Kezdőoldal » Fogyókúrák » Szénhidrátszegény diéta » Rokonokhoz megyünk! Hogy...

Rokonokhoz megyünk! Hogy tartsam a diétámat?

Figyelt kérdés
3 hónapja kezdtem diétázni(kenyér,sütifélék,üdítők elhagyása).. sikerült majdnem 8 kilót lefogynom..mellette futok és tornázok is.. de hétvégén rokonokhoz megyünk,ahol mindenféle finomsággal,üdítővel kínálnak majd.. nem azért,mert kívánom,mert egyáltalán nem és tudom tartani szépen a diétát,de hogy mondjam,hogy nem kérek? Ha rám akarják tukmálni?! Hogy reagáljam le a helyzetet? Sok ember mondta,hogy miért fogyózok,de én nem vagyok magammal még megelégedve és magamnak akarok megfelelni..Valaki ilyen helyzetbe esetleg?
2015. okt. 16. 16:44
 1/8 anonim ***** válasza:

Egyszerűen megmondod, hogy diétázol.

Ha nem értik meg, az az ő bajuk.

Engem az első hetekben még tukmáltak, mára már természetes.

Mondjuk, a korrekt úgy lenne, ha előre szólnál nekik, hogy ne készülődjenek feleslegesen olyan ételekkel, amikből nem fogsz enni.

2015. okt. 16. 16:53
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Szerinted mi történhet.? Felmegy rád 1-2 kiló. És akkor mi van.? Semmi. Jövő héten folytatod a kemény edzést és a szálkásító étrendet és páff lemegy a felesleg. A másik pedig, egy igazán jó fogyókúrában meg kell hintáztatni a kalóriákat. Tudod miért.? Mert a folyamatos kalória minusz belassítja az anyagcseréd ezzel együtt a fogyás is belassul. Egy héten egyszer nagyon ajánlott egy kalória plusszos napot csinálni.

Másrészt pedig ha tisztában vagy a fogyás és a hízás működésével mi miért történik, ebben az esetben akkor fogysz amikor akarsz és annyit amennyit akarsz és annyit hízol amennyit akarsz és akkor amikor akarod. Te kontrollálod az egészet és zéró félelem lesz benned. A jó alakért és egészségért egy életen át kell edzeni és tisztán kajálni. Soha nem hagyhatod abba.

2015. okt. 16. 17:18
 3/8 anonim ***** válasza:

Kettes, nem a feltétlenül a diétáról szól ez, hanem hogy mint írta, nem is kívánja. Ne tukmáljon senkire semmit és kész. Ezt utálom a legjobban ebben a vendégeskedés dologban, ha nem tukmálsz bunkó vagy és ezért mindenki tukmál. Kb olyan szintű hülyeség, mint amikor a vegára próbálják ráerőltetni a húst.

Mondd meg nekik, hogy diétázol és nem ehetsz xy fajta ételt. És jó ötlet amit az első felhozott, tényleg szólhatnál akár előre is, megemlítés szintjén, hogy te diétázol, ne számítsanak rád sütievésben.

2015. okt. 16. 17:35
 4/8 anonim ***** válasza:

Ne hagyd, hogy tukmáljanak, Te tested, Te egészséged, Te döntésed.

Ha kívánod, az más, nyilván nem ront el semmit, ha lazább vagy, majd szépen visszatérsz a szokásos étrendedre. De ha nem kívánod, miért is tömnéd meg magad vagy ennél olyat, ami nem esik jól?

Én ritka alkalom esetén vegyesen csinálom: nagyon messzire nem megyek az életmódomtól, bizonyos dolgokat szinte tuti, hogy nem eszem, másokat igen. A mennyiséggel nincs gond, mivel úgyis annyit eszem, amennyi nekem kell, tökmindegy, hol vagyok és mikor, max. egy icipicit több megy be egészen vonzó ételeknél.

