Kezdőoldal » Fogyókúrák » Szénhidrátszegény diéta » Ha a böjtölés tényleg olyan...

Ha a böjtölés tényleg olyan egészséges, mint amilyennek mondják, akkor én miért vagyok mindig rosszul?

Figyelt kérdés
Akárhányszor böjtölni próbálok, mindig az lesz a vége, hogy ennem kell nap végén, mert nagyon rosszul vagyok. Egyszerűen sosem bírom ki, hogy egy teljes napig ne egyek. Pedig nem vagyok túlsúlyos.

2023. szept. 21. 21:31
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
64%
Nem neked való. Minden szervezet máshogy reagál a különböző étkezési szokásokra. Én akkor vagyok energikus, ha max 2x eszek egy nap (ezt mondjuk 20:4 órás intervallumban, de most 23:1 böjtben vagyok, és 1x eszek). Nekem az 5x eszek kevesebbet nem vált be, állandóan fáradt voltam.
2023. szept. 22. 09:51
 12/26 anonim ***** válasza:
0%

Ja, de ha egész nap nem eszel, az nem böjt, hanem koplalás. Bár van, aki vízböjtnek szépíti.

(11.es voltam.)

2023. szept. 22. 09:54
 13/26 anonim ***** válasza:
37%
A böjt szó nem evést jelent max s te fejedben koplalás
2023. szept. 22. 10:06
 14/26 anonim ***** válasza:
33%

A léböjt kúra megint mást jelent, amikor szilárd tápanyagot nem veszünk magunkhoz, csak folyadékot iszunk:

[link]

[link]

2023. szept. 22. 10:10
 15/26 anonim ***** válasza:
69%

Mogyoró is egészséges, csak van aki egy morzsányitól is anafilaxiás sokkot kap.

Az egészséges mindig egyénfüggő!!! Baromira számít a genetika, életmód, mennyiség, eloszlás stb.

A böjt nem azt jelenti, hogy napokig nem eszel, az a koplalás. Az időszakos böjtnek, vagyis amikor bizonyos időkeretbe sűríted a napi étkezésed, vannak előnyei. Nekem pl. remekül orvosolta a lipázenzim-termelésem gyengeségét, ami örökletes;azóta nem kell enzimet szednem vagy szigorúan nézni a napi zsírbevitelemet, mert a testem képes annyit megtermelni a 14-16 óra alatt, hogy elég legyen másnapra.

2023. szept. 22. 10:22
 16/26 anonim ***** válasza:
0%

De ha napokig nem eszel azt is böjtnek hívják, amennyiben arra fel vagy készülve, testileg lelkileg, esetleg gyakorlatnak tekinted…

A 7napos vízböjtbis böjt, a 40 napos vízböjt is böjt, meg Angus Barbieri 382 napos böjtje is böjt volt…

Én inkább az intermitent fastingotokat nem tartom böjtnek, hiszen a böjt egyik ismérve, hogy a megtörése után nem pótolod be a böjt alatt kimaradt kaloriákat, hanem úgy eszel tovább mintha mi sem történt volna… ti viszont nem esztek egész nap, majd este bepótoljátok a napi kimaradást.

De amúgy nem tudom mit kell örökké beleokoskodni ebbe a böjt témába ha sosem próbáltad.

2023. szept. 22. 11:20
 17/26 anonim ***** válasza:
45%
Valoszinuleg nem eleg tapanyagdus az elotte levo etkezes
2023. szept. 22. 11:29
 18/26 anonim ***** válasza:
5%
Ezek szerint 7 napos böjt alatt azért nincs semmi bajom, mert az előtte lévő étkezésemmel beviszem a kieső 19000kaloriát?
2023. szept. 22. 11:44
 19/26 anonim ***** válasza:

A helyesen folytatott böjtölés tényleg egészséges!

Mint ahogy a mogyoró is, de valakinek egy szem is halálos lehet belőle.

Meg a hosszútáv futók sem olyanok, akik már az első 500 méteren fuldokolnak. Na, vajon ők miért nincsenek rosszul?!

A böjtre is fel kell készülni (testileg-lelkileg-szellemileg).

De valszeg neked inzulinrezisztenciád lehet, vagy a kezdeti szénhidrátmegvonás tünetei annyira erősek, hogy nem bírod tartani a böjtöt. Ráadásul súlyfelesleged sincs, miből merítsen tartalék energiát a szervezeted?!

Szerintem léböjttel érdemes kezdeni a böjtöt pl. frissen facsart garpefruit stb. levekkel, és ha ezek a léböjtök már jól mennek, csak akkor érdemes 24 órás vízböjttel folytatni, de rögtön a teljes böjttel indítani nem túl jó döntés - pláne, ha valaki csontsovány, annak meg nem is ajánlott..

2023. szept. 22. 22:07
 20/26 anonim ***** válasza:
56%
Ha rosszul vagy, akkor valami bajod van. Egészséges szervezet gond nélkül bírja a böjtöt. Mi hosszú évek óta böjtölünk, és kiválóan érezzük magunkat tőle, emiatt csináljuk. Érezni, hogy nagyon jót tesz. Még sosem volt rosszul egyikünk sem. Érdemes lenne kivizsgáltatni magad.
2023. szept. 23. 12:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!