel nem alacsonyabb, mint a húsoké s a túró is értelmesebb ételnek minősül (én sosem bírtam jól, az összes többi étellel ellentétben, de a tisztán étkező testépítők szeretik, biztos van valami oka).
A többi tejtermék már más lapra tartozik, azokkal is be lehet vinni sok fehérjét, a gond az, hogy rengeteg cukor is jön vele (s esetenként zsír, de az nem igazán gond), ráadásul a tejtermékek inzulinválasza sem apró és sokan nem tartják egészzégesnek, fogyáskor pedig főleg előnytelen. Személy szerint maximum kemlénysajtot és vajat eszem, azok laktóztartalma minimális s nem lövik fel az inzulinszintemet. A sajt kálciumtartalma sem mellékes, főleg bizonyos étrendekben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!