Ha a böjtölés tényleg olyan egészséges, mint amilyennek mondják, akkor én miért vagyok mindig rosszul?
Ja, de ha egész nap nem eszel, az nem böjt, hanem koplalás. Bár van, aki vízböjtnek szépíti.
(11.es voltam.)
Mogyoró is egészséges, csak van aki egy morzsányitól is anafilaxiás sokkot kap.
Az egészséges mindig egyénfüggő!!! Baromira számít a genetika, életmód, mennyiség, eloszlás stb.
A böjt nem azt jelenti, hogy napokig nem eszel, az a koplalás. Az időszakos böjtnek, vagyis amikor bizonyos időkeretbe sűríted a napi étkezésed, vannak előnyei. Nekem pl. remekül orvosolta a lipázenzim-termelésem gyengeségét, ami örökletes;azóta nem kell enzimet szednem vagy szigorúan nézni a napi zsírbevitelemet, mert a testem képes annyit megtermelni a 14-16 óra alatt, hogy elég legyen másnapra.
De ha napokig nem eszel azt is böjtnek hívják, amennyiben arra fel vagy készülve, testileg lelkileg, esetleg gyakorlatnak tekinted…
A 7napos vízböjtbis böjt, a 40 napos vízböjt is böjt, meg Angus Barbieri 382 napos böjtje is böjt volt…
Én inkább az intermitent fastingotokat nem tartom böjtnek, hiszen a böjt egyik ismérve, hogy a megtörése után nem pótolod be a böjt alatt kimaradt kaloriákat, hanem úgy eszel tovább mintha mi sem történt volna… ti viszont nem esztek egész nap, majd este bepótoljátok a napi kimaradást.
De amúgy nem tudom mit kell örökké beleokoskodni ebbe a böjt témába ha sosem próbáltad.
A helyesen folytatott böjtölés tényleg egészséges!
Mint ahogy a mogyoró is, de valakinek egy szem is halálos lehet belőle.
Meg a hosszútáv futók sem olyanok, akik már az első 500 méteren fuldokolnak. Na, vajon ők miért nincsenek rosszul?!
A böjtre is fel kell készülni (testileg-lelkileg-szellemileg).
De valszeg neked inzulinrezisztenciád lehet, vagy a kezdeti szénhidrátmegvonás tünetei annyira erősek, hogy nem bírod tartani a böjtöt. Ráadásul súlyfelesleged sincs, miből merítsen tartalék energiát a szervezeted?!
Szerintem léböjttel érdemes kezdeni a böjtöt pl. frissen facsart garpefruit stb. levekkel, és ha ezek a léböjtök már jól mennek, csak akkor érdemes 24 órás vízböjttel folytatni, de rögtön a teljes böjttel indítani nem túl jó döntés - pláne, ha valaki csontsovány, annak meg nem is ajánlott..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!