Ma volt a suliban testzsír mérés. Mi a franc?!
Ez egy teljesen alaptalan mérés.
Nekem még senki nem tudta elmagyarázni senki,hogy a gép honnan tudja,hogy én kövér vagyok-e...
Ha 170 centi vagy,és 80 kiló,úgy hogy évek óta kondizol,akkor is a testzsír eredményed magas lesz.
A gép 3 adat alapján kalkulál.
1,magasság
2,súly
3,életkor
Ezekből pedig lehetetlen kiszámolni,hogy mennyi a testzsírod.
Ezek az elektromos testzsírmérők, amik állítólag miniáramot vezetnek át a testen semmire sem jók. Kamu az egész. Már ott elbukik, ahogy az előző is írta, hogy be kell táplálni a magasság, testsúly, kor és nem adatokat amiből számol és kész. Az ilyen testzsírmérős szobamérlegek meg még ennyit sem érnek. Nekünk is az van. Nőként mérve 23%, férfiként 18%-at mért nekem.
Na már most a zsírom nyilván nem változott a két mérés köti 10 másodpercben, és férfiként beállítva is ugyanannyinak kéne lennie az értéknek ha valóban mérné!!! De nem méri, csak számolja 4 adatból.
A legbiztosabb a kaliperes bőrredőmérés. Abból kiderül kin mennyi a valós testzsír. Hátránya, hogy egyedül nehéz elvégezni, meg némileg érteni kell hozzá, hol hogyan kell mérni a bőrredő vastagságát, hogy valós értéket kapjunk.
Szerintem meg a legbiztosabb az ha belenézel a tükörbe. Ha lóg rólad a háj akkor kövér vagy ha nem lóg akkor meg nem.
Mellesleg amit írták kérdező az az 1-2 kiló +/- az észre sem vehető ránézésre..
Szia! Ezek a mérések, nem mindig hitelesek. A ch-dat viszont nagyon kevésnek találom ! ( én 164 cm vagyok, 140 gramm cht eszek,116 gramm fehérjét, és próbálom 32 gramm alatt tartani a zsírt. )
Ha egy teljes napi étkezésedet leírnád, akkor kiderülne, hogy hol csúszik el a dolog. 70%ban minden a jó étkezésen múlik.
Se a két kiló eltérés,se a testzsír nem releváns . Az iylen mérlegek a kukába valók ,a testsúly ingadozik,nem fogsz két nap ugyanannyit mérni ,nőknél a ciklus,meg sok más is befolyásolja.
Nézzél bele a tükörbe és látni fogod ha híztál,bár ha te 165/55 tel fogyókúrázol,akkor van baj a fejedben is.
Nagyjából annyi a titok,hogy a mérleged a lábaid testzsírját mérik,a kézi mérő amit a suliban szoktak meg a felsőtestedét.
Ebből meg gondolom leesett,hogy normális méréshez minimum 4 ponton kell mérni.
De egyébként nem lehetetlen,hogy egy skinnyfat ilyen lesújtó eredményeket produkáljon.
Ha pedig el van szúrva a diéta,mondjuk koplalós,ilyenkor az izomtérfogat csökken a zsír marad ugyanannyi,ezért ugyanazon testen nagyobb lesz a zsír összetétel akkor is ha a testsúly csökkent.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!