Kezdőoldal » Fogyókúrák » Szénhidrátszegény diéta » Eredményes-e a lent leírtak...

Eredményes-e a lent leírtak alapján ez a fogyókúra?

Figyelt kérdés
Sziasztok!Nem csontkollekció szeretnék lenni,inkább sportosodni,de gondolom először a zsír égetés,utána az izmosodás.Nem szeretném éheztetni magam,szóval maradt a mozgás és az egészséges táplálkozás.Az emésztés lassítás vagy mi a fene miatt három óránként eszek 150-200 g gyümölcsöt,reggelire egy szendvicset,este felé pedig egy kis főzeléket husival.Naponta eszem egy túrórudit vagy jó reggeltet.És természetesen emellett rengeteg vizet iszom,meg napjában 1 liter tejet.Mozgás gyanánt naponta ugráló kötelezem.A sorozat annyi,hogy 100 páros,100 jobb,100 bal és levezetésnek 100 "futó",amolyan egyik láb elöl másik hátul.Első nap egyszer,második nap kétszer,harmadik nap háromszor és negyedik nap négyszer.Ez van most.Az étrendemet úgy igazítottam,hogy egy óra ugrálókötelezés egy a kalória bázis forrásából nagyjából 500 kcal.Szép is volt,csak sajnos az a helyzet,hogy a sorozat a pihenők nélkül nagyjából 5 perc alatt megvan.Persze közben iszok,pisilek,megállok egy kicsit így több ideig tart.Tanácsokat várok,lehetőleg tapasztalatból,mert nem vagyok biztos benne hogy ez így hatásosan működni fog.

2014. júl. 2. 17:19
 1/7 anonim ***** válasza:

Úristen, ezt magadtól találtad ki? Remélem hogy troll vagy, és nem gondoltad ezt komolyan. Gyakorlatilag minden amit eszel a fogyás ellen van.

A gyümölcs tele van cukorral, diéta közben csak mértékkel edd, akkor is az alacsonyabb cukortartalmúakat. Az sem baj, ha elhagyod.

A szendvicsnek megint semmi helye nincs diétában. Sok szénhidrát, kevés fehérje, mehet a kukába. Helyette mehet pl. tojás.

Túrórudi, jó reggelt??? Kukába vele, igazi hízlaló szénhidrátbomba mindkettő.

Tej: öntsd ki a WC-be, egy literben 50g (!) cukor van, magas inzulinkiválasztást okoz, diétában semmi helye.

Az ugrálókötelezés részletei nem túl lényegesek, de az is valami, hogy mozogsz valamit. Biztos jobb, mint a semmi.

Az étkezésekbe vigyél be zöldségeket, brokkolit, karfiolt, zöldbabot, spárgát. A fehérjebeviteled legyen magas, egyél sok húst, tojást, tejtermékek közül soványabb sajtot és túrót. Szénhidrátforrásnak jó a zabpehely, a barnarizs, úgy tudom a hajdina is, bár szerintem borzasztó íze van. Még jobb, ha ezeket zöldséggel együtt eszed, az tovább lassítja a felszívódásukat. Összefoglalva ennyi, részletesebben megtalálható az interneten sok helyen. A lényeg, hogy ne bulvároldalakról tájékozódj diéta ügyben, hanem komolyabb sporttal és életmóddal foglalkozó oldalakról (pl. testépítésben fontos szerepe van a zsírégetésnek).

2014. júl. 2. 20:50
 2/7 A kérdező kommentje:
ó,anyám,ezt nem hiszem el!Mindig ez van,elkezdem,azt hiszem hogy olyan jól csinálom és majd jól fogok kinézni,aztán a pofámba az egész szarság,hogy akár hízlaló kúrának is elmenne ez a hadnemondjammi.A gyümölcs elvileg egészséged,egy oldal szerint ezekben nincs sok kalória,a szendvicset meg még megértem hogy nem a legjobb,de azt hittem még belefér.Utálom az egész hülyeséget,ha valaki még ideális testsúllyal olvassa ezt,üzenem neki hogy soha,SOHA a büdös életbe ne hízzon el,mert garantál hogy hatszorosan fogja megszívni!
2014. júl. 2. 21:52
 3/7 anonim ***** válasza:

Első vagyok megint. Ha ez segít, akkor elárulom, hogy 130 kg voltam januárban. Most 108 vagyok. Szóval tudom milyen elhízottnak lenni, és azt is tudom, mit kell tenni ellene. Valahol 90 kg körül fogok normálisan kinézni, addig van némi dolgom.

