Kezdőoldal » Fogyókúrák » Szénhidrátszegény diéta » Hogyan működik a ketogén diéta?

Hogyan működik a ketogén diéta?

Figyelt kérdés
Tehát az a kérdésem,hogy mennyire lenne értelme 16 napig ketogén-diétázni? Hányszor egyek és milyen ételeket? Sportoljak? Mennyi vizet igyaK?
2014. nov. 16. 12:13
 1/3 anonim ***** válasza:

16 napig? Nem sok, bár egy kis kóstolót adhat belőle s ha a szerencsés többséghez tartozol vagy nagyon figyelsz a kalóriabevitelre, fogyhatsz is (de ennek egy jelentős része víz lesz, az elején ez van).

A sportolás mindig jó ötlet :)

Sok vizet igyál, nem tudom, mások hogyan csinálják, én egyszerűen iszom, ha szomjas vagyok. Na, a ketogén elején durván többet ittam, mint korábban, teljesen automatikusan.

A só, kálium és magnézium bevitelére is kell figyelni, a ketogén diéta kezdeti rosszullétei jobbára ezek gyors kiürülésére vezethető vissza s megelőzhető fokozott bevitelükkel.

Te döntöd el, mit, mennyit és hányszor eszel, a szénhidrát- és fehérjelimiten belül. Ehhez az étrendhez jobban illik a kevés evés (evés után mindig felmegy kicsit az inzulinszint, persze kevés, tipikusan lassú szénhidráttal és épp elegendő fehérjével nem oly vészesen), de nem mindenki csinálja így. Kinek mi a kényelmesebb, jobb... Elég korlát van, nem kell túlságosan megnehezíteni az életünket, ha nem jön természetesen a napi kevés evés, inkább ne csináljuk, szerintem.

Ahogy már írtam, hogy konkrétan mit eszel, az is saját döntés... Van, aki csak állatot, van, aki csak növényt eszik ketogénben (rövidtávon mindenképp megoldható mindkettő, életmódszerűen, évtizedekig más kérdés, abba ne menjünk bele), persze mindkettő extrém eset, a normál ketogénező változatosabban táplálkozik :)

Én is rendesen eszem állati és növényi táplálékot, de más korlátjaim vannak, majdnem teljesen vega paleo stílusban nyomom a ketót, plusz igyekszem minél kevesebbet enni s azt tapasztaltam, a nyersvegán ételek sokat segítenek ;)

Vannak fogyózók, akik elég bizarr módon alig esznek zsírt ketogénben (arra nincs alsó limit, az egészséghez szükséges alapon kívül, csak a kalóriabevitel hozza fel valamilyen szintre - a ketogén kapcsán olvashatunk százalékokat, de az nem jó megközelítés, hiszen egyéni grammos határ van 2 makrotápanyagra, de az koplalás és nem lehet jó.

2014. nov. 16. 14:07
 2/3 A kérdező kommentje:
Hány gramm fehérjére ,szénhidrátra,zsírra lenne szükségem a ketóhoz? 156centi vagyok 70kg
2014. nov. 16. 14:19
 3/3 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Rágugliztál a témára? Vagy ennyire lusta+kényelmes vagy, hogy inkább ideírsz. Ha a lustaság nyert, akkor elárulom, hogy a ketogént nem fogod tudni végigcsinálni.

[link]

Te tipikusan az az ember van, aki nagyon rövid időn belül le akar fogyni, mert azt hiszed ez így működik. Rákeres a neten "leggyorsabb fogyás". Húúú, és megtalálja a ketogén diétát, mert akik végigcsinálták, azok megírták, hogy tényleg nagyon jó. Akik végigcsinálták, azok nem így kezdtek neki, hogy a gyakorikerdesek.hu-ra írtak...

2014. nov. 18. 07:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!