Szénhidrát-szegény köretek+ hús?
1-es, remek cikk volt, köszi!
A zellert is fel lehet használni úgy mint a krumplit, persze kicsit érezni rajta azt a tipikus zeller ízt de nem olyan erőteljesen. Nekem kellemes meglepetés volt.
Ilyen nincs hogy a hasadról meg esetleg a combodról akarsz fogyni. Helyi zsírégetés nincs, ha fogysz akkor mindenhonnan fogsz fogyni. Azt hogy honnan mennyit a genetikád fogja eldönteni. Legalább 70%-ban az étrendtől függ mennyire leszel sikeres. Szálkásító étrend kell, sok fehérje, kevés CH és zsír. Mellé pedig het 3x súlyzós vagy testsúlyos edzés.
Fehérjéből kell testsúly kilogramm x 1.5-2g, CH-ból 1-2.5g, zsír 1g kb de ezt ki kell tapasztalni mert mindannyian mások vagyunk és a lényeg hogy kalória mínuszban legyél. Mert csak ebben tudsz fogyni.
A szénhidrát lassú felszívódású legyen egyrészt másrészt pedig a mennyiség a fontos. Ehetsz sima rizst is ha hússal és zöldséggel eszed, ezek lassítják a felszívódását.
Néhány alapanyag ezekből vagy hasonlókból is összerakhatod a kajádat:
fehérje: marha, hal, tojás, sovány túró, tejsavó fehérje turmix
szénhidrát: barnarizs, durum tészta, teljes kiőrlésű kenyér, zabpehely
zöldség: brokkoli, káposzta, répa stb párolva
Multivitamin reggel, 2 teáskanál lenmagolaj, L-karnitin edzés előtt, fehérje bevitel edzés után, este sovány túró, napközbe 1 csésze zöld tea.
Kerülni a feldolgozott és tartósítószerrel televágott ételeket.
Napi 5x kajálás
Úgy kell fogyj hogy a lehető legkevesebbet veszíts izomból és a lehető legtöbbet zsírból. Ezért kell a sok fehérje és egy olyan edzés amivel tényleg adsz terhelést az izomnak. A jó és rendszeres étrend felpörgeti az anyagcserét, az edzés szintén plusz segít megtartani az izmokat.
Attól még, hogy szálkásítani akarsz, ehetsz rizst. Csak legyen kalóriadeficited. Ha a szénhidrát akadályoz ebben, akkor muszáj más irányban gondolkodni (habár én is a szénhidrátcsökkentést preferálom, el tudom képzelni, hogy van, akinek ez nem lenne élvezetes. a párom is ilyen, de neki nem kell fogynia).
A marhahússal mi a gond? Én semmilyen húst nem szoktam enni, de nem látom a problémát, be kell vinni a fehérjét másból és kész. Én tojásból, olajos magból, zöldségből szoktam, néha sajtból, de más lehetőségek is vannak, akinek máshogy nem megy, ott a fehérjepor. De Te még húst is eszel, úgyhogy végképp nincs gond.
Viszont ne próbáld egyszerre minimalizálni a szénhidrátot és a zsírt, az nem jó, akkor túl sok fehérjét kellene enned vagy túl kevés kalóriát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!