Ha tudni akarod részletesebben, hogy mit kell (t)enned, nézz körül a magyar testépítő oldalakon, szinte mindent megtalálsz, amit tudnod kell.

2014. júl. 2. 21:57
 4/7 anonim ***** válasza:

Még valami. A gyümölcs egészséges, ez még valamennyire elfogadható, mert vannak bennük vitaminok, ásványi anyagok, rostok (már amennyi még van). Ezen kívül viszont víz és cukor. Emiatt diéta alatt nem a legjobb táplálék, vagy ha mégis eszed, számold bele a szénhidrátbeviteledbe. Nézd meg, egy gyümölcsben mennyi cukor van, 10% simán, némelyikben több, némelyikben kevesebb. Tehát ha megeszel 3 óránként 150-200g-ot, akkor egy nap simán betolsz 6-800 g gyümölcsöt. Csak 10%-kal számolva is ez 60-80 g cukor. Az rengeteg, és még nincs benne a többi szénhidrát.

Fuss neki még egyszer, de olvass utána rendesen. A magyar testépítő portálokon mindent megtalálsz. Ne félj, nem leszel tőle kigyúrt, vagy nőietlen, ha az ő módszereiket követed.

2014. júl. 2. 22:09
 5/7 A kérdező kommentje:
Rendben,köszönöm szépen,sokat segítettél.Azt hiszem te leszel a példaképem,remek inspirálás leszel nekem :)
2014. júl. 3. 20:33
 6/7 anonim ***** válasza:
Három óránként 150-200 g gyümölcs az brutálisan sok szénhidrátot jelent! Még akkor is, ha olyan gyümölcsöt eszel, amiben kevés cukor van. De ha olyat, amiben sok van, pl. banánt... hajaj... napi 5 db kis/közepes méretű banán kb. 170 gramm szénhidrátnak felel meg. Ennyit egész nap nem szabadna enni összesen, nemhogy csak gyümölcsből és akkor még eszel hozzá egy rakás más dolgot is...
2014. júl. 4. 13:37
 7/7 anonim ***** válasza:

Hát én január óta 10 kg-t fogytam, mozgás nélkül, mert nem tette lehetővé az életem.

Mindent ettem, csak mértékkel, szintén a kb segítségével, ami annyit jelent, hogy a megengedett kalóriát sosem léptem túl, és figyeltem az eloszlásra is. Néha megcsúszott a szénhidrátom. Na és? A többi napon meg nem.

Én mondjuk napi szinten iszom tejet, kávéhoz, vagy kakaóként, naponta átlagosan 3-6 dl-t, a 2,8%-osból. De még így is be tudom tartani a napi keretem. Sőt! Néha napján egy szelet torta, vagy sütemény is belefér az étrendembe, minden hátulütő nélkül.

Egyébként a kenyeret, bár ebből is inkább a liszt a kényes, cukrot próbáld meg mérsékelni, a tejjel egyetemben. Ha szendvicset eszel, akkor inkább próbálj meg pl. többmagvas vagy teljes kiőrlésű vagy rozskenyeret enni. Persze ezt is mértékkel.

Gyümölcsöt ehetsz, de inkább válassz almát, cseresznyét, meggyet, ananászt, dinnyét. Amiben rengeteg víz van vagy egyéb jótékony hatása van, ami most neked fontos. Pluszban vannak olyan gyümölcsök, zöldségek, fűszerek, pl. az ananász, a bogyósok (ribizli, málna, erdei bogyósok), alma, barack, gyömbér, csípős paprika, brokkoli, zöld tea, paradicsom, grapefruit, amik az anyagcserét is gyorsítják. Én grapefruitot eszem minden nehezebb étkezés előtt, tehát délben, meg esetleg este, az is beválik.

