Kezdőoldal » Fogyókúrák » Szénhidrátszegény diéta » Van itt olyan, akinek hatástal...

Van itt olyan, akinek hatástalan volt a ketogén diéta?

Figyelt kérdés
Elég nagy váltás lenne (meg drága is), és ha nem működik, akkor nem akarok vele szórakozni... amúgy 40 kilótól kéne megszabadulni (futástól kb. 5 perc alatt szétmenne a térdem).

2015. dec. 30. 20:09
 1/8 anonim ***** válasza:

Nem hatástalan, csak stagnálok vele, ha nem vagyok nagyon, nagyon ügyes :) De már kezdek rájönni így egy év után (nem ketóztam ám nonstop), hogy mit kéne ennem... S nekem ezek az utolsó kilók, korábban lazábban is ment. S kevesen ilyenek (nehéz jóllaknom, eléggé édesszájú vagyok, néha rebellis meg minden). A legtöbbeknek, úgy tudom, beválik, de van, akinek nagyon nehéz így is.

A több energia és jobb közérzet miatt nekem stagnálva is megéri, plusz extrém csóró vagyok, a ketogént pedig elég könnyű igen olcsóra kihozni... Sosem költöttem még ilyen keveset ételre.

2015. dec. 30. 20:21
 2/8 anonim ***** válasza:
Futni nekem se jut eszembe, nem való nekem. Rengeteg más mozgásforma van, én tornázom, gyaloglok, súlyzózom.
2015. dec. 30. 20:22
 3/8 anonim ***** válasza:
December elején kezdtem el, és annyira hirtelen elkezdtem fogyni, hogy megijedtem, és pár napra abbahagytam. Dec. 18-án már 6 kilónál tartottam a pár nap kiesés ellenére. Csak tapasztalgatom még, és sajnos csináltam ch feltöltést, amit így utólag értelmetlennek tartok,legalábbis az én esetemben, mivel én nem csinálok súlyzós edzést, csak kardiózok. Jött a karácsony, abbahagytam, de már alig vártam, hogy újra kezdjem, ez két napja megtörtént. A kalória bevitelre nagyon figyeltem, ill. az ételek összetételre is. Kb. 1300 kcalt viszek be, fehérje kb 20%, ch kb 10%, a többi zsír. (Kalóriabázis.hu segít)Egyáltalán nem drága, hús, tojás, zöldségek...vagyis nem költök többet, mintha "rendesen" ennék. Az tény, hogy nagy váltás.
2015. dec. 30. 21:42
 4/8 anonim ***** válasza:
69%

Az jó, hogy más is rájött, hogy nem kell drágának lennie :) Én is azt olvastam sokszor, hogy drága a ketogén, a paleo... A paleo ketogén nekem olcsóbb, mint bármi eddig, pedig mindig viszonylag takarékosan költöttem, csak azért a hasam s az egészségem fontos volt (kár, hogy ez utóbbihoz hiányzott a tudásom, most azért már jobb).

Én súlyzózom néha (jó, még kicsike súlyokkal, semmi komoly), de eszembe sincs több szénhidrátot enni emiatt, max. ha majd ott tartok s nem megy jól a gyúrás, akkor azt csinálom, mint sok ketós: edzés előtt egy löket ch, pár órára kiesek a ketózisból, nagy kaland :D A csak ch-s testépítős visszatöltős borzalomba kicsit belehalnék, olyat semmiképp. Nekem alacsonyan kell maradnom.

az első hónapban semmit nem fogytam 2 kiló vizen kívül. De ez nem tipikus, van, aki sok kilót veszt az első héten, no persze, nagyobb feleslegből és több izommal, úgy sok víz le tud menni.

S szinte mindenkinél beüt az éhségcsökkenés (az én éhségem makacs, de egy hónap után csak megérkezett, rém kényelmes, hogy azóta nincs hirtelen és erős éhségem. ezt a legtöbben nagyon élvezik. nekem akkor is marad ez az udvarias éhség, ha hetekre abbahagyom), ami nyilván rengeteget segít. Pár szerencsétlen nem képes nem koplalni ketóban, ez az egyik véglet, a másik az, aki szolid deficitben is éhes. De a többségnek teljesen jó, max. a makrókkal szenvednek (pl. nehéz sok zsírt bevinniük. ez nekem fura, nekem ellentétes problémáim vannak, de nekem a magas zsírbevitel több évtizede kedvelt program).

