Kezdőoldal » Fogyókúrák » Szénhidrátszegény diéta » Ketogénesek, figyelem! Mi az...

Ketogénesek, figyelem! Mi az igazság?

Figyelt kérdés
Akik eritritet használnak édesítőként, azok beleszámítják a napi szénhidrátbevitelbe? Azt hallottam, hogy mivel nem hasznosul, így nem kell, de mondták már nekem az ellenkezőjét is. Akkor hogy is van ez?

2015. jún. 2. 16:09
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Nem hasznosul, így nyilván nem kell számolni. Viszont sokaknál bekavar... Úgy tudom, fizikailag is, a ketózisba, de az édes íz is képes problémákat okozni egyeseknél, úgyhogy sokan nem használnak édesítőt. Ki kell tapasztalni, mehet-e.

Nálam semmi problémát nem okoz, simán ketózisba kerülök 40g nettó szénhidrát és rengeteg rost és nem kevés eritrit mellett is.

Viszont nem tartom értelmes dolognak egy csomó cukoralkoholt enni, főleg ketóban, ahol nem kívánok édességet. Úgyhogy én minimalizálom az eritritet. Most épp nincs itthon, így elég könnyű :D

2015. jún. 2. 16:28
 2/3 A kérdező kommentje:
Értem, köszönöm szépen a válaszodat! Repült érte egy zöld pacsi. :)
2015. jún. 2. 16:29
 3/3 anonim ***** válasza:

Bár ketózis terén nem vagyok tapasztalt, de maximálisan egyetértek az előző válaszoló által leírtakkal az energia kapcsán. Mivel a szervezet szinte semmit nem használ fel az eritritből, az majdnem teljes egészében változatlanul távozik, ezért sem szénhidrát-, sem energiabevitel szempontjából nem kell figyelembe venni.

Az ellenkező vélemények valószínűleg hozzá nem értésből adódnak. "Szénhidrát? Igen. Akkor bele kell számolni!" logikát alkalmaznak.

Persze lehet azt mondani, hogy tényleg bele kell számolni, hiszen beviszed a szervezetbe, de a lényeg a FELHASZNÁLT, nem pedig a bevitt energia/szénhidrát. Fel kéne írni a mérleget, a bevittből levonni a nem hasznosultat, és csak a maradékkal számolni, mint hasznosított.

Csak nincs értelme így bonyolítani. A bevitt általában hasznosul is elég jó hatásfokkal, ezért csak bevitellel számolunk, viszont akkor meg nem vesszük figyelembe a nem hasznosulót.

Ha nagyon precíz akarsz lenni, akkor az eritrit 1%-át figyelembe veszed, mert kb. ekkora hányadát azért felhasználja a szervezet. De ezzel ugye elég elhanyagolható szám jönne ki. :)

2015. jún. 3. 07:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!