Szerintetek napi h. gramm szénhidrát fogyasztása okoz hízást?
Homo sum, nihil humani a me alienum puto!
(Ember vagyok, semmi emberi nem áll távol tőlem)
Vitatkoznék az utolsó hozzászólással, főleg az alapján, hogy én viszonylag jól ismerem magam. Igenis emberihez közelálló vagyok.
Sőt, talán közelebb állok mint mások. Éppen úgy hozta az idő hogy én magam hasonlatosabban eszem az ember megszokott étkezéséhez mint az emberek vagy 90-95%-a. Másrészt olyan dologgal foglalkozom napi szinten ami az emberi természet egyik legmélyebb sajátja ez pedig az erőszak, a háború és HARC (művészet). Lehet közelebb állok az ember nevű 'ragadozóhoz' mint azt sokan gondolnák.
Nem csak a "szénhidrát" tartalom számít, hanem az adott étel glikémiás indexe is, keress glikémiás táblázatokat a neten.
Ha az inzulintermelést csökkented kajával,(azaz szénidrátszegény a kajád) mindegy mi mást eszel, nem tud bejutni semmi a sejtekbe, és képelen vagy hízni, miközben inzulin nélkül éhségérzet sincs, hiszen az inzulin az az anyag, ami az éhéset okozza. ez bonyolultabb persze ennél, olvass rá valahol. Ebből következően nem kell sem mennyiségeket sem kalóriát számolni mellette, csak szénhidrátot, és glikémiás indexet.
Emellet viszont ha szénhidrát hatású anyagokat eszel, akkor cseszheted az egészet, pl ízfokozók és édesítőszerek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!