500 kalóriás étkezéssel mennyire lassulhat le az anyagcsere?
Ez engem is érdekel (mivel igen kíváncsi típus vagyok), de konkrét számokkal nem szoktam találkozni az idevágó cikkekben (egyszer talán volt valami 30%?). Nyilván emberfüggő is a dolog, de túl van értékelve az emberek fejében. Két nap koplalástól nem lassul le az anyagcsere, ahhoz sokkal hosszabb idő kell (s igazi koplalás, szóval csak mert kihagyunk pár étkezést naponta, nem fog lelassulni), s azért nem esik vissza a töredékére az energiaigény, a test nem tud jobbára fényt enni, koplaláskor sem.
Viszont értelmes ember szabad akaratából nem megy alapanyagcsere alá hosszasabban. 2 nap nem gond, de attól fogyni sem fog a delikvens észrevehetően...
500 kcal/ étkezés? És napi hány étkezést tartanál?
És miket ennél?
nem akarom ezt tartani, és nem én vagyok a hányós kérdés :D
Amúgy egész nagy volumenű dolgokat lehet enni brokkoli, hús, uborka, tojás, néha egy kis mustár és normális mennyiségűnek kinéző adagokat eszek mégis csak ennyi volt :D
Érdekeltek volna konkrét adatok, mert érzésből nem nagyon lehet mit kezdeni.A fogyás mennyi idő alatt indulhat meg? Vagy miért van az, hogy ez idő alatt nehezebb lettem ? Ennyi idő alatt kiürülhetnek e a glikogénraktárak, ha mellette kardio jellegű edzésem volt? Ha napi kb 30g CH-t ettem
30g ch és mozgás? Elég hamar kiürülnek a glikogénraktárak így... Amúgy miért kell tudni, hogy mikor történik ez? A fogyás úgyis sokkal hosszabb idő alatt mérhető...
Ó, azt tudom, hogy 500 kalória rengeteg étel tud lenni, bár nálam inkább az ellentettje áll fenn (egyszer egy semmiképpen nem nagy vacsorám volt 1600 kalória). Tegnap pl. ettem két kis tányér zöldséglevest, galuskával meg minden s egypár nyersvegán zöldségfasírtot, az volt 300 kalória, de teljesen mennyiség volt és nem is tűnt fel, hogy nagyon kevés, főleg, hogy normálisan volt benne zsír, minimum olajos mag formájában. Más kérdés, hogy kevés evésnél egy idő után szól a szervezetem, hogy etessem... Csak mondom, a térfogat s a kalóriamennyiség elég gyengén korrelál.
De csak mert valaki nem éhes vagy nagy térfogatot eszik, nem lesz elég a testének 500 vagy 1000 kalória naponta...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!