Adnatok tippeket, hogy paleoban, rohanos hetkoznapok mellett milyen gyorsan elkeszitheto eteleket keszitsek?
Dolgozom, egyetemre jarok es edzek is, tehat a hetkoznapjaim elegge telitettek, es nem gyakran szeretek gyorskajadakban enni, ezert inkabb en keszitem az eteleimet, de jol jonnenek uj bevalt otletek.
Szalkasodni szeretnek, tehat lightosabb, alacsonyabb szenhidrattartalmu etelekre gondoltam.
A zsirfogyasztasom magasabb, mint az atlagnak, de igyekszem a jo zsirokat valasztani pl. tojas, avokado, magvak
Én tojásételeket, néha zöldségételeket szoktam készíteni, persze a sült hús is teljesen jó, csak én nem szoktam húst enni. Ha a te paleódba belefér, sajtot is ehetsz, rántva vagy csak úgy, zöldséggel.
Személy szerint szeretem a sós szezámsütiket, amik elég tartalmasak tudnak lenni, egy muffinsütőnyit több napra be lehet osztani könnyen megragadható ételnek, de ha piskótának sütöm, az se rossz, csak gyorsabban elfogy :)
S pl. szerintem csodás a sajtos sült tojásfehérjehab (a sajtmennyiség ízlés szerinti, nekem 1 tojásfehérjéhez 1 dkg füstölt sajt jár s egy picike zsír, muffinsütőben sül az is), kedvenc feltétem, főzelékhez mindig az van, sőt sokszor anélkül is (nagyon kevés főzeléket eszem).
A fatbombok inkább hardcore ketogén ételek s bár írod, hogy zsírosabban eszel, nem tudom, belefér-e neked... Tipikusan kókuszzsír és darált olajos mag vagy kókusz keveréke, bonbonformában mélyhűtőben tartva, legalábbis az enyéim. Van édes és sós is, de édesítőt egyikbe se teszek.
Én nem bonyolítom túl a főzést. Húslevest, sült húst lehet 3 napra előre is elkészíteni, hozzá egy kis nyers vagy párolt zöldség gyorsan készen van, utóbbit lehet mirelit zöldségekből is csinálni. A tojásételek a leggyorsabbak, ha kevés az időm, azt készítek, vagy sós leves tonhalkonzervet veszek elő. Hetente egyszer halfiléből készítek párolt halat, meleg vízben gyorsan kiengedem, pár perc alatt megpárolom. Gyakran sütök csirkemájat is, kicsire darabolva max. 10 perc alatt készen van.
Főzelékekből a tökfőzelék is elég gyors, citromlevet vagy ecetet, kókusztejet és szezámmaglisztet teszek bele. Más, mint az igazi, de én szeretem. Wokban is szoktam zöldségeket sütni, hagyma, cukkini vagy uborka, padlizsán, brokkoli, karfiol, répafélék nagyon jók bele. Fedő alatt sütöm meg őket, így puhulnak is.
Reggelire általában tojást csinálok bármilyen formában. Ha sietek, akkor előző este megfőzöm, reggel már csak fel kell kapni a dobozt. Zöldséggel eszem.
De szoktam chia pudingot magammal vinni, egy kis kolbászt, vagy szalonnát reggelire szintén zöldséggel. Sokszor csinálok házi májkrémet is.
Ebédre valamilyen levest, zöldségkrémlevest, húslevest, sülthúst, zöldséget szoktam vinni, mikor mihez van éppen időm és kedvem.
Ha nagyon nincs időm semmire, akkor a "reggel beugrom a pékségbe" effektet elkerülendő, veszek egy tonhal konzervet és megeszem zöldséggel.
1. Rántotta, rántotta muffinok
2. Főtt tojás+zöldségkrém
3. Tonhalsaláta
4. Édesburgonyás "szendvics"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!