Kezdőoldal » Fogyókúrák » Szénhidrátszegény diéta » Milyen diétát ajánlanátok?

Milyen diétát ajánlanátok?

Figyelt kérdés
50-es férfi vagyok,sajnos gerincsérveim miatt abbahagytam a sportot"kissé"átalakult a testem.Most 117kg vagyok(190cm)a külsőm nem elsődleges,de az egészségem miatt neki kell látnom valahogy!!(fáj a térdem,izzadok,szuszogok pedig 2 éve ragyogó formában voltam)Próbáltam nézni én is de a csak olyanokat találtam amit mint húsevő típus úgysem tartanék be.Szeretem a szárnyasokat a Wok ételeket,sült zöldségeket,szerencsére meg is tudnám magamnak csinálni de olyan recept tipp kellene ami elérhető anyagokból készül.A tippeket előre is köszönöm,szép napot
2015. máj. 5. 11:13
 1/7 anonim ***** válasza:

A fogyókúrák jelentős része és a szénhidrátszegény diéták pont húsevő típusoknak valók, nem? A húsban tipikusan nincs sok szénhidrát.

Hús, sült zöldségek, ez jól hangzik. Recepttel tele a Net, de igazából elég egyszerű, én beledobom zsírba a dolgokat, kis fűszer, de eleve jó ízük van... Oké, néha bonyolultabbat csinálok, még tojást is teszek hozzá... De tényleg egyszerű, van egy csomó paleo, ketogén és vega blog, jó ötletekkel.

Nem tudom, mennyire tudsz főzni és mennyire akarsz szénhidrátot, illetve zsírt enni...

2015. máj. 5. 11:21
 2/7 anonim ***** válasza:

Egyél sovány húsokat nyugodtan, pulyka, csirke, hal, soványabb marha, sertés is belefér olykor. Köretnek viszont hagyd el a tésztét, fehér rizst, krupmlit, nokedlit..stb. helyette mehet barna rizs, párolt zöldség, saláta, wok zöldséges köret...stb.

salátaöntet inkább joghurtos alapú legyen ( joghurt+por), ne üveges, kész öntet, vagy előre gyártott tasakos, mert ezek hízlalnak.

2015. máj. 5. 11:38
 3/7 anonim ***** válasza:

Amit a 2-es sorol, tökéletes! Ne feledd, hogy a húsokat esetenként helyettesítheted tojás-sovány túró-tejföl, és még tömény fehérje a gomba is!!! Persze húsok mellett is eheted őket, nem feltétlenül kell külön-választanod.

Hagyd még el az édes süteményeket, édes gyümölcsöket!

És tudd, hogy ha kevésbé sósan eszel, a szervezet kevesebb vizet tart vissza, az is jelent(het) naponta akár 1-2 kg-ot is.

2015. máj. 5. 15:16
 4/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! A leírtakból kiszedtem a lényeget.Szerencsére azon kevés pasik közé tartozom aki nem édesszájú,ráadásul szinte nem is sózok.Nagyon jól főzök a családom oda van érte,ha nekilátok.Ilyen trükköket nem tudok,ha nem akarok instant fűszereket használni,mi van pl.egy sült zöldségben,egyszer kóstoltam a Gastroyal félét,az nagyon ízlett.A gomba tiszta fehérje azt írod,akkor az most jó nekem?Szinte minden zöldséget szeretek,melyik a leghatékonyabb,azt előtérbe helyezem?!
2015. máj. 6. 10:02
 5/7 anonim ***** válasza:

Zöldségek közül szerintem minden mehet, a burgonyát, kukoricát kerülni kell, vagy visszafogni.

kalóriabázis.hu oldalon fent vannak a táblázatokban, mi mennyi tápanyagot, kalóriát tartalmaz.

Szerintem egyébként használd ki hogy nyár van, olcsón lehet megvenni piacon a szezonális öldségeket, gyümölcsöket.

Sokan írják, hogy a gyümölcs nem jó diéta során, de egy kis tál cseresznyétől még senki se hízott meg. Banán kerülendő, meg a szőlő.

nosalty.hu oldalon is sok jó recept van. Ez isteni:

[link]

2015. máj. 6. 10:21
 6/7 anonim ***** válasza:
Aki fogyni akar, az elsősorban fehérjét és zöldségfélét egyen. Tehát a gomba is tökéletes.
2015. máj. 6. 10:27
 7/7 anonim ***** válasza:

Vannak különösen tápanyagdús zöldségek, legalábbis eléggé ódákat zengenek pl. a cékláról (csak soká fő s nem megy más zöldségekhez jól, így én nem szoktam enni, plusz nekem túl szénhidrátos is), a spenótról (kálium) s mit tudom még, miről, én változatosan eszem az összeset, amit szeretek s aminek szezonja van :) A karfiol különösen remek, sokoldalú zöldség, egész apróra vágva és megsütve nekem csak sóval is annyira ízlik, hogy jobban se kell, de van pár bevált fűszerkeverékem és borsozni is szoktam az ilyesmit. Levesbe gyakran használok egy kis kurkumát is, a színének is jót tesz :)

Én nem kerülném a banánt (vagy az annál cukrosabb gyümölcsöket), mert szeretem, de ez egyéni döntés kérdése. Fontos a mérték, s a kalóriadeficit, egy kis gyümölcs nem sokat tud bekavarni.

2015. máj. 6. 10:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!