Kezdőoldal » Fogyókúrák » Szénhidrátszegény diéta » A szénhidrátszegény diéta...

A szénhidrátszegény diéta hatással lehet a hangulatra?

Figyelt kérdés

Két hónapja elkezdtem egy 1500 kalóriás, szénhidrátszegény diétát, és ezzel majdnem egy időben elkezdtem magam "nyomottnak", melankolikusnak érezni. Egyik reggel elegem lett, megettem egy pizzát és sokkal jobban éreztem magam utána, majdnem egy teljes napig. Azóta (egy hete) nem "bűnözök", és megint úgy érzem magam mint Füles a Micimackóból. :D

A szénhidrát megvonás okozhatja ezt, vagy csak simán a szénhidrátban gazdag (értsd: finom) ételek utáni vágyakozás?

2015. febr. 26. 00:02
 1/10 anonim válasza:
A szénhidrátra szükség van, hogy legyen energiád különben kis mosott sz%ar leszel :D Csak nem mindegy, hogy milyen és mennyi. Ne finomított élelmiszert egyél, de egyél és főleg reggel. Kell az energia.
2015. febr. 26. 02:12
 2/10 anonim ***** válasza:
Ez nagyon jó kérdés!Én is két hónapja diétázom és nekem is hangulatváltozásaim vannak.Bár én inkább ideges vagyok,a semmin is eldurran az agyam.
2015. febr. 26. 06:04
 3/10 anonim ***** válasza:
A legtöbb ember ha éhezik, rosszkedvű es ingerult lesz. Ti éheztek, nincs semmi meglepő a hangulatváltozásban. Inkább mozogjatok és egyetek lassan felszívódó szénhidrátot.
2015. febr. 26. 07:56
 4/10 anonim ***** válasza:

Igen, van akinek az alacsony vercukorszint levertseget, faradsagot, rosszkedvet, sot egyenesen rosszuletet, emelygest, szedulest okoz.

Iktass be heti egy csalonapot, akkor lelkileg konnyebb.

2015. febr. 26. 08:14
 5/10 anonim ***** válasza:
Kedves 3-as!Egyáltalán nem éhezem,napi 5 ször kajálok!
2015. febr. 26. 09:01
 6/10 anonim ***** válasza:
napi 180 gramm szénhidrátot viszek be a szervezetembe és tök jól érzem magam (persze meg van határozva, hogy miből mennyit mikor)
2015. febr. 26. 09:22
 7/10 anonim ***** válasza:

Egyrészt van aki nem bírja a ketózist. A ketózis legtöbbször már 100 gramm CH alatt megindul, tehát aki nem bírja az jobb, ha napi minimum 100-120 gramm CH-t elfogyaszt, elkerülendő az idegbajt és a falási rohamokat.

Másrészt aki előzőleg masszívan tolta befelé a CH-t, azok az alap magas inzulinszintjük miatt ne egyből álljanak le a CH-val, hanem fokozatosan csökkentsék a CH bevitelt, mert ellenkező esetben nagyon alacsony lesz a vércukorszintjük, fiziológiai éhezés történik, ami a fenti tipikus tüneteket eredményezi.

A legtöbb "diéta" ezért fullad kudarcba.

2015. febr. 26. 10:41
 8/10 anonim ***** válasza:
Nekem b vitamin hianyom lett es iszonyat hulye hangulatom volt, elkezdtem reggelihez tk kenyeret enni, ebedhez neha barnarizs es gyakrabban eszem gyumolcsot mint eddig, jobban erzem magam. Kell a lassu felszivodasu ch.
2015. febr. 26. 14:53
 9/10 anonim ***** válasza:
az agymüködés rengeteg szénhidrátot igényel.
2015. márc. 12. 20:31
 10/10 anonim ***** válasza:
A szenhidrat megvonas szörnyen egeszsegtelen. Egyenlö az ehezessel. Olyan mintha semmit nem ennel.
2017. ápr. 5. 10:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!