Zsír engedélyezett a diéta alatt?
Tudom, hogy leginkább fehérja alapú és szénhidrátszegény ételek szükségesek, napi 6X-i étkezés, inkább sokszor keveset. De mi a helyzet a zsírral? Abból mennyi kell kb., mennyit használ fel a szervezet? Mit okoz, mire való? Természetesen nem az elraktározott szóbanforgó zsírról kérdezek, hanem ami magvakban, vagy pl. a sajtban van. S vki tudna nekem tanácsot adni hogy kb. hány gramm fehérjére,szénhidrátra,zsírra van nekem szükségem egy nap?
heti 2-3 sulyzós edzés, 4-5* 1 óra szobabicikli
19/F 6-7 kg felesleg lehet rajtam.
Köszönöm előre is!
9. válaszoló, szerves kémia.
A telített zsírsavak stabil vegyületek. A telítetlen zsírsavak azok, amelyekben kettős kötések vannak, és képesek oxidálódni, tehát hő hatására transzzsírsavak keletkeznek. Meg eleve gyulladás fokozó hatásuk van. A nekünk fontos telítetlen zsír az omega3 (EPA, DHA az ALA nem igazán). A többi telítetlen zsírsavnak kevesebbnek kellene lennie, különben az ismert gyulladásos betegségeket tapasztaljuk! A szív-érrendszeri betegségek is gyulladásos természetűek, amit "megtapadásnak" nevezel az a gyulladásos folyamat eredménye.
Ugyan a legjobb nekünk a tengeri állatok zsírja lenne (evolúciós magyarázat, hogy ilyen környezetből származik az ember, vízi majom elmélet) de a szárazföldi állatok zsírja még így is sokkal jobb, mint a növényi zsírok. Általában növényi zsírok közül a kókusz zsírt, olivát szokták egészségesnek mondani. A lenmagról most nem nyilatkoznék, nem szeretnék pontatlanságot írni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!