Kezdőoldal » Fogyókúrák » Szénhidrátszegény diéta » Mi az a ketogén diéta?

Mi az a ketogén diéta?

Figyelt kérdés
En most se cukrot se kenyeret nem.eszek .de erdekel higy mi ez .mit lehet enni es mi a lenyege
2013. júl. 15. 21:54
 1/7 anonim ***** válasza:

közel nulla, kb napi 20gramm alatti szénhidrát bevitellel a tested átáll arra hogy csak zsírokat használjon.

Kemény diéta és nem átlagembernek való, nagyon fáradékony leszel és romlik a koncentrációd, hosszútávon ez az állapot nem egészséges. A testünk úgy van kitalálva hogy szénhidrátok is kellenek a megfelelő működéséhez, csak a túlélés érdekében tud átállni ketonokat amik gyakorlatilag zsírok. Egyetlen magasabb szénhidrát tartalmú étkezéssel el lehet rontani ezt az állapotot amit hosszú idő elérni.

2013. júl. 15. 22:14
 2/7 A kérdező kommentje:
Akkor en valoszinuleg ezt a dietat csinalom mar ot napja .es teny higy azota majd' elalszom.de viszont fogytam is egy kilot .:)
2013. júl. 15. 22:25
 3/7 anonim ***** válasza:

pár dolgot kihagytam,

fehérjéből és zsírból nagyjából fix mennyiség kell a testsúlyodnak megfelelően, zsírból sok. a diéta lényege felpörgetni a zsír anyagcserét.

20 gramm szénhidrát pedig olyan kevés hogy csak zöldségevéssel vagy magvakkal simán túl lehet lépni, szóval ne legyél benne biztos hogy ketózisba kerültél.

5nap nem feltétlen elég hogy elérd ezt az állapotot, de ez a sportolástól is függ.

lehet venni ketózis tesztcsíkot patikákban.

én sem csináltam soha de biztosan kemény az elején és jó pár buktatója meg kockázata van.

2013. júl. 16. 01:11
 4/7 anonim ***** válasza:

ketogén mellett számos krónikus betegség rohamosan képes gyógyulni, igen hatékony a fogyás és rengeteg ember átállás időszaka után kicsattanó vitalitásról számol be.

Én nem próbáltam, de nem tűnik irreálisnak.. az ember húsevő, a hús zsíros. A ketogén jóformán adott olyan életkörülmények között ahol több állati zsákmány áll rendelkezésre mint növényfélék.

2013. júl. 16. 01:42
 5/7 anonim ***** válasza:

Nem a tapasztalat beszél belőlem, mert én még nem tartok ott (lehet, hogy nem is fogok, sok zöldséget szeretek enni), de a fáradékonyság és a koncentrációzavar az elejére jellemző, amíg nem állt át rendesen a test. Az, hogy mennyi g CH-nál áll be a ketózis, az emberfüggő, van, akinek 20-nál se, de van, aki még 40g-mal is oké, én 30-40-es limitet szoktam olvasni. Koplalással automatikusan ketózisba kerül az ember elég hamar, 1-2 nap böjt pedig nem árt egy kicsit is egészséges embernek.

A CH limit és a fehérjénél többször több zsírbevitel, kb. ez a két fontos szabály, amit alkalmazni kell. Az olajos magvak zömével nem kell annyira veszettül vigyázni, mert szénhidráttartalmuk jelentős része rost, nem tudjuk megemészteni. S azért kevés ember eszik rengeteg olajos magvat egy nap.

Én azt a hozzáállást szeretem, hogy akár gyümölcsöt is lehet enni, csak persze ne haladjuk meg a CH limitet. Egyes gyümölcsök különösen alkalmasak, viszonylag alacsony CH tartalmuknak s annak köszönhetően, hogy pár szem is feldob egy étkezést. Itt van pl. a málna. Szénhidrátgazdag dolgokat nyilván nem érdemes enni, mert egy falatnyi elveszi a CH kvótát egy csomó zöldség elől... Rossz üzlet, kivéve kivételes eseteket, amikor valakinek inkább az az egy falat kell.

A ketogén táplálkozásban az alap ugye a zsír. Tojás, zsíros húsok, némi olajos mag, zsírban sült zöldségek... Még ha nem is ketogénezek, egyik, utazásokkor mindig vitt ételem a kókuszzsír és darált mogyoró kb. egyforma arányban összekeverve. Pár szem málnával vagy ribizlivel egészen jó ketogén cucc, de nem ketogén módon is ehető nem romlandó úti ételem. Ilyesmivel javítani lehet a zsír/fehérje arányon ;)

2013. júl. 16. 10:01
 6/7 showmesthing ***** válasza:
egyik kommentelő írta hogy szénhidrát nélkül nem lehet élni, ez pedig nagy tévedés. az ősember nagyon ritkán jutott szénhidrát forráshoz annak idején, az energiát húsból, zöldségekből élte meg a saját zsírraktáraiból. ha mostnatól kezdve nem ennlk szénhidrátot tökéletesen tudnél élni. a szénhidrát tulajdonképpen egy drog, amely dopamint termel. hát ki nem szereti a finom kenyeret,pogit vagy süteményeket? néha egy visszatöltős nap ajánlott, hogy a leptin működést helyrehozzuk, de csak kemény súlyzós edzés esetén ajánlott, hogy ne raktározódjon a zsírsejtekbe hanem az izmokba menjen a CH.
2013. aug. 4. 01:40
 7/7 anonim válasza:
6# nak azt se felejtsd el hogy az ősember átlagéletkora max 30 év volt .
2016. jún. 7. 11:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!