Ma volt a suliban testzsír mérés. Mi a franc?!
Figyelt kérdés
Sziasztok! Teljesen ki vagyok akadva. Diètázom. 55,6kg-rol indultam 165cm-hez,tudom,hogy ez nem olyan sok,meg hogy inkább a testzsír számít.De! Nem olyan régen mertem a testzsíromat + testsulyomat (új!) mèrleggel és a testsúly 55kg volt testzsír:21%. Amit ma mèrtek a suliban (nem mellékes h csak reggeli volt bennem) 57,1kg hogy a francba? 1300-1400 kcalt eszek 1500 max ,és maximum 70g ch-t,de az nagyon max,emellett minden nap van tesiora+szaladgalok ide-oda (mindig megyek valahova). Amin meg jobban elkeseredtem :27% testzsír?!?!?!! Mi a fene? Amikor kb 2 hete 21% volt ? :((((2016. máj. 11. 15:28
11/12 anonim válasza:
"A gép 3 adat alapján kalkulál.
1,magasság
2,súly
3,életkor "
Ehhez meg elég egy zsebszámológép is.
12/12 anonim válasza:
Nem elég, ezek a mérlegek impedanciát ("ellenállást") mérnek, vagy a két talp között, vagy van olyan testzsírmérő, ami a két kéz között is. A nem és az életkor azért kell, mert ezektől függ a mért értékhez rendelt testzsírszázalék, egyszerűen megmértek egy csomó embert, akinek kaliperes méréssel meghatározták a testzsírszázalékát, ezekből az adatokból csináltak egy függvényt és ezzel dolgozik a mérleg. Az apró probléma az, hogy hiába van ennek valós tudományos alapja, az impedanciamérésnek az eredménye mástól is függ, úgyhogy az egész egy pontatlan szar, ennyi. Az ismétlési pontossága is pocsék ennek a mérési eljárásnak, innentől semmi értelme az egésznek, egy hozzáértő ránézésre is pontosabb értéket mond.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!