A szénhidrátszegény diéta meg a kalóriaszámolás mégis hülyeség?
164cm és 55 kg vagyok. Valóban van rajtam felesleg (nem sok, de aránytalanul oszlik el), kb. 3-4 kilónyi. Próbáltam többféleképpen leadni: sok fehérjével, zsírral és kevés szénhidráttal (napi kb. 80 gramm), aztán kevesebb fehérjével és több szénhidráttal (110-140 gramm). Marha nagy változás nem történt... Kicsit kevesebb a zsír a lábamon, de csak minimálisan. Amúgy mozgok rendszeresen. Plötyi a lábam, főleg ez zavar :/
Most két napig viszont nagyon sokat ettem, rámjött a zabálhatnék... Sok szénhidrátot ettem (volt itt francia krémes, sajtos roló, gesztenyepüré, zabpehely, sütőtök, mákos rétes, minden :D),egy doboz vajkrémet is simán bekanalaztam...
Furcsa, de sokkal jobb lett a közérzetem meg feszesebb is vagyok...Lehet, hogy baromság a szénhidrátszegény diéta...? :O Ha több szénhidrátot eszem, de egészséges kajákból (zöldségek pl. cékla, sárgarépa meg gyümölcsnek alma), fogyhatok..?
A kalóriaszámolás nem jött be, mert olyan értékeket dob ki nekem az összes kalkulátor, ami mellett ro.hadt éhes vagyok! 1300 kalória nálam már koplalás :/ Mindig tartom egy ideig, aztán bezabálok...
55kg vagy és úgy érzed van rajtad felesleg?Ne a tv-ből meg az újságokból vegyél példát!
Ami meg a diétát csinálhatod,de utána szerintem úgyis visszajön.Ami talán megoldás lenne az a több sport ami neked a súlyodnak nem okozhat gondot!Menj el kérj tanácsot hogy honnan szeretnél fogyni,és menj el edzeni.
Ami meg a diétát illeti:Van egy diéta ami nagyon jó és nálam is bejött,de abbahagyása után viszajött minden(pedig cukormentesen étkezem és nincs fehérlisztből készült dolgok sem és normális adagokban)
Nos ha érdekel ez a diéta ez nagyon egyszerű:Csak zöldség,gyümölcs és hús.Na meg rendszert kell vinni az egészbe,mindig adott időpontokban kajálj és oszd el egyenlő időszakokra,tehát mondjuk reggelire párizsi kis zöldséggel,10kor alma,délben ebéd ez mondjuk lehet sültcsirkemell is káposztával,majd uzsira almát,vacsira is zöldség akármilyen hússal,és ha éhes vagy akkor dobj be egy almát ha pedig édességre vágysz akkor azt az almát reszeld meg és szórd meg fahéjjal.Az ilyen étrenddel garantált a fogyás,egyszerű annyira nem nehéz csak rossz megszokni hogy se tészta,se cukor stb.
Igen, 55 kg vagyok és van rajt felesleg. Nem azt mondtam, hogy dagadt disznó vagyok, de egy kicsi akkor is van, ami mondjuk fürdőruhában nagyon nem szép :)
"reggelire párizsi kis zöldséggel,10kor alma,délben ebéd ez mondjuk lehet sültcsirkemell is káposztával,majd uzsira almát,vacsira is zöldség akármilyen hússal,és ha éhes vagy akkor dobj be egy almát ha pedig édességre vágysz akkor azt az almát reszeld meg és szórd meg fahéjjal.Az ilyen étrenddel garantált a fogyás,"
Párizsi..? :D Bocs, de nekem ez masszív éhezés, főleg, hogy rendszeresen sportolok.
Úgy írod, mintha 20 deka zöldség olyan sok lenne... Az minimális, az én szempontomból. Tegnap is megállapítottam, hogy fura emberek írják, hogy ketogénben alkalmazható pl. a karfiol... Fél kiló karfiol alatt apró nassolásnak is kevés :D
Nyersből nem eszem kilószámra a zöldeket, de nincs is szerepük a jóllakásomban. Viszont finomak és van bennük ez-az, bár a mai világban a fene se tudja, miből mennyi...
A parízer pedig egy bizonytalan fogalom, megint nem tudom, mi van benne, inkább 3 házi tojás, csak bírják a szomszéd tyúkjai utánpótlással...
A zöldségevés sosem volt rossz ötlet.
Másfelől most az a kérdésed/tapasztalatod, hogy a zsír a testeden feszesebb, ha junkfood-ot eszel?
Vagy mi?
Nem, mindenkinek a zöldségevés jön be (valamennyi hússal, valamennyi zsírral) akinek még nem ment teljesen tönkre az anyagcseréje. Akinek tönkrement az nagyon rosszul van eleinte a chszegény étkezéstől, persze.
De érdemes ügyesen belőni a zöldségevést, fizikai aktivitástól függ hogy emellett mennyi keményítőt visel el a szervezetünk (de alapvetően minél kevesebbet). És megtalálni hogy mi esik jól hosszútávon. Valószínűleg nem a franciakrémes lesz a nyerő, de hát egy kísérlet erejéig kipróbálhatod.. középhosszú távon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!