Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » A ketogén diéta így semmit...

A ketogén diéta így semmit sem ér?

Figyelt kérdés

A kérdésem a következő lenne: másfél hónapja étkezem a paleo elvei szerint,de úgy döntöttem,kombinálom a ketogén diétával,és elhagyom a ch-t. Kezdetben nehéz volt,napi 50g alá alig tudtam menni,de végül eljutottam odáig a héten,hogy fixen tartottam a 35g/nap ch-t. Ma már csak 20g-t ettem. A tápanyagelosztásom (mérek mindent,és kiszámolom a kaloriabazis*hu-n) így néz ki:

Fehérje: 44%

Zsír: 37%

Ch: 19%

Valamelyik kérdés alatt azt olvastam,ha magasabb a fehérjebevitelem,akkor semmit sem ér a diéta. Igaz ez? Én nem szeretnék fogyni,napi 1100-1200 kcal-t eszem meg,viszont a zsírbevitel nehezen megoldható,mert nem ehetek vöröshúsokat,disznót sem. Gyakorlatilag csirkén,pulykán,sovány húsokon,halakon,tengeri herkentyűkön kívül semmi mást.

Ha valaki ért a témához,kérem írja le a véleményét,mielőtt rosszul csinálnék valamit.Előre is köszönöm!

2013. jún. 29. 19:52
 1/5 anonim ***** válasza:

Ha nem eszel cht, akkor zsírt kell. Valamivel mükődtetni kell a szervezetet.

1 g fehérje mellé 1.5 g zsírt kell enned. Ha nem teszed akkor nem lesz meg a ketózis.

Maradj a paleonál.

2013. jún. 29. 21:47
 2/5 poiu ***** válasza:
Nem akarsz fogyni az 1200 kcal-án? Itt valami nem stimmel. Cm/kg? Egyébként zsírt nem csak hússal, de magvakkal, oliva olajjal stb. is bevihetsz.
2013. jún. 29. 23:08
 3/5 A kérdező kommentje:

tényleg nem akarok,csak sajnos betegség miatt nagyon nehezen megy az evés,de próbálkozom. így is teljesen el vagyok telítődve napi 3x-i főétkezéstől.

egyébként 176 cm 61,5 kg

2013. jún. 29. 23:32
 4/5 anonim ***** válasza:

Olvastam egy cikket, miszerint a rákos sejteket a szénhidrát táplálja, vagyis egy szénhidrát szegény diéta segíthet a gyógyulásban.

De a ketozis eléréséhez nagyon sok zsírt kellene fogyasztanod: "a szénhidrát bevitel napi 30 g alá történő csökkentése" "Amikor beállt a ketózis (tehát amikor a keton koncentráció a vérben magasabb, mint a glukóz koncentráció), a ketonok válnak az említett három szövet fő tápanyagává, akár az üzemagyag 75%-át is szolgáltatva. Az agy, amely normál esetben kizárólag glukózt használ, 2-3 hét alatt áll át arra, hogy majdnem kizárólag keton testeket használjon energiaforrásként. Az agy anyagcseréjének ez az időbeli késése némi magyarázatra szorul. Ez okozza, hogy a ketogén diétához való alkalmazkodás első hetében valamelyest csökkenhet a szellemi tevékenység. Ezért a ketogén diéta nem mindig a legmegfelelőbb forma azok számára, akiknek a munkája nagy szellemi aktivitást igényel."

És a kérdésedre a válasz: "A ketózis eléréséhez minimum 1,5 gramm zsírt kell fogyasztani minden gramm fehérjéhez és/vagy szénhidráthoz."

Ha ezt nem tudod teljesíteni akkor inkább ne vágj bele. Maradj a paleonál, ne egyél sok gyümölcsöt.

2013. jún. 30. 12:06
 5/5 poiu ***** válasza:

Mi a betegség?

Még egyszer: zsír a pálmaolaj (újabban mindenféle betegségre ajánlják), olivaolaj, zsír az avocado, szóval egy csomó zsírt bevihetsz növényekkel.

2013. júl. 1. 07:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!