Kezdőoldal » Fogyókúrák » Szénhidrátszegény diéta » Ez jo etrend? Nem tul sok ez...

Ez jo etrend? Nem tul sok ez egy napra?

Figyelt kérdés

Reggeli:2 szelet teljes kiorlesu tostkenyer 2 szelet csirkemellsonka paradicsommal

Tizorai:1 alma

Ebed:rakott zoldseges csirkemell zsirszegeny sajtal,barna rizzsel

Uzsonna:1 szelet puffasztott rizs,1 szelet zsirszegeny sajt

Vacsora:rukkola,fejessalata,cezar ontet,mozzarella,feta sajt,1 teljes kiorlesu toast

2015. máj. 5. 22:25
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Jaj de leoltottál. Most egész nap vérezni fog a szívem :)

A puffasztott rizs mióta műkaja? Ettél már rizst nyersen?

A sajt mióta műkaja? Egy másik állat tejváladéka összerohasztva, amit a természetben sohasem enne meg az ember. Mióta műkaja? Amióta gyulladásfokozó, azóta.

A csoki miért műkaja? Zsír + kakaó + cukor. Semmivel sem műkajább mint a sajt.

A csirkemellsonka mióta műkaja? Mióta van sonkája a csirkének, hmm?

A hamburger mégis miért műkaja? Te ugyanolyan összedarált húst eszel ki tudja milyen adalékokkal (csirkesonka) és búzát, mint amiből a hamburger is van. A hamburger az műkaja de ha te eszel gabonát meg kétes eredetű húst, akkor az nem az?

És ezt komolyan is gondolod? Nos, ez kettős mérce.

2015. máj. 6. 09:54
 12/18 A kérdező kommentje:
Hat szerintem mindenf fo etkezesre ettem zoldseget egyebkent lehet hogy csak en g
2015. máj. 6. 09:56
 13/18 A kérdező kommentje:
Gondolom de az embernek szuksege van a szenhidratra ha 2 nap utan nem akar osszeesni.tapasztal
2015. máj. 6. 09:59
 14/18 anonim ***** válasza:

Én nem tudom miből mennyit ettél, ahogyan azt sem írtam, hogy ez neked nem fog a fogyásban segíteni.

Csak arra utaltam, hogy ha fogyni szeretnél, akkor fölösleges mondjuk rizzsel elvenni a helyet a zöldségektől (még ha ettél is valamennyit), mert a rizs semmit sem ad hozzá a táplálkozáshoz (bár kitölti a gyomrot) viszont nagy inzulinválaszt produkál. Ha ez neked belefér, továbbra is fenntartom, hogy fogyhatsz, ha ez neked jó, akkor csináld így. Nem tukmálni akartam az én vallásomat (igazamat, vagy nevezzük aminek akarjuk) csupán felhívtam volna a figyelmedet, hogy ez nem feltétlenül jó.

Akármilyen okoskodónak titulálsz, ha esetleg a jövőben változtatsz az étrendeden, lehet az én felvetéseim mentén fogsz elindulni. Azért is írtam le, hogy legyen ötleted min lehetne változtatni, amennyiben SZÜKSÉGED lenne rá. De lehet nem lesz ;)

2015. máj. 6. 10:00
 15/18 anonim ***** válasza:

Nem látom biológiai vagy tapasztalati alapját annak, hogy az embernek szüksége lenne szénhidrátevésre. Mármint a zöldségeken kívül, de hogy cukor kerüljön a vérünkbe (keményítő fogyasztása miatt például), nekem ez továbbra is értelmetlen.

Egészséges emberek szervezete zsírt is felhasznál, pontosan ezért lehet fogyni, sőt ezért vannak a zsírtartalékok. Akkor minek a szénhidrát? Alapvetően nem esszenciális tápanyag.

Ami szénhidrát tényleg kell mondjuk az agyunknak, annyit előállít a szervezetünk, a vércukorszint egészséges emberekben stabil. Kikben nem stabil? Általában sok szénhidrátot fogyasztókban, mert a kintről bevitt szénhidrát tényleg odáig feszegeti a szabályozórendszert, hogy rosszul lehet lenni, el lehet ájulni. De ez már egy kóros állapot.

2015. máj. 6. 10:03
 16/18 A kérdező kommentje:
Tapasztalat velem mar megtortent
2015. máj. 6. 10:04
 17/18 anonim ***** válasza:

Ilyenkor szoktam ajánlani, hogy sürgősen legyen átgondolva az az életmód, ha a szénhidrátszegény étrend érezhető problémát okoz :D

(ajánlás, semmi több)

Cukorbetegeknél, illetve enyhébb szénhidrát anyagcsere problémák esetén valóban vannak ilyen problémák. De ez nem igazán jó.

2015. máj. 6. 10:19
 18/18 anonim ***** válasza:

Ha szokatlan dolgot cselekszik az ember, akkor lehet tőle rosszul, az biztos. Van, aki rosszul lesz a gyümölcstől vagy a zöldségtől, mert nem szokta meg.

Bár a szénhidrát nem eszenciális tápanyag, én is 2 napon belül zombi lettem a túl kevéstől évekkel ezelőtt. Jelenleg a ketogén diétát elég szimpatikus életmódnak tartom, nem akarok távol menni tőle soha, csak legyen benne elég zöldség :) Tud változni az ember, de nyilván csak azt csinálja, ami passzol neki. Nem vagyok térítő fajta, tudom, hogy nem vagyunk egyformák, a rizst rendes ételnek tartom, amivel nincs gond. Nyilván be kell vinni a szükséges tápanyagokat, de ahhoz nem kell a napi összes kalória, férnek a rizsnél értelmetlenebb dolgok is :) Csak kifejezetten egészségtelenek ne legyenek.

2015. máj. 6. 10:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!