Kezdőoldal » Fogyókúrák » Szénhidrátszegény diéta » Szénhidrát diéta minél keveseb...

Tibor Muhatu kérdése:

Szénhidrát diéta minél kevesebb izomvesztéssel. Megköszönném ha hozzáértő Bodybuilder válaszolna! Megoldható speciális étrenddel?

Figyelt kérdés

Sziasztok

110Kg, 175 cm magas srác vagyok.

Már kb.3-4 éve edzem,és van is izomtömegem(de sajnos feleslegem is),de őszinte leszek soha nem szálkásítottam,és most szeretnék.

Szénhidrát szegény diétát szeretnék,amivel minél kevesebbet veszíthetek izomzatomból.E célból BCAA,Glutamin..stbket is szedek,csökkentsem a izomtömeg leépülést.Itt kéne egy kis segítség a kajában,mert sajna a számolás nem volt sosem az erősségem :)

Jelenleg barbár módon csinálom szerintem!

1 étkezés:Csirke mellet 150g kb megpárolom olaj nélkül egy kis citromlével,és rárakom a 100g csiperkegombám(dobozos),végén egy 200g Kefir a tetejére.Köretnek csak zöldséget eszem!(Baj ha nem eszek rizst sem burgonyát sem?)

Majdnem mindég ugyan ezt,itt ott kis változtatással.

Este,meg ha éjjeles vagyok délután Tonhalkonzerv magában ami 0% cukor tartalmú kb 300g,vagy tojásfehérje megfőzve.200g.

Nos a kérdés hülye vagyok?? :)Vagy túl drasztikus a csökkentet szénhidrát bevitelem?Sajna időm kevés van a főzőcskézésre.

Kérem segítsetek miképpen tudnék gyorsan olyat főzni ami nekem megfelelő lenne.

UI: Magában a Tescós avagy Auchanos Grillcsirke ? Mit szóltok? Nem kéne minden nap főznöm..

Előre is köszi az ÉRTELMES válaszokat!

2012. szept. 24. 11:21
 1/4 nagylzs ***** válasza:

- Baj ha nem eszek rizst sem burgonyát sem?

Baj! Diéta alatt le kell vinni a szénhidrátod, de nem annyira hogy a szervezeted izmot bontson tőle.

Másik baj: naponta háromszor eszel. Ez nem jó. Naponta 5-6 étkezés kell egy rendes diétához. Alacsony GI értékű szénhidrátot kell bevinni (pl. barna rizs) és mindig csak egy keveset. Minél jobban szét kell osztani egész napra, hogy ne legyenek inzulin csúcsok.

A főzőcskézés nekem is probléma. Úgy szoktam megoldani hogy veszek 1-2 kiló csirkemellet. Alufóliában megsütöm az egészet, bevágom a hűtőbe és 2-3 napig azt eszem. Nagyon unalmas kaja, de az elkészítése 30 perc, és utána 3 napra meg van oldva a dolog. (Ja és összességében olcsóbb mintha rendelnél valamit, és sokkal egészségesebb.)

Ha szeretnél rendesen diétázni, akkor ajánlom figyelmedbe a sárga kapszulát. Kb. 100 oldalas könyv amit ha elolvasol, akkor az összes ilyen kérdésre tudni fogod a választ. Itt regisztrálsz: builder.hu aztán a fórumon kérdezz rá a sárga kapszulára.

2012. szept. 24. 11:34
 2/4 anonim ***** válasza:
Osztom az előző hozzászóló véleményét a Sárga kapszulában benne van minden. A grillcsirke azért becsapós mert a csontját is lemérik, + ugye a mell a leginkább minőségi rész a csirkén, persze néha ha nagyon nincs kedved főzni akkor jó megoldás.Kevés a fehérje is, valamint a ch- akkor jó ha 0 ha ciklikus ketogén diétát csinálsz, itt telítetlen zsírból fedezed a kalóriát, 0 szénhidráttal, viszont heti 2 nap töltés van, ami azt jelenti hogy mehet a a te esetben akár 600 gramm szénhidrát is.Ezzel a módszerrel ha jól csinálod konkrétan nem veszítesz izmot,viszont lelkileg eléggé megterhelő a ketózis.
2012. szept. 24. 13:27
 3/4 anonim ***** válasza:
Testépítő vagyok és személyi edző, de itt azért nem olyan egyszerű leírni ezeket. Ez nem olyan dolog amit pár mondatban le lehet írni. Írj privátot és segítek ha gondolod.
2012. szept. 24. 20:11
 4/4 A kérdező kommentje:

Köszi srácok a válaszokat.

Válasz:

"Osztom az előző hozzászóló véleményét a Sárga kapszulában benne van minden. A grillcsirke azért becsapós mert a csontját is lemérik, + ugye a mell a leginkább minőségi rész a csirkén, persze néha ha nagyon nincs kedved főzni akkor jó megoldás.Kevés a fehérje is, valamint a ch- akkor jó ha 0 ha ciklikus ketogén diétát csinálsz, itt telítetlen zsírból fedezed a kalóriát, 0 szénhidráttal, viszont heti 2 nap töltés van, ami azt jelenti hogy mehet a a te esetben akár 600 gramm szénhidrát is.Ezzel a módszerrel ha jól csinálod konkrétan nem veszítesz izmot,viszont lelkileg eléggé megterhelő a ketózis."

Köszi,de amit írtál nekem magas :(

Jobban kifejtenéd a dolgot? Ketogén..stb.(Tudom Sárga kapszula..)

Ha jól értem,nagyon minimális szénhidrát bevitel mellett,Pl.csak Csirkemel,és zöldség megoldható,de telítet zsírból pótlom a Kcalt.Telítet zsír... Omega3 táplálékkiegészítö is megteszi?De ha heti 2 szer felnyomom a szénhidrát bevitelem 600g ra akkor nem lenne mindegy heti lebontásba kevés szénhidráttal(barna rizs) elosztani?

Egyébként kössz a alus tippet :) Megfogadom..nekem sincs idöm,se kedvem a pihenö idöszakomban még fözni.Inkább alszom,és töltöm magam :)

2012. szept. 25. 00:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!