Csak én vagyok ilyen béna? 300 g alatt nem lakok jól egy ebéddel. Azt olvasom a legtöbb helyen, hogy 100g-ot kellene enni. Ez igaz?
Mivan? Én 2 kilóval sem lakom jól, ha kalóriaszegény. Kb. 5 éve igyekszem fogyni (az elején jól ment, most már nehezen, de most már befejezem :D), csak most értem el, hogy 1200 kcal alatt is megfelel egy ebéd. Ha NAGYON figyelek, amúgy éhségérzetem mér rég nemigen van, ez az életmódom velejárója.
Ez nem bénaság, nekem sok étel kell ebédre. Van, amikor 2500 kcal jön össze, de az kivételes s akkor már elrontok valamit (pl. szénhidrátosan eszem).
Mit számít a súly? :D A test nem így működik.
Egyébként jól tudok lakni egy nap 300g étellel, voltak olyan napjaim. Csak az a feltétele, hogy 90%-ban zsírból jöjjön a kalória. S a hátránya, hogy durván fehérjeszegény, ez nem fogyásra való, csak a fogyás újraindítására egyeseknél (én másra használtam).
De másfél kiló paradicsomos káposztával ugyan nem lakom jól... Levesből is egy kiló az, hogy na, most már határozottan megkóstoltam azt az ételt. Nyilván nem lakom vele jól, ha egy könnyed zöldséglevesről van szó, ami nem adja meg a szükséges tápanyagot a testem számára (bár a zsíros esetben sincs meg a tápanyag, csak az extrém pici inzulinválasz kavarja meg még az én szervezetemet is, aki pedig szokta tudni, hogy mi kell neki és mennyi).
Én akkor is nézek, amikor olyanokat írnak, hogy a tányér negyedén legyen ez meg az. Ez semmitmondó. Még ha literben adnák meg, akkor se mindegy, hogy egy liter jégsaláta vagy egy liter sütőtökkrém a zöldség :D Jó, a sütőtök lehet, hogy kicsit csalás, akkor legyen vajas répa, nekem mindegy.
De a kalória és összetétel sem lenne jó...
Hogy is lehetne előírni mindenkinek ugyanazt?
Ha valakinek 5000 kcal kell naponta, mert igen aktívan sportol vagy egy hatalmas, izmos óriás kemény fizikai munkát végezve vagy valami, s emellé egyszer eszik egy nap... Nos, annak nem egészen annyi kell ebédre, mint egy 60 kilós szálkásító testépítőnek, aki csak a kis alap edzéseit nyomja, anyagcseréje takarékos és 7-szer eszik naponta.
Kicsit lehet, hogy túlsarkítottam, nem baj.
Akkor vegyünk engem, alacsony 39 éves nő, kevés izommal s kis aktivitással. 1200 kcal-os és nagyobb ebédekkel fogytam 20 kilót. S az még tömény zsírból sem 100 g csupán.
Istenem, jön a nyár, és egymást érik a koplalós baromságok... :/
Pont ma írtam egy kérdéshez elég hosszú választ, olvasd el:
http://www.gyakorikerdesek.hu/fogyokurak__egyeb-kerdesek__77..
Csak te mozogj mellette bátran, heti 3-4 aerob, illetve heti 3 teljes testes súlyzós edzés!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!