Kezdőoldal » Fogyókúrák » Szénhidrátszegény diéta » Milyen ételeket kellene...

Milyen ételeket kellene száműznöm az életemből?

Figyelt kérdés
Szeretnék fogyni és sok helyen olvastam azt hogy a szénhidrátmentes diéta sokaknál bevált. Szeretném kipróbálni. Milyen ételeket kell kiszorítanom az étrendemből? Van valahol ilyen táblázat ami ebben segíthet?

2012. okt. 21. 18:14
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Olyan nincs, hogy szénhidrátmentes diéta, ugyanis a szénhidrát a szervezetünk (legfőképp az agyunk) fő üzemanyaga, ezért esztelenség teljes egészében megvonni a szervezetünktől. Azonban egy átlag ember táplálkozásáról elmondható, hogy a kelleténél több szénhidrátot visz be, ezért amit én tanácsolok:

Hagyd el:

cukrozott üdítők, energiaital - helyette víz, esetleg tea cukor nélkül

fehér kenyér, péksütemények - helyette barna kenyér (én speciel cukrozatlan gabonapelyhet vagy zabkását eszek reggelire)

olajban, zsírban tocsogó ételek (sültkrumpli, bundáskenyér és társai)

chipsz, édességek - helyette gyümölcs, 1-1 kocka étcsoki

készételek (pl. zacskós leves), gyorskaják

Hirtelen ennyi jut eszembe, persze ez a diéták (sőt az egészséges étkezés) alapja, lehet, hogy ezzel te is tisztában voltál.

2012. okt. 21. 19:54
 2/10 anonim ***** válasza:

Elsősorban a gabonatartalmú ételeket, cukrokat, tejtermékeket. Ezek a legrosszabbak!

Zöldségekben, gyümölcsökben, tojásban, magokban is van szénhidrát, ezek pont elegendőek az egészséges szervezet számára. (húsokban nincs)

Nekem 60-70 a napi szénhidrát bevitelem, ezzel heti 1 kilót tudok fogyni. (mondjuk ez egyénfüggő)

2012. okt. 25. 13:13
 3/10 anonim ***** válasza:
0%

Hehe, 1. válaszoló...

Van szerencsétlen, aki leírja hogy a húsban is van szénhidrát (bizony, igaz is) és itt van, aki mindenképpen zabálni akarja.

A CUKROT SZINTETIZÁLJA A TESTETEK, ÉSZLÉNYEK (na, már jó a hangulatom gondolom :D )

Nem kell benyomni a pizzát és tk kenyeret azért hogy ne álljon le az agyad, mert ha nem ennétek ilyen sz.arokat akkor kényelmesen termelne elég glükózt a mááájad (ha nem adtad még el)

2012. okt. 25. 13:33
 4/10 Anonymus456 válasza:
semilyen ételt nem kell leálnod csak amennyi kalóriát amt bevittél attól többet kell le dolgozni valamilyen sportal és este nagyon keveset kell enni és sikeresen fog lemenni a súlyod is !
2012. okt. 31. 22:05
 5/10 anonim ***** válasza:

"A CUKROT SZINTETIZÁLJA A TESTETEK, ÉSZLÉNYEK"

És mégis mit gondolsz, a máj miből szintetizál cukrot? Ki nem találnád: más cukorból és aminosavak lebontásából (izom lebontásból) A zsírt kihagytam? Hopp nem véletlen: zsírból az emberi szervezet nem képes cukrot csinálni. Szénhidrátokra szükség van a test normális működéséhez.

2012. nov. 9. 02:28
 6/10 anonim ***** válasza:
0%
Szénhidrátot glicerinből (ezért is eszel zsírt bratyó!) és aminosavakból (ezért eszel kutyát, ha disznót nem tudsz venni) szintetizál. Tanulj a glükoneogenezisről, addig meg csssss hallgatás legyen inkább, és ne kioktatás :)
2012. nov. 9. 09:43
 7/10 anonim ***** válasza:

" Tanulj a glükoneogenezisről, addig meg csssss hallgatás legyen inkább, és ne kioktatás :)"

