Szénhidrát szegény és fehérje dús diétát kell alkalmaznom, hogy kezdjek hozz? Mit nem egetek egyáltalán?
A rizst hagyjad ki, a többi jó.
Ne egyél semmilyen kenyeret, rizst, kukoricát, burgonyát, gabonapelyhet, cukrozott dolgokat (üdítőket se), édességet, tésztákat.
Nagyjából ha ezeket elhagyod, akkor már jó vagy.
Senki nem tudja, mi a szénhidrát? Egek.
Ha eszel zöldséget, akkor eszel szénhidrátot. Zöldségből és gyümölcsből rengeteget be tudsz vinni, de ha szénhidrátszegény diétát kell tartanod, akkor főleg nem tudom, mi a gond. Amit az első írt, a durván szénhidrátos dolgokat hagyd ki (ha nagyon kell, ehetsz olyat is, de pici mennyiségben, nem az étel szerves részét képezve).
De tudjuk. Igen, azt is tudjuk, hogy a zöldség, gyümölcs is szénhidrát. Meg rost. Viszont egy ch szegény diétába szerintem beleférnek (ha a fehér rizst és a krumplit, hüvelyeseket elhagyjuk). Én ma megettem egy adag zöldséget, sárgarépa, fehérrépa, zeller, és összesen valami 60 gramm szénhidrátnál tartok, de ittam két tejes kávét is és becsaptam egy falat csokit :)
Ha a kérdezőnek terhességi diabétesze van, akkor elvileg kellett kapnia útmutatást, hogy milyen makrotápanyagból mennyit vihet be. Ezeket szem előtt tartva szerintem ehet szénhidrátot zöldség formájában is, de akár barnarisz vagy teljes kiőrlésű kenyér formájában is.
1-es vagyok.
Nem leszel szénhidrátmentes, mert gyümölcsöket fogyaszthatsz, és ajánlatos is ezekből minél többet fogyasztani, amiben van természetes szénhidrát.
Mondjuk a terhességi diabéteszed van, akkor még a gyümölcsöknél is figyelni kell a gyors és lassú szénhidrátokat. Pl. a szőlő cukorbetegnek nem jó, meg a banán sem. Ha ilyen komolyabb problémád van, akkor érdemes diabetológussal összeállíttatni az étrendet, főleg, hogy terhes vagy. Mi nem vagyunk orvosok, és nem is akarunk ilyen szinten felelősséget vállalni.
Egy sima diéta az más, ott kísérletezhetsz, de terhesen jobb szakemberre bízni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!