Én már örökre ennyi kiló maradok?
Kérlek segítsetek.
Van egy 3 hónapos kisbabám.
Szülés előtt 58 kg voltam (170 cm), szülni 72 kilóval mentem, a kórházból 65 kilóval jöttem haza.
Egy-két hét alatt magától szépen lement 62-63 kilóra.
Azóta ott tartok. Nem sok (annyira), de az egész testemet petyhüdtnek látom.
Terhesség előtt jártam futni heti egyszer-kétszer 5-7 km között és heti két crosfit órára is elmentem.
Szülés után 5 héttel elkezdtem itthon is csinálni a gyakorlatokat, futni is egyszer-egyszer, táplálkozni meg ugyanúgy táplálkozok mint előtte: sok zöldség és feherje, kevés szénhidrát, az édességet szerencsére nem annyira szeretem.
Meg se mozdul a súlyom, semmi változás!!
Mozogni sajnos ekkora gyerek mellett tényleg nincs több idő, így is csak akkor, ha a férjem hazaér este, fél órát, vagy hétvégén. Ha napközben neki kezdek, garantáltan felkel a baba, megzavar, stb. Nem jó.
Ha meg kevesebbet ennék, az már sanyargatás lenne, nem akarom.
Fog ez változni? Le fog menni az utolsó pár kg ahogy telik az idő?
10: igen, így gondoltam, hogy lemegy a zsír és izmot szed fel helyette. de gondoltam ezt ő is tudja :)
nem is mostanra mondtam, gondoltam, hanem a jövőben, ha edzeni is fog tudni.
Az a baj, ahogy írtam is, hogy mozgok!
Heti két futás, alkalmanként 40 perc, meg itthon heti kétszer csinálom a crossfitt órákon megtanult gyakorlatokat, szinten 40-45 percig.
Ehhez ráadásul még jól is eszek, szerintem, mégse ment le szinte semmi onnantól, ahol a gyerek két hetes korában jártam.
Ma pl a mozgásban szünnap lenne, de sétáltam egy órát, úgy, hogy a gyerek hordozóban rajtam volt.
3 hónapos baba mellett nehogy már ilyen baromságon aggódj.
Majd leadod a felesleget, ha a gyerek 1-2 éves lesz és akarsz ezzel foglalkozni.
Szia. Szoptatsz, nem?
A tejelválasztáshoz szükséges (prolaktin) hormon hatására van, akinél a szervezet zsírt tartalékol, mert úgy értékeli hogy a baba táplálásához ez kell. Így amíg a szoptatás tart, nehezen fognak lemenni a kilók, viszont a szoptatás abbahagyása után eltűnik minden plusz kiló.
Én pont az ellenkezője voltam, a szoptatás alatt csontsoványra fogytam, viszont miután elválasztottam a gyereket vissza is híztam a terhesség előtti súlyomra (ez sem jobb).
Te valószínűleg az első típus vagy, így ne aggódj. Eltűnik majd az összes plusz kiló amikor már nem szoptatsz.
A hormonok miatt most más egy kicsit. Én azt mondom egy fél év-3/4 év múlva le fog rólad menni az a pár plusz úgy, hogy észre sem veszed, ha sportolsz, odafigyelsz. Amúgy is ilyen súlynál 5-8 kg nehezen megy le.
Ne hallgass azokra, hogy ráérsz majd 2 év múlva odafigyelni. Nem, azok csak kifogások. Mindig vicces, mikor 2-3 éves gyerekkel azt mondják a terhesség miatt hízottak el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!