Próbálj meg rengeteg könnyű levest enni, főzeléket, tejterméket és húsokat. Pénztárcafüggő igazából, hogy a húst pl. mennyire tudod biztosítani magadnak.

Azért eszel többször, hogy az emésztésed gyorsítsd. Erre van az, hogy sokszor, de kevesebbet.

Reggelire nyugodtan ehetsz olyanokat, hogy joghurt vagy kefír, a kis 175 gr-osakat, pl. Mellé pár szem gyümölcs, meg egy tea vagy kávé. De ehetsz a kefír helyett szendvicset is, max. 2 szelet kenyérből, rá felvágott, esetleg margarin, sajt, de mellé én mindig eszem paradicsomot, meg erőset.

Tízóraira mehet pár szem gyümölcs megint, nem fog megártani. Ez lehet egy alma, vagy akár csak egy barack, vagy 5-10 szem cseresznye/meggy is. Nem kell több.

Ebédre javaslom, hogy egyél levest, vagy főzeléket, lehetőleg tészta nélkül. A legszerencsésebb, ha ezt a kettőt eszed ebédre, de ha csak egyiket, akkor mellé még valamit nyugodtan egyél. Ez lehet pörkölt, vagy akár oldalas, a lényeg, hogy mértékkel, és az oldalasnál, sült húsoknál a szaft nélkül.

Uzsonnára én megint a gyümölcsös dolgot javaslom, vagy valami hasonló, könnyű kaját, pl. joghurtot, vagy kefírt, előbbiből, mint a reggelinél, csak a natúrt, mert a gyümölcsösöket tényleg telecukrozzák.

Vacsira az általános menüm nekem 3 db főtt tojás, mellé az alábbiak közül valami, vagy többnek a kombinációja, de mindegyikből pl. fél adagnyi, vagy negyed:

eltett savanyúság, paradicsom, paprika, pirosarany, nagyon ritkán szalámi, vagy valami hússzerű. De ami fontos, hogy sosem eszem mellé kenyeret.

Ennek a diétának mondjuk vége, amikor nagyszülőkhöz, szülőkhöz megyek, mert ott esélytelen, hogy a degeszre eszem magam alatt megállnak a kántálásban, hogy egyél még, egyél még, csont és bőr vagy.

De azért hozzáteszem, hogy ott is úgy eszem, hogy a napi elégetett kalóriámat ne lépjem túl a bevitelnél, tehát másnapra "csak stagnáljak".

Nekem bevált az a módszer is, hogy ami zsírosabb olajosabb, abból nagyon keveset eszem, és inkább kipótolom valami savanyúsággal, zöldséggel a "hiányt". A kenyeret kb. teljesen elhagytam, egy héten párommal ketten eszünk meg fél kilót, amiből ő nagyjából 400 gr-t fogyaszt el.

Nagyon ritkán eszem zsemlét, kiflit, és csínján bánok a süteményekkel, tésztákkal is.

A napi keretem egyébként 1200-1400 kalória, tehát konkrétan kb. a minimum, egy nap jelenleg nulla mozgással 17xx kalóriát égetek el.

Nekem lassabban megy a súlyleadás (január óta 10 kg), de nem tudok mit csinálni, szeptembertől június végéig esélytelen, hogy mozogni tudjak, mert nincs rá időm. Akkor lenne, ha egy nap 36 órából állna, de így sajnos nincs.

Most nyáron persze, ez más, mert itthon vagyok, egész nap teszem a dolgom, főzök, mosok, takarítok, délután meg lemegyünk sétálni 1-2 órára.

Ha viszont mellé mozogsz, az nem rossz, sőt! A fél óra is mozgás, és 500 plusz kalóriát elégetsz vele.

A fogyásnál, mert azt írod, most abban a fázisban tartasz, a legfontosabb az, hogy többet égess el, mint amennyit beviszel. Használd bátran a kalóriabázist, sokat fog segíteni. És sok sikert :)

2014. júl. 7. 13:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!