Kezdőoldal » Fogyókúrák » Szénhidrátszegény diéta » Szerintetek ez megfelelő étel...

Szerintetek ez megfelelő étel fogyókúrához?

Figyelt kérdés
Egy jénait kikentem olivaolajjal, leraktam pulykamell sonkával, erre párolt brokkoli jön, ráöntöttem egy kevés tejfölt elkeverve tojással. Paradicsomszeletekkel befedtem és kevés mozzarella sajttal megszórtam. Az egészen csak pici só van, inkább oregánó és bazsalikom ízesíti. Ezt enném ma délben és este.
2013. ápr. 22. 10:55
1 2
 1/11 anonim válasza:

Szinte mindegy hogy mit eszel fogyókúránál , a mérték a lényeg .

De arra ügyelj hogy mennyi szénhidrát , kalória meg minden van benne .

2013. ápr. 22. 11:13
 2/11 anonim ***** válasza:

Szia!

Ez nagyon keves informacio ahhoz, hogy megmondjuk, hogy jo e vagy nem.

Pl: a pulykamell sonka az milyen fajta? ( dietaban csak a magas hustartalmu pulyka ill. csirkemell sonka a jo, legalabb 90% feletti hus tartalommal)

Tovabba a tejfol sem tul jo valasztas dieta alatt, inkabb zsirszegeny joghurtot ajanlanek, vagy ha ebedre eszed akkkor gorog joghurtot ( nem a danoneosat), es sz sem derul ki, hogy a mozzarella milyen, mivel a sima mozzarella zsirtartalma 45% szarazanyagban, a light mozzarellae pedig 10% alatti.

Szoval szerintem ebedre egy alkalommal rendben van, de vacsorara semmikeppen.

2013. ápr. 22. 12:04
 3/11 A kérdező kommentje:
Azt hittem jó, ha nincs benne szénhidrát. Mert elméletileg fehérjét szabad enni párolt zöldségekkel, nem?
2013. ápr. 22. 12:12
 4/11 anonim ***** válasza:

Meg annyi, hogy kb:

1 tojással, 200g sága pulykamell sonkával, 100g 12%-os tejfollel, 200g brokkolival, 100g paradicsommal es 100g mozzarellaval szamolva ez osszesen 721 kcal es 43 g zsir, 17g ch es 65g fehérje. Az adat amit leirtam kb. 2 adag lehet, de te is latod, hogy a zsir iszonyatosan sok benne, en dietazok de 30g zsir felett nem eszek egy nap! Ha mindent lecserelnel zsirszegenyre akkor max 20g zsir lenne az eteledbe!

Amugy a 2. valaszolo voltam....

2013. ápr. 22. 12:15
 5/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ! Azt nem értem, hogy egyesek szerint a zsír nem árt a szervezetnek, sőt, segíti az anyagcserét. A lényeg a szénhidrát csökkentése. Azt olvasom, hogy ki kell hagyni a köretet, a tészta, rizs, krumpli helyett zöldséget együnk és a hús, tojás, tejföl, stb. megengedett.
2013. ápr. 22. 13:16
 6/11 anonim ***** válasza:
A zsír valóban elősegíti az emésztést és szükség van rá. Én reggelente szalonnás rántottákat eszem rendszeresen, mégis ledobtam 7 kilót erőlködés nélkül 3 hónap alatt. A lisztes, cukros ételeket és a tejet, mindennemű tejterméket hagytam csak el. Meg persze a krumplit, rizst, hüvelyeseket.
2013. ápr. 22. 13:29
 7/11 A kérdező kommentje:
én reggelire teljes kiőrlésű kiflit szoktam enni felvágottal és zöldséggel, tízóraira gyümölcsöt, ebédre, vacsira húst és zöldséget, de már kicsit unom, ezért gondoltam hogy ma ez lesz az ebéd...de már meg sem merem enni :-)
2013. ápr. 22. 13:55
 8/11 anonim ***** válasza:
Te tudod jól, nem a zsír a mumus, hanem a szénhidrát. Ha elhagyod a szénhidrátot, a zsírból fogsz energiát nyerni. Szerintem rendben van a kajád :)
2013. ápr. 22. 15:56
 9/11 anonim ***** válasza:

Meg az a szerencse, hogy itthon annyi hozzaerto ember van a fogyokuras temaban, es megis mindenkinek allandoan fogyozni kell...

Zsir es zsir kozott kb annyi kulonbseg van mint a fureszpor meg a fa kozott, segiteni probaltam, ezert irtam le, hogy mibol all az etel amit leirtal, es a tejtermekekben levo zsir altalaban nem a "jo kategoria". Es dietaban a napi bevitt energia max. 30% lehet zsirbol. Ez egy 1200kcal alapu dietanal kb. 37-38g zsir. Es azert hatalmas kulonseg van ha mondjuk magokbol, lenmag olajbol, tokmag olajbol....stb viszed be vagy tejfolbol, ami azert nem mondhato super foodnak, azert ez egyertelmu, es van olcsobb es dietat jobban segito hasonlo terjtermek pl.: a joghurt, ami sok jotekony hatassal rendelkezik.

Amugy pizzaval es milka csokival es lehet fogyni, csak az ember bore nem ugy fog kinezni ahogy azt szeretnenk. Tovabba ha mondjuk 40% feletti testzsirbol szeretnel fogyni es ha elhagyod a koretet, lisztet, cukrot es emellett magas zsirtartalmu tejipari termekeket eszel, akkor is fogyni fogsz.

Amugy ahogy mindenki mondta, a szenhidratok hizlalnak a legjobban, de persze teljesen azt sem szabad elhagyni.

Az, hogy mi kell a szervetnek az egyszeru matematika, kiszamolod, megfozod megeszed. Csak sok utanna olvasast igenyel, illetve a legtobb ember mar annyira ragaszkodik a sajat fogyasztoi kosarahoz, hogy nem akarja megvaltoztatni, vagy nincsen hozza lelki ereje.

En evek ota figyelem a taplalkozasom, mert en anno nem engedhettem meg magamnak, hogy dieta alatt belassuljon a testem kulonbozo folyamatai, es nem akartam beteg sem lenni.

Es a tudatlansag nem azt jelenti, hogyha te azt hiszed, hogy az jo a szervezetednek az jo is.

Segiteni akartam, de sajnos segiteni csak annak lehet aki hagyja.

Legkozelebb ha kerdezel v.mit szerintem ird be, hogy csak az valaszoljon aki szerint jo, amit kerdezel, mert csak arra van szukseged, hogy a valaszadok megsimogassak a lelki vilagod, hogy jo az!

Es meg annyi, hogy minden altalam leirt dologot a taplalkozasrol nem en talaltam ki, ezek tenyek. Sok hozzaerto honlap van ahol utanna tudsz ennek olvasni, de ne a kulonbozo noi lapozokon tedd ezt ahol a fogyjuk tesztaval a fogyjunk diszno zsirral meg ehhez hasonlo cikkek talalhatoak!

2013. ápr. 22. 16:40
 10/11 A kérdező kommentje:
Utolsó válaszoló, ne haragudj, de fogalmam sincs, miért húztad fel magad ennyire. Én nem kritizáltam azt, amit te írtál, csak magyarázatot kerestem arra, miért mondják, hogy a zsír jó és a szénhidrátot kell kihagyni. Visszaolvastam, amit írtam, nem hiszem, hogy fel kellett volna kapnod a vizet.
2013. ápr. 22. 17:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!