Ha csak a ch-ot számolom (és azt szigorúan be is tartom) viszont a zsírra nem figyelek, akkor is fogyhatok?
Fogyhatsz, de nincs rá garancia.
Simán lehet tömegnövelni kevés szénhidráttal s hát a zerocarberek sem fogynak el...
Én súlyt tartok, ha nem figyelek a zsírra. Ha kicsit figyelek, akkor is.
De azt sem tudom, mennyi ch-ról beszélünk. Nálam 30-40g, prímán tartok vele súlyt, de majd tömegelek is ennyivel, elég könnyedén. A kalóriabevitel számít e téren.
Nálam 20g alatt már érdekes dolgok történnek, ott már lehet, hogy odafigyelés nélkül fogynék akár mozgás nélkül is, de annyira azért nem vagyok elszánt.
De van, aki az én szintemen is alig tud enni...
A barátnőm így fogyott le, hogy max. 80-100g CH-t eszik, de a zsírra és a kalóriára nem figyel. Nyilván a normális fehérje bevitele is megvan, mert edz is mellette.
3 hónap alatt 9 kilót fogyott zsírból (kb. 12-15 kg plusz volt rajta) és tök szép lapos lett a hasa.
Irigylem is, de én nem vagyok ilyen elszánt, mint ő... :)
A fogyásnak is van több formája, Egyik amikor nem eszel annyit mint korábban és lassan lemegy, elfogy az izom a testedről,, aztán lassan felhasználod a zsírokat is. De mire ezzel végzel, már annyira tápanyag hiányos leszel, hogy a fogyókúra végén annyira neki állsz szinte falni, hogy többet fogsz felszedni, mint amit korábban a szigorú diétával leadtál. Ha meg nem eszel eleget, akkor gyenge leszel és levert, mint akit agyoncsaptak.
A fogyókúránáé nem azt kell elsősorban nézni mennyit eszel, persze azt is kell, főleg a fehérjében bővelkedő és szénhidrátban szegény étkezés a kedvező. Zsírok helyett meg a kókuszzsír, v. kókuszoljaj az ami "nem árt".
Viszont mindentől fogyni fogsz amit megeszel, ha csak... és most jön a fogyás lényege... mozogni kell sokat érs rendszeresen. Eleinte keveseket, aztán egyre többet, ahogy hozzá szokoik a tested. A másik lényeges, hogy a mozgást úgy kell csinálni, hogy jólessen. Vagyis nem szabad túlhajtani magad. Inkább csak kényelmesen, ahogy jólesik. A munka közbeni mozgás nem egyenlő a sportos mozgással.
Ezek mellett egy fehérjedús (hús, hal, gomba, sajt stb) és a cukrok mellőzése nagyon fontos a testsúly növekedésének a megakadályozásához.
Sokan egyszerűen diétával akaján önmagában, minden mozgás nélékül megoldani a fogyást, csak hogy ez szinte lehetetlen, de ha sikerül, akkor sem a test zsír ég el hanem elsőként az izom.
Egyébként miért nem tudod csökkenteni a zsír bevitelt?
A főzéshez omega3 oljokban gazdag zsírszerű élelmiszert (kókuszzsírt) kell használni, az segít. Abból 1400,-Ft 1 kiló.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!