Hát öreg azt marhára benézted. :-D

1) a trigliceridekből ugyan molekulánként valóban van 1 darab észteresített glicerin de ugyanakkor van 3 darab hosszú zsírsavlánc is. Ahhoz, hogy egy molekula glükózt tudj építeni magadnak, el kell bontani 2 trigliceridet. Olyan ez, mintha csak azért vennél 2 számítógépet, hogy a billentyűzet betűiből ki tudd rakni azt a szót, hogy 'retek'. De mi lesz a többivel? hm? Nézzük: felszabadul 6 zsírsav, mi lesz velük? Optimista esetben azt mondhatjuk, hogy belép a citrátkörbe és elég, de ez sajnos nincs így. Egy glükózból ugyanis csak 2x-es citrát ciklus tud generálni a szervezet, ami koránt sem elég (egyrészt a folyamat lassúsága miatt, másfelől mindenféle side reakciók is zajlanak) a 6 zsírsavláncból képződő kb 54 acetilcsoport felvételére egyszerűen nincs kapacitás... optimális esetben a szervezet glikogénraktárakat bont, és a felszabaduló glükóz szolgál az acetilcsoportok akceptoraként (de megint itt a kérdés honnan van a glikogén?). Ez az alapja annak a biokémiailag alátámasztott közmondásnak, miszerint a 'zsírok a szénhidrátok lángján égnek'... persze a tai chi-edzésen biztos mást mondtak.

2) Az aminosavaknál rosszabb forrást nehéz elképzelni: sok közülük már eleve meglehetősen oxidált állapotban van, eleve energiát kell befektetni a szintézisbe (amikor a glükóznak kellene energiát szolgáltatani!!!). A bontás során meg rengeteg toxikus nitrogén tartalmú vegyület keletkezik. Most lusta vagyok kiszámolni, de rengeteg húst kellene enni ahhoz, hogy az energia igényt pusztán abból fedezni tudjuk. Ha nem vagy milliomos, akkor valószínűleg valóban kutyákat kell, hogy egyél. Egyébként a húsban valóban van szénhidrát, mégpedig glikogén, de megehetősen nevetséges mennyiségben. Elég ha azt mondom, hogy egy kiadós futás során, néhány perc alatt teljesen le lehet meríteni a teljes készletet.

De nem értem mi ez a szénhidrát fóbia különben? Lerohad a töke annak aki szénhidrátot eszik vagy mi? :-D Arról nem is beszélve, hogy jónéhány szerv nem is szeret másból energiát nyerni... maximum az éhezés során képződő ketontestek jöhetnek szóba, de az nem egészséges állapot, nem értem, hogy miért lenne kívánatos ezt elérni. Elvileg normálisan össze lehet rakni egy viszonylag korrekt étrendet, megfelelően kiegyensúlyozott étrendet, az embernek nem kell lemondania semmiről, erre mindenki fogyni akar, lehetőleg nagyon gyorsan, nagyon sokat. De minek? Mi a lényeg? Mire megy ki a játék? Mert ha az egészségre, akkor ezeket a szélsőséges diétákat szerintem el lehet felejteni...

Ha esetleg még van valami metabolikus kérdés, ami nem világos, csak szólj! :-D

2012. nov. 9. 10:32
 8/10 anonim ***** válasza:
0%

Nekem eddig sem volt kérdésem, barátom.

Nem értem honnan vetted, hogy a ketózis éhezési állapot. Nagyon is kedvező állapot.

Mi a gond a szénhidrátokkal? A hiányukkal semmi, tök jó hogy mindezt leírtad, érdekes de egy fogyni vágyó embert nem biztos hogy érdekli. Az nem eszik keményítőt oszt annyi, és boldogan él. Meg én is, bár nem akarok fogyni.

Viszont a ch fogyasztó emberek között kissé mintha sok lenne a cukorbeteg, elhízott zsírkancsó, ezt észre vetted ugye? Hát, sok betegséggel is összefüggésbe hozzák, de ez most fogyás téma maradjon.

1-2 hétig egyél lowcarb módon, akár tej és gluténmentesen is, tetszeni fog a változás.

Persze célszerű sok húst fogyasztani, a testünk rendkívül jól bánik vele, számos betegség elkerülhető lenne húsevéssel. De hát a sok spúr inkább cigit, alkoholt vesz mellette meg csak kenyérre futja. Az ő világukat nem fogod tudni megváltani azzal, hogy kevesebb keményítőt, glutént egyenek és több zöldséget, mert valamivel kevesebb kenyérrel együtt is betegek maradnak. Majd figyeld meg.

És nem kell sokat enni, zabálni. A zöldségek aránylag olcsók, húsból sem lazacot kell enni minden nap (bár biztosan ez is ajánlott, hát ha valaki megteheti :)

Hajrá!

