Kezdőoldal » Fogyókúrák » Szénhidrátszegény diéta » A ciklikus ketogén diétához...

A ciklikus ketogén diétához 'kötelező' a súlyzós edzés?

Figyelt kérdés

úgy értem, h én nem súlyzózom, csak futok... ha rendesen betartom a ckd-t, futással is hatásos lesz?

amúgy még kezdő vagyok a témában, szívesen fogadom a tanácsokat, esetleg javasolt ételeket...(:

főleg az érdekelne, h a szénhidráttöltésre ténylegesen szükség van-e? egyik helyen így írják, másik helyen úgy...

2013. jún. 17. 17:48
 1/4 anonim ***** válasza:

A sportolás részéhez nem értek, de szerintem működnie kell futással is :)

Van, aki szénhidráttöltés nélkül csinálja, pedig keményen edz.

Ételt most így egyet tudok, amit én speciel szeretek, remélem, a ketogén diéta Nálad sem jelent gyümölcsmentességet :P (Aztán eszembe jutott még.)

(Megjegyzem, összesen 2 ketogén napom volt életemben, elég kihívás nekem a szénhidrát mérséklése egy megengedőbb szintre, de majd nekifutok megint. Viszont az alábbit azóta is eszem néha.)

1dkg kókuszzsír, 1dkg darált mogyoró, pár szem málna vagy egyéb gyümölcs, ami pici mennyiségben is nagy élményt ad (ettem érett meggyel is, az persze már szénhidrátdúsabb, ribizlivel nekem savanyú lenne... a málna vagy a szeder a tökéletes, ha engem kérdezel).

A kókuszzsírt megolvasztom, az egészet összekeverem, még a színe is látványos lesz, az édeskés mogyoró és a gyümölcs pedig megédesíti a cuccot :) Ez egy pici adag, de ilyen tízórai vagy reggeli szinten nekem jó, olyankor nem vagyok nagyon éhes, persze lehet többet csinálni.

A magkenyerem is elég jó e téren, az olajos magvak szénhidráttartalma jobbára rost, de ez magonként eltér... Az enyémnek a fele lenmag, amiben szinte nincs is nem rost CH.

Kókuszreszelékből pedig lehet kellemes, túrószerű krémet csinálni citromlével és citromhéjjal.

2013. jún. 17. 18:11
 2/4 A kérdező kommentje:

köszi!:)

amennyire lehet, megpróbálom kihagyni a gyümölcsöket. azért néha lecsúszik 1-1 alma, szerintem nem olyan vészes.

eddig is azon voltam h minél kevesebb Ch-t egyek, kenyeret, cukrot, lisztet abszolút nem. viszont rengeteg fehérjét ettem.

ebből a korszakomból még maradt kb.1,5-2 havi adag fehérjeporom is. (nem tudom h érdemes lenne-e ezt is a diétába építeni. úgy gondoltam h napközben legnagyobb részben zsír, minimális fehérje. este pedig lecsúszna a turmix...) <--ez így nagyon gáz lenne? :D

2013. jún. 17. 18:42
 3/4 anonim ***** válasza:

Gondoltam, hogy eddig se kenyeren és cukron éltél, ha már eszedbe jutott a ketogén :)

Én is ilyen egy alma szinten szoktam gyümölcsöt enni, no de az a ketogén diétában már sok, egy igen kicsi almával kimeríted a szénhidrátkvótádat... Viszont pl. pár szem málna élmény és nagyon, nagyon kevés szénhidrát :) Nekem kell a napi pici gyümölcs. Viszont a zöldség még sokkal jobban, szerencsére abból egész tűrhető mennyiséget lehet enni ketogén diétában is, ha a megfelelő zöldségeket választjuk. De ez már nekem korlátozó, részben ezért is hagytam abba, méregetni és számolni sem szeretek.

Amit írtál (napközben zsírdús, este turmix), az jól hangzik. Igaz, a leírtak alapján nem tudom a kalóriaszázalékokat, de nem is mindenki ugyanazokkal az arányokkal ketogénezik. Akik több kalóriát esznek, azok arányaiban több zsírt ehetnek, bizonyos mennyiségű fehérje mindenképpen kell, egy kis szénhidrát pedig úgyis elkerülhetetlen.

2013. jún. 17. 19:48
 4/4 poiu ***** válasza:
Mi a célod? Pár nap ketózis alatt nem lesz energiád futni...legfeljebb kocogni. Én ketózis párti vagyok, de mi a célod?
2013. jún. 18. 19:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!