Kezdőoldal » Fogyókúrák » Szénhidrátszegény diéta » 120 kgs anyámnak 120 gr ch-t...

120 kgs anyámnak 120 gr ch-t javasolt a dietetikus. Igaza lehet?

Figyelt kérdés

165 cm

120 kg

Nincs anyagcserebetegség, ehhomi cukor 2 tizeddel határérték felett

júl. 17. 10:53
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
60%
Ha a dietetikus azt mondta, nyilván egyéni paraméterek alapján szabta ki. A gyakori anonim hozzászólói közt elenyésző a dietetikus, tehát laikus emberek ehhez.
júl. 17. 11:01
 2/22 anonim ***** válasza:
85%

Egy mérés nem mérés, ráadásul ha nincs anyagycserebetegsége, akkor nem a szénhidráton kéne rugózni teljesen értelmetlenül, hanem az 50-60 kilós extrém túlsúlyon, ami valószínűleg a magasabb vércukorszint okozója is. Ennél a túlsúlynál már valószínűleg nemcsak diabetológiai problémák adottak, hanem mozgásszervi, érrendszeri, kardiológiai, emésztési problémák is, és ez csak rosszabb lesz.

Remélem az orvos az életmódváltásról és a kalóriákról is tanácskozott édesanyáddal. Ha nem, akkor sürgősen keressetek szakembert, addig pedig ezt olvassátok el, különben hatalmas gondok lesznek:

[link]

júl. 17. 11:04
 3/22 anonim válasza:
26%
A dietetikus egy idióta. Nem fogja fel, hogy egy 120 kilós embernek hiába ír fel 120 g CH-t. Ha képes lenne arra, hogy ilyen kevés CH-t egyen, akkor nem lenne 120 kg. Fokozatosság kellene, mert ez nem olyan, mint a cigi meg a pia, hogy leteszem örökre oszt jóvan. Látszik, hogy ez a dietetikus semmit sem ért az elhízáshoz és annak pszichológiájához, de szerintem még soha nem is beszélt kövér emberrel és nem figyelt oda rá.
júl. 17. 11:18
 4/22 anonim ***** válasza:
61%
Milyen sok dietetikus van itt, sose gondoltam volna :))
júl. 17. 11:22
 5/22 anonim ***** válasza:
64%
Történetesen én foglalkozom dietetikával, de szerintem nincs szükség dietetikai mesterképzésre ahhoz, hogy feltegyek egy kérdést, miszerint az irreális 120 gramm szénhidráton való rugózás mellett a beteg az életmódváltásról és a kalóriaszámolásról is kapott-e tájékoztatást? Mert ha nem, akkor csúnya folytatása lesz a sztorinak.
júl. 17. 11:28
 6/22 anonim ***** válasza:
45%

" Milyen sok dietetikus van itt, sose gondoltam volna "

ember a kérdező muterja 165 cmel 120 kg 😅

ha 60 kg túl súlyra egy dietetikus annyit tud mondani h ki számoltam neked 120 g szén hidratot aztán egyed és nem tanítja meg normálisan táplálkozni meg kaloriát számolni meg élet modot váltani akkor az szted rendbe van szakmailag?

itthon nagyon megy ez a diploma fétis h aki szerzett vmi végzetséget a szar magyar közoktatásba az onnantól isten közbe meg a magyar egészség ügy tele van kóklerekkel mert aki ért a dolgokhoz az kiment külföldre

júl. 17. 11:32
 7/22 anonim ***** válasza:
42%
Hogy jött ki ez a szép kerek 120 gramm? Mi alapján állította fel ezt a megkötést a dietetikus? Ez irreálisan alacsony, mindössze 480 kcal. Édesanyád húst fog enni hússal és zsírral, hogy legalább az alapanyagcseréjét fedezze? Egészségesnek, fenntarthatónak, eredményesnek hangzik.
júl. 17. 11:42
 8/22 A kérdező kommentje:

Nekem nagyon kevésnek tűnik, azért kérdezem. Kapott szabályokat. Tk pékáru, reggel nincs gyümölcs, reggel este ne egyen tejterméket stb. Ezeket is mindenféle indoklás nélkül.

Mondjuk mindez államiban, nem magánban

júl. 17. 12:10
 9/22 anonim ***** válasza:
78%

"reggel nincs gyümölcs, reggel este ne egyen tejterméket"

Ezek honnan jönnek? Vidd rendes szakemberhez édesanyádat, hogy fenntartható és egészséges útra lépjen, és még sokáig éljen.

júl. 17. 12:31
 10/22 anonim ***** válasza:
72%
Én ugyan nem dietetikussal fogytam, de simán ettem napi 250-et. És felé annyi kg voltam mint most anyukád. Persze nem tudhatjuk mi van a háttérben, lehet hogy lett valami olyan vizsgálati eredménye ami indokolhatja, ezt nem tudhatjuk.
júl. 17. 12:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!