Hogyan tudnék paleo étrend mellett hízni pár kilót?
Nem ilyen divat kaják,hanem rendes,főtt étel.
Tudod,pincepöci,rántott husi,pacal,sertés oldalas,...
Több szénhidrát. pl banán, gesztenye, édesburgonya.
Az olajos magok nagy kalóriatartalommal bírnak. Sok mandula, dió.
Ezen kívül zsírosabb húskészítmények, kolbász, szalonna, tepertő. Zsíros húsok stb. a pacal amúgy pont jó, meg a pörkölt is.
Fenteikből próbálj meg többet fogyasztani, ha hízni szeretnél.
4., köszi az érdemi választ!
Mindent magamnak főzök, csak állati zsírt használok sütéshez-főzéshez. Minden nap eszek húst, főleg szárnyasokat (a marhahúst nem bírom megenni, tejérzékeny vagyok), kb. hetente egyszer májat, velőt, halat. A gesztenyétől fáj a hasam, nem jó nekem. Magokat nyersen rendszeresen eszek, de nem merek túl sokat, mert 1-2x kicsit túlzásba vittem...
Ja és nem eszek paleo sütiket, paleo "kenyeret". Se boltit, se házit. Lehet, hogy kéne?
Édesburgonyát szabad? Ugyanannyi a CH tartalma, mint a krumplinak. Egyáltalán hol lehet kapni, én sosem látom a boltokban, zöldségeseknél.
Már elkezdtem azon agyalni, hogy mégiscsak kéne ennem rizst vagy krumplit, de félek,hogy elrontom az eddigi eredményeimet. (Pajzsmirigy, hormonok, allergiák, vashiány, stb.)
Egyszerűen kalóriatöbbletben kell enned. Ha hormonálisan is a zsírraktározást akarod támogatni, akkor emeld a szénhidrátot (nem mintha a fehérje nem dobná meg az inzulint s persze nem mindegy, milyen ch s milyen fehérje). De a kalóriatöbblet, ugye, alap, anélkül nem megy.
Abból egyél többet, amiből tudsz. Én pl. a zsírt emelném, a másik két makrotápanyagom jó szinten van. Bár a zsír laktat, nekem igazán nem esne nehezemre bevágni belőle a szokásosnál többet (nekem inkább a deficit elérése a közel lehetetlen). Éhesnek nem kell lenni az evéshez (nem mondom, hogy ez mindenkinél igaz, csak úgy nagy általánosságban), ahogy az éhség hiánya sem gátolja meg a tápanyagfelvételt. Persze van egy határ, amikor az ember már nem tud enni. Ha ez bekavar a hízásba, akkor ügyesen kell játszani az ételekkel, a szuperlaktatókkal nem fog menni.
Revideálom magam, kicsit emelném a szénhidrátot is. Most nagyon alacsonyra vittem, ami mellett már