2012. nov. 9. 10:41
 9/10 anonim ***** válasza:

"Az nem eszik keményítőt oszt annyi, és boldogan él. Meg én is, bár nem akarok fogyni. "

Nem él boldogan. Szénhidrátokra szükség van a normális működéshez. És nem a keményítő az egyetlen forrás persze. (az összes gyümölcs, a méz tele van szénhidráttal) Tudod, hogy kik mennek le nulla szénhidrátra? A testépítők a verseny előtt, teljesen be vannak zombulva, mert az agynak nincs elég energia. Meg, ha annyira faszán el lehetne lenni szénhidrát nélkül, akkor miért van annyi kövér ember? Arről nem is beszlve, ha esetleg valamiféle sporttevékenységet is szeretnél folytatni, azt egyátalán nem lehet szénhidrát nélkül, csak valami nevetséges szinten... mondjuk tai chi. Azt a zsombik is tudják.

"Viszont a ch fogyasztó emberek között kissé mintha sok lenne a cukorbeteg, elhízott zsírkancsó, ezt észre vetted ugye?"

Igen. De ebből, ha te azt a következtetést vonod le, hogy akkor SEMENNYI szénhidrátot se vigyünk be, akkor teljesen tévúton jársz.

"1-2 hétig egyél lowcarb módon, akár tej és gluténmentesen is, tetszeni fog a változás. "

Hohó, akkor most low-carb, vagy no-carb? Mert rohadtul nem mindegy! Én nem javasoltam sehol, és nem is tartom helyesnek a magas szénhidrát tartalmú diátát. De az egész más kérdés, mint hogy SEMENNYI szénhidrátot sem viszünk be, mert majd a szervezetünk majd jól megtermeli.

"Persze célszerű sok húst fogyasztani, a testünk rendkívül jól bánik vele, számos betegség elkerülhető lenne húsevéssel."

Pusztán az, ha valaki sok húst eszik semmiféle betegségtől nem óvja meg, ső egy csomó betegség kockázata megnő. De még mielőtt félreértenéd: húst enni jó és fontos, de semmi nem indokolja, hogy "sok húst" fogyasszunk.

"És nem kell sokat enni, zabálni. A zöldségek aránylag olcsók, húsból sem lazacot kell enni minden nap (bár biztosan ez is ajánlott, hát ha valaki megteheti :) "

Ezzel egyetértek.

2012. nov. 9. 11:11
 10/10 anonim ***** válasza:

Csak lejárt, veszélyes és téves statisztikák kötik össze a sok húsevést betegségek megnövekedett rizikójával! Ezen lehet vitatkozni, de itt mi ketten nem fogunk egyezségre jutni, Neked tanítanak valamit (vagy a forrásaid alapján hiszel valaminek) én ezeket nem ismerem el, azokat a forrásokat fogadom el hitelesnek amelyek a húsfogyasztást abszolút ajánlottnak tekintik, például a hagyományosan táplálkozó mai vadászó gyűjtögetők táplálkozását, ahol sok hús (és állati eredetű pl. belső szervek, vér szerepel) fogy, zöldségek de nem termesztenek keményítő forrást. Az elhízás, csontritkulás, cukorbaj, alzheimmer, sklerosis stb.. nem ismert betegségek náluk. Szívbetegség sem.

LOW-carb vs NO-carb. Ma csirkét eszem, fűszerezve, pörköltnek, paprikával főzve. Ebben már van szénhidrát, nem lehet NO-carb. Eleve a húsban is van cukor. De ez nem egy kémia óra, nyilván napi 10-20g szénhidrát nem hasonlítható napi 100-200g-hoz. 0 ch bevitel meg nem is megvalósítható, tehát elvileg akkor nem kell keményítőt enni, hiszen a zöldségekben, húsokban van valamennyi ch. Ugye?

A Taichi lesajnálása és a testépítők emlegetése méltatlan kettőnk tudásához, vitájához. Ezennel elnézést kérek, ha korábban nem megfelelő hangnemet ütöttem meg, megesik velem. De mielőtt teljesen tévesen megállapítjuk, hogy pl. ch bevitel nélkül én most fizikailag gyenge lennék, vagy bamba mint verseny előtt a testépítők (aminek biztosan nem a gyógyszerekhez, stresszhez van köze?) én állítom, hogy kiváló fizikai és egészségi állapotban vagyok. Ami azt illeti számos megmérettetésben, ha úgy tetszik akár sportokban egészen jól helyt tudnék állni, ahhoz képest hogy nem gyakorlok sportokat. Viszont a testemet komoly szinten használom, nincs itt semmi ellentmondás vagy meglepő dolog.

Ez könnyen bizonyítható, bárki kipróbálhatja hogy keményítő fogyasztás hiányában nem csökken a sport teljesítménye, esetleg keress meg néhány birkózót, náluk úgy tudom mostanában terjed a paleo, és nagyon szépen helytállnak így is.

Ez a gyakorlati oldal, a biokémiai háttér ezt nyilván megmagyarázza.

2012. nov. 9. 12:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!