Én többnyire közlöm, hogy nem élek ilyesmivel, s azt eszem az ételből, ami még viszonylag belefér. HA kívánom. Ha nem, akkor nem, de ebből nem szokott gondom lenni, mivel nem vagyok maximálisan merev (nagyon megszorító életmódom van, nekem így jó, de szinte csak saját étel fér bele teljesen).

Rendes helyen van azért zöldség, gondolom, húst is eszel, üdítőt pedig nem baj, ha nem iszol, azt még csak nem is ők főzték Neked :) Nem hiszem, hogy ne tudnál mit enni, közel a saját szabályaidhoz. Egy incifinci kilengés pedig valószínűleg belefér.

Van, akinél nem opció az életmódjával gyökeresen ellentétes táplálkozás. Fiziológiai inzulinrezisztenciára (erősen szénhidrátszegény étrendem miatt) pl. nem tortázom (legalábbis klasszikus tortával nem, a sajátjaim jók, hiszen azok szénhidrátszegények) s ezt meg kell érteniük. Ahogy azt is, ha valamit egészségtelennek tartok s nem kívánom fogyasztani.

2015. okt. 16. 17:38
 5/8 anonim ***** válasza:

Te jó ég! Mintha csak én lennék a kérdező :)

Én is megyek rokonokhoz és félek hogy mindenki elkezd balhézni ha nem eszek sütit meg ilyen szarokat

Aztán meg majd hallgathatom hogy mi a szarért akarok fogyózni

mert nem érzem így jól magam

Sok sikert a hétvégédhez kedves kérdező ;)

2015. okt. 16. 18:17
 6/8 anonim ***** válasza:
én azt csináltam mikor oda mentem elöször h vittem a saját kajám és azt ettem ez annyira nem tetszet nekik ugyhogy legutobb csak csirke mellet ettem náluk de azt sokat igy nem zavar be annyira a diétába
2015. okt. 16. 18:20
 7/8 anonim ***** válasza:

#5: Készülj fel ezt kifejező mondatokkal s légy erős ;)

Nekem az ilyen nem gond (a saját hedonista vágyaimmal kell csak küzdenem, ha bármivel... de nem szoktam. ha kívánok valamit, megeszem. minél tovább élek az életmódomban, annál ritkább az ilyen). Idén nyáron a többi kórustaggal mentünk szezonzáró cukrászdázásra. Ásványvizet ittam és kész. Volt, aki beszólt, teljesen jogtalanul, de az nem az én bajom, hogy nem képes felfogni, hogy nem fogyózom, nem eszem számomra ehetetlenül töményre cukrozott sima kis bolti dolgokat, amikor abban a hónapban már úgyis ettem kétszer házi sütit. Évek óta nem eszem cukrászdában és nem is fogok. Ez van, ezen senki a világon nem fog változtatni.

Rokonnál persze más, de már írtam, ott van választási lehetőség, jó esetben. S ha besértődik, hogy nem eszünk mind a 6, jó nagy darabra vágott tömény, krémes cuccból, hát sajnálom.

Anyám annak idején sokfélét sütött, pl. egy jó zsíros krémes tortát 10-12 tojásból, s elvárta, hogy a 90%-át én egyem meg (ő alig evett), bár becsületére legyen mondva, nem tukmált. Végülis egy hét múlva már egész kevés volt belőlük, de kissé stresszelt a dolog. De akkor még mindent ettem, csak húst nem. Most rám romolna az efféle.

Tényleg, azt nem lehet, hogy most nem bírunk enni, hisz egy gyomrunk van s nemcsak süti volt, de boldogan viszünk a sütiből, ha csomagolnak, hisz annyira vonzók?

Nálunk a párom bármit feleszik helyettem, pedig alapból ő sem eszik glutént és cukrot. De alkalmilag kibírja. Én is kibírnám, csak kis adagokban és nem akarom kibírni, így is rengeteg saját édességet eszem.

2015. okt. 16. 18:30
 8/8 anonim ***** válasza:

#7-es

Köszi a biztatást ;)

#5-ös voltam :)

2015. okt. 16. 18:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!