Kezdőoldal » Fogyókúrák » Szénhidrátszegény diéta » Ketogén diéta tiniknek?

Ketogén diéta tiniknek?

Figyelt kérdés

Kb. 3 hónap alatt 91 kg-ról sikerült 78 kg-ra fogynom az 1000 kalóriás étrendemmel. Sajnos csak most kaptam észbe hogy ez az energiabevitel igen kevés, tehát elég valószínű hogy ennek a 13 kg-nak a szignifikáns része izomból ment le. A fogyás persze most meg is állt. Szerencsére megtaláltam az interneten a ketogén diétát, ami elég kecsegtetőnek tűnik. Hány gramm szénhidrátot ehetek egy nap? Mennyi zsírt? Egészen addig tarthatom a diétát amíg leadom a maradék 30 kg-mot, vagy csak 30 napig? Ha csak 30 napig tarthatom, akkor a fogyókúra további részében csak zsírból fogyok (már amennyiben normálisan étkezem). Elnézést ha sok kérdést tettem fel, de tényleg nagyon fontos lenne :) A célom: 48 kg lenni.

Előre is köszönöm a válaszokat! :)

14/L

2015. jún. 14. 19:34
 1/1 anonim ***** válasza:

Nem tudhatjuk, mennyit fogytál izomból, 1000 kcal mellett sem törvényszerű, hogy sokat, ez nem ilyen egyszerű. De alapvetően az extrém kalóriadeficit veszélyes az izmokra, igen.

Sokan élnek ketogén életmódon, sőt, van, aki évtizedekig zerocarber, pedig az azért erős ;) Persze van, aki 2 napig sem bírná, bár eleinte a többségnek nehéz...

A zsírra nincs különösebb limit, inkább a kalóriabevitel határozza meg. Szénhidrát terén változó a dolog, a 20g-ot tekintik biztonságosnak, ami szinte mindenkinél oké, aki bírja, de jelentősen fölötte is ketózisban maradhat az ember, csak erre már nincs garancia. Szerintem alapvető szempont, hogy az adott embernek mi esik jól, pl. egy masszív zöldségimádó ne menjen már 10g alá, úgysem csak zöldségből jön ch...

Sima szénhidrátszegény étrendet próbáltál már? Az is jobb fogyásra, mint a szénhidrátdús (bár nyilván van, akinek nem) s meg is könnyíti a ketogénre való átállást.

Akkor fogysz minimálisan izomból, ha megfelelően étkezel (s némi, minden fontos izomcsoportra kiterjedő mozgással sem árt tájékoztatni a testet, hogy kell Neked az izom, főleg ha nem minimálisan vannak. a legalapvetőbbekhez nyilván nem annyira nyúl a test, hanem muszáj, de ami "felesleges", arra minek költsön, ha kevés a tápanyag). A ketogén diéta alapvetően vigyáz az izmokra, de természetesen ha elégtelen a fehérjebeviteled, akkor bomlik az izom, valahonnan kell fehérje... Gondolom, koplaláskor is ugyanúgy veszélyben vannak az izmok, a ketogén diéta nem mágikus dolog, jobbára ugyanazok a szabályok érvényesek, csak kicsit más a test működése.

A fehérje túl sok sem lehet, mert a felesleges fehérje glükózzá alakul s annyi a ketózisnak.

Ha tényleg ketogénezni akarsz, olvass utána rendesen, mert van azért mit elrontani.

2015. jún. 14. 19:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!