Próbálta valaki a BÚZAMENTES DIÉTÁT? Tapasztalat? Le lehet fogyni ezzel a módszerrel? Mit lehet enni a búza helyett?
Ezt a paleóba kellett volna írnod :) Persze, rengetegen elhagytuk a glutént s egy csomó más dolgot is. Nekem sose volt bajom előtte se, így nincsenek mesés sztorijaim egészségem javulásáról, de azért egy kicsit jobban érzem magam így, főleg, amióta kevés szénhidrátot eszem.
Fogyni kalóriadeficittel lehet, csak mert elhagyod a búzát, önmagában nem. Van, aki automatikusan kevesebbet eszik így, de közel se mindenki. Van, akinek több drasztikus életmódváltás se elég a fogyáshoz. Amíg elég magas a kalóriabevitel, nem fogyunk, ez már csak ilyen.
ez inkább életmódváltás nem pedig diéta.
a rizs és a teljes kiőrlésű zab gluténmentes,ezek mehetnek ha ch is kell és nem elég csak a zsír energiaforrásnak.
a fogyás része meg annyi,hogy a gabonával nagyon könnyű kalória pluszba kerülni,plusz szétemeli az inzulinszintet is.
ezért inkább a paleolit táplálkozás című könyvet olvasd el,azzal előrébb leszel.
az egészségre való odafigyelés pedig nem divat,hanem logikus cselekvés.
most olvasom az első tejes zab megoldását.
ezt meg ne tedd mert a tej még a gluténtól is ócskább és kártékonyabb.
a 200ftos zab pedig nem teljes kiőrlésű,hanem szennyezett gluténnal.
a gluténtól bedagad a beled.
a fájdalomig felpuffaszt,ez nem elég érv ellene?
#5: Nagyon sokan vagyunk, akik ugyan nem vagyunk allergiásak a gluténre, de jobban érezzük magunkat nélküle, s ez nekünk elég is. Én ráadásul sokkal jobban érzem magam kevés szénhidráttal, úgyhogy gluténmentes gabonát sem szoktam enni.
A tudományos részéhez (mármint hogy a glutén mit okoz) nem tudok hozzászólni, mivel nem vagyok tudós vagy efféle. De a tapasztalatok nekem elég meggyőzőek ahhoz, hogy ne akarjak glutént enni, max. extrém kivételes s csábító esetben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!