Kezdőoldal » Fogyókúrák » Szénhidrátszegény diéta » Zsír engedélyezett a diéta alatt?

Zsír engedélyezett a diéta alatt?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy leginkább fehérja alapú és szénhidrátszegény ételek szükségesek, napi 6X-i étkezés, inkább sokszor keveset. De mi a helyzet a zsírral? Abból mennyi kell kb., mennyit használ fel a szervezet? Mit okoz, mire való? Természetesen nem az elraktározott szóbanforgó zsírról kérdezek, hanem ami magvakban, vagy pl. a sajtban van. S vki tudna nekem tanácsot adni hogy kb. hány gramm fehérjére,szénhidrátra,zsírra van nekem szükségem egy nap?

heti 2-3 sulyzós edzés, 4-5* 1 óra szobabicikli

19/F 6-7 kg felesleg lehet rajtam.

Köszönöm előre is!

2012. nov. 11. 20:37
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
2g/ttkg fehérje, (edzőtermi napokon mehet több is) 1,5g/ttkg szénhidrát (ha fogyni akarsz) és zsírból ami becsúszik. Nem tudsz zsírmentesen táplálkozni, nem is kell. Kerülni kell amennyire lehetséges, ami tiszta kajával mégis bemegy, az bőven elég.
2012. nov. 11. 20:48
 2/11 anonim válasza:

Én is fogyókúrázom, tornával és diétával (már sok kg lement). Kókuszolajat/kókuszzsírt szoktam enni, állítólag ez a legegészségesebb növényi olaj, és (állítólag) nem növeli a zsírpárnákat:

[link]

Én nem hízom tőle, óvatosan próbáld ki, ha van kedved hozzá.

2012. nov. 13. 00:44
 3/11 anonim ***** válasza:

'állítólag' semmilyen zsír nem növeli a zsírpárnákat. Meg nem állítólag se. Meg gyakorlatilag sem.

Aki nem eszik zsírt, meghal. Ez a modern evolúció. Aki meg kevés zsírt eszik, helyette szénhidrátot az beteg lesz, majd meghal (modern evolúció bár ugye nem szelekciós tényező, mert még infarktus előtt a legtöbb ember világra hoz egy porontyot).

Normál esetben zsírt, húst, zöldséget eszel. Amit megtalálsz bárhol: megölsz egy kutyát mi van benne? Hús (zsír, fehérje, vitaminok...) Találsz növényt mi van benne? Minimális ch, víz, növényi tápanyagok. Mit eszel? Ezeket. Elhízol? Nincs az az isten, csak ne kezdj el tehenet fejni meg gabonákat ültetni, azzal nagyon sok mindent el lehet rontani!

2012. nov. 13. 13:03
 4/11 anonim válasza:
Szénhidrátszegény diétában akármennyi zsír megengedett.
2012. nov. 17. 19:55
 5/11 anonim válasza:

azért az akármennyi az durva. kalóriaértéke 90kcal 10 grammban. úgy kéne csinálni, hogy azért a kalóriadeficit meglegyen minden nap. én is kókuszzsírban főzök, salira olivát öntök, így ez még belefér. de a tojásban, csirkében ugyanúgy van zsír, tehát én mást nem használok, ennyi elég a vitaminoknak miben feloldódni. testépítők nyomják még a lenmagolajat kiskanállal nyersen, de állítólag borzasztó. :)

ja, és halolajkapszi alap!

2012. nov. 18. 09:52
 6/11 anonim válasza:
A szénhidrátszegény diéták nem számolják a kalóriát. Ezeknél a fogyást nem a kalóriahiány okozza, hanem a szénhidráthiány.
2012. nov. 18. 18:47
 7/11 anonim válasza:

09:52-es vagyok. pedig a kalória az kalória, és zsírrá fog alakulni a zsír, hogyha több kalóriát viszel be belőle, mint amit a szervezeted felhasznál. ha tetszik, ha nem, ez olyan, mint az 1 meg 1.

persze, akkor nekiülök 1 kiló zsírnak, ami 9000 kalória, és betolom zöldségekkel, akkor majd jól nem fogok hízni. hülyeség. a kalóriát ugyanúgy számolni kell.

kalóriát, fehérjét, szénhidrátot, zsírt, mindent. mellette a mozgás is fontos!

body builderen találsz jó cikkeket. ott leírják a kőkemény igazságot, bármennyire is fájdalmas.

2012. nov. 18. 21:43
 8/11 anonim ***** válasza:
Utolsó, ezt semmi sem bizonyítja. Ez egy HOAX, egy semmi kis elmélet, a valóságban az állításaink mögött minimum komoly tapasztalatOKnak kellene lennie, de ilyen témában még a tudomány sem ártana ha megerősítené amiket írunk. Mégpedig a tudomány és a tapasztalat is azt mondja, hogy zsír bevitel mellett, egyenletes vércukor és inzulinszinttel nem lehet hízni, még a hízást okozó pajzsmirigy betegségek, inzulin rezisztencia is pont hogy elmúlik, csökken..
2012. nov. 22. 11:10
 9/11 anonim válasza:

Telített zsírsav: hő hatására ilyen lesz minden olaj, amiben sütsz, ilyen a disznózsír, a sajtok zsírtartalma, stb. Ez az, ami lerakódik a szervezetben.

Telítetlen zsírsav: minden szerved számára fontos, enélkül meghalnál, vagy jó beteg lennél. A keringés, hormonrendszer szempontjából különösen fontos, valamint a zsíroldékony vitaminoknak is szükséges. Az olajos magvakban főként ilyen zsírok vannak. Kókusz, mandula, stb.

2012. nov. 22. 11:13
 10/11 anonim válasza:

"persze, akkor nekiülök 1 kiló zsírnak, ami 9000 kalória, és betolom zöldségekkel, akkor majd jól nem fogok hízni. hülyeség. a kalóriát ugyanúgy számolni kell."

Nem kell számolni. Nyugodtan ülj neki minden nap 1 kiló zsírnak, tolhatsz hozzá nem szénhidrátdús zöldségeket, sőt húst is. Csak semmi cukros, keményítős, lisztes cucc, se tészta, se kenyér, se krumpli, se rizs, se kukorica ne legyen hozzá. Meglátod, hogy fogyni fogsz, és éhes leszel, akárhány kalória lesz benne, zsírral, hússal, zöldséggel nem fogsz jóllakni. Ez nem elmélet, ez gyakorlat, elég sok ember fogyott le kalóriát nem számoló szénhidrátszegény diétával. Persze állítólag a szénhidrátszegény diéta egészségtelen, lehet így van, mindenesetre hatékonyan lehet vele fogyni.

2012. nov. 22. 15:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!