Azt olvasom meg hallom hogy a legtöbb baba már egyedül jár 11-12 hónapos korára. Csak az én babám mászik csak 11 hónaposan?
Az átlag 13 hónap!
Ne izgulj.
Az enyém pár nappal az egy éves szülinapja után indult el, de még mindig inkább négykézlábazik.
13 hónapos kisfiam lépeget már ötöt-hatot segítség nélkül, de leginkább a bútorokba kapaszkodva megy és még biztonságosabbnak érzi a mászást.
Egyébként nem baj, ha sokáig "csak" mászik, nagyon sokat fejlődik vele az agya, összekapcsolódik, összehangolódik a két agyfélteke működése. Későbbi tanulási zavarok (olvasási, írási) kialakulásának esélye csökken ezáltal.
én is úgy tudom hogy az átlag 14 hónap, az én fiam pl. 15 hónaposan indult el. De azt kalkuláld bele, hogy sokan túloznak is, hogy megy a babájuk. Az unokatesómék nagy baba-hasonlítgatósok pl., a fiuk elmúlt 12 hónapos (és még ő sem megy, de már kb. 1 hónapja hetente "megteszi az első lépéseket" szerintük. Aztán amikor megyünk látogatni, kiderül, hogy mégsem.
Ami a lényeg, ne hasonlítsd a babádat máshoz, csak saját magához. Lehet, hogy a karácsonyfa felé már el fog indulni, de ha nem, a húsvéti nyuszit már biztosan kergetni fogja:). Teljesen időben van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!