Állóképességi sporttal összefér a ketogén, vagy szénhidrátszegény diéta?
Az állóképesség inkább attól javul, hogy egyre hatékonyabbá válik a keringési rendszer. Jobb lesz az izmok erezettsége, javul az oxigénfelvevő képesség, erősödik a szívizom. És emellett a glikogénraktárak is nőnek.
De amúgy én is azt gondolom, hogy az állóképességi sportokhoz mindenképpen kell a szénhidrát. Rengeteg szélsőséges nézet jelent meg mostanság az étkezéssel kapcsolatban, de én még mindig inkább a praktikus és régóta működő módszereket veszem alapul. Egy párszor említették itt is már Anita Bean - Modern sporttáplálkozás című könyvét. Na abban például az is benne van, hogy adott sportáganként miből mennyi javasolt. Fehérjéből állóképességi sportnál 1,2-1,4 g/ttkg is elég, szénhidrátból 4-5 g/ttkg (napi 1 óránál kevesebb időtartam). Ez persze azoknak szól, akiknek nem a fogyás a céljuk. A zsírvesztésről megint van egy külön fejezet.
Inkább aerob vagy inkább anaerob? Mert nem teljesen mindegy, viszont összeférhet. Viszont hosszú ideig én sem ajánlom. (Max pár hét)
És ha már valamelyik, akkor a ciklikus ketogén lehet a megoldás. Itt egy cikk:
Ennek a végén van egy jó recept a CH-raktárak túltöltésére.
Kipróbáltam, egész jó :) Ráadásul a cikk alapján még lehet, hogy össze is tudsz állítani egy CKD-kompatibilis edzéstervet magadnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!