A nagy váltás nem mindenkinek jön be. Én szeretem a drasztikus életmódváltásokat, csináltam már párat, de a ketogén nem ment, amíg nem volt pár szénhidrátszegény évem. S persze bele kell szokni, eleinte az embernek szokatlan. De utána felszabadító volt, a megszorításai ellenére.

Még annyit, hogy a ketó sokaknál ötvöződik az időszakos böjttel. Nagyon kellemes kombó, már annak, aki szereti. Nekem ez a természetes, de persze van, aki napi 5-ször eszik ketóban.

2015. dec. 31. 01:17
 5/8 anonim ***** válasza:
a ketogén meg a paleo sztem egy életmod lenne elsősorban, nem diéta. az, hogy fogyik-e valaki vagy sem, nem ettől függ, mással is lehet fogyni. a kérdésedre válaszolva : van ismerősöm, aki ch-szegényen, kcal számolással fogyott 40 kilót (sztem is amugy ez a legjobb modszer _ha kimondottan fogyni akar valaki_), testépitő ismerősei vannak, ők látták el sokszor tanáccsal. a fogyokura alatt kiprobálta pár honapra a ketogént és stagnált, nem fogyott vele. előtte és utána, miután visszatért a bevált modszerhez, megint fogyott.
2015. dec. 31. 10:53
 6/8 anonim ***** válasza:
azért azt még hozzátenném, hogy - bár én is komolyan érdekődtem egy időben a paleo és a ketogén iránt, és a kaloriadeficit elve a legfontosabb a fogyásnál - de talán nem véletlen, hogy a 3 makrotápanyag közül a ch és a zsir hizlalja fel a legtöbb embert. A magyaros kaják ch-ban és zsirban gazdagok. Fehérjétől elhizott embert még nem láttam.. azt is hozzátenném, hogy a ch-ban és a fehérjében 4 kalória van, a zsirban 9. ráadásul a fehérje megemésztéséhez használja a szervezet a legtöbb energiát.. az ismertebb magyar testépitők közül 1 jut eszembe, aki ketogénezik és zsiron él, 99% pedig fehérjedusan táplálkozik, és mindent mér. biztos vagyok abban, hogy sokkal több ember probálkozik a ketogénnel, mint ahánynak tényleg jó ezt csinálni. javaslat : miért nem fogysz le mással és ha utána is érdekel még a ketogén, akkor kiprobálod..
2015. dec. 31. 11:05
 7/8 anonim ***** válasza:

visszaolvasva a válaszokat látom, hogy más is irta, amit én, hogy stagnált. hát, ez nem véletlen.. mert ez nem diéta, hanem életmód. megerőszakolva lehet csak diétát csinálni belőle, de akkor már nem ugyanaz. a testépitő , aki ketogénezik, ő is átalakitotta egyedivé, igazábol kombinálja a fehérjedus táplálkozással.

másrészt kérdés, mi a cél. sokan megelégednek azzal is, ha ruhában nem tűnnek majd kövérnek a fogyás után, más meg szeretne egy tényleg csinos, hájtol mentes testet. it van két 60 kg-os nő :

[link]

a ketogénnel elérheted az első alakot, az is valami, de a második sosem.. szoval nem értem, miért akarnak ezzel fogyni az emberek. miért nem csak sulyt tartani vagy kiprobálni életmodként, ha tényleg érdekli őket..

2015. dec. 31. 11:50
 8/8 anonim ***** válasza:

A ketogénnel is bármilyen alak elérhető, amire az ember képes... Nem hiányzik semmi, mi lenne az akadály? Nem logikus.

A diéta bizonyos szabályok szerinti étrendet jelent, nekem a ketogén a diétám, életmódnak is nevezhető, de az életmódhoz az aktivitás is hozzátartozik.

Fehérjétől is el lehet hízni, csak több okból is nehéz: drága, viszonylag kalóriaszegény, mint a szénhidrát, de jobban laktat még a zsírnál is, vonzó étel egy kupac zöldséggel, ami kifejezetten jó fogyáskor... S nemcsak drága, hanem roppant nehéz is sokat enni belőle, sokaknak a szerintük minimális beviteléhez is por kell...

A ketogént nem lehet összekombinálni a magas szénhidrátbevitellel, mivel az már nem ketogén. A ketogén igen alacsony szénhidrátbevitelt és megfelelő (nem túl magas) fehérjebevitelt követel meg - bár biztos van, aki vitatkozik ezzel, mi egységes ezen a világon? De a sok fehérjéből glükóz lesz és annyi a ketontermelésnek, legjobb tudomásom szerint.

Igen, a testépítők zöme szénhidrátra épít. Ahogy az átlagemberek zöme is, s a dietetikusok is ezt ajánlják. Ezt még nem jelenti azt, hogy az a jobb. Mondjuk én is példálózok néha a testépítőkkel, mert bár nem az egészség a legfontosabb számukra, hanem az eredmény, de azért felmutatnak eredményt a kiszámolt étrendjük mellett.

A ketós testépítők is :) Sokfélék vagyunk, s nincs étrend, ami mindenkinek jó. Nekem aztán mindegy, hogy az emberek hány százalékának válna be az erősen szénhidrátszegény étrend és a kis evési ablakos időszakos böjt, ha egyszer én nem tudok máshogyan élni (pl. nőknek ellenjavallt az, amit én csinálok, mert a többségüknek rossz. nekem viszont jó s ez számít).

Na jó, azért érdekelne, hogy statisztikailag mi a helyzet a ketóval. Fórumokról tudom, hogy mi szokott történni azokkal, akik ráadják a fejüket, node ez nem egy jó reprezentálása az emberiségnek, mivel akik nagyon, nagyon alkalmatlanok rá, azok zömének bizonyára eszébe sem jutna ilyesmi. Én se próbálnék meg napi 100g zsír alatt enni, esélytelen és roppant sanyargató lenne az (egyszer tartottam egy zsírszegény, de normál kalóriabevitelű napot kíváncsiságból. pocsék volt, ami nem lepett meg. ma már rosszul lennék annyi szénhidráttól, nem ketogén időszakaimban is). Zerocarber se lennék, sok okból. Tudom, hogy mi az, ami nekem KELL s eme pontokat megtartva fordítom ki sarkaiból az étrendemet. A ketogénnél is rezgett a léc, de nagyon bevált, ezért is gondolok néha arra, hogy tuti sok ember szeretné, de nem meri elkezdeni, annyira extrémnek tűnik számára. Az emberek néha fantáziátlanok vagy tévhiteik vannak. Pl. hogy a ketogénben húst kell enni... Nekem eszembe se jutott, hogy kellene, csak eleinte úgy gondoltam, az tuti segít. Aztán azt tapasztaltam, hogy nekem kvázi lehetetlenné teszi a ketogént.

Vannak étrend sztereotípiák (hogy milyen a vega, vegán, paleo, ketogén étrend összetétele), de ezekből max. a ketogén szab meg elég sokat a makrotápanyagokkal kapcsolatban (a paleo már lehet akár szénhidrátdús is, bár nem tipikus, a vega és vegán pedig minimálistól ketogén szintig tartalmazhat zsírt. a vegán ketogént már extrémnek tartom, de létezik, csak érthető okokból igen ritka), de hogy konkrétan mit eszik az ember ketogén diétában, az változó. Igazából nincs tiltólista, csak limitek (a szénhidrátra felső, a fehérjére alsó és felső, a zsírra is van alsó, de azt úgyis meg kell haladni, ha nem akarunk koplalni. felső csak a kalórialimit miatt van, nem ehetünk akármennyit) és sokféle ketogén van (egy zerocarber és egy vegán ketogénező étrendjében maximum a fűszerek közösek, bár ez utóbbi tényleg igen extrém. de sokan vannak, aki nem esznek növényt s akik nem esznek húst. vannak paleózók, van, aki sosem eszik gyümölcsöt, van, aki mindennap eszik egy kis banánt...)

2015. dec. 31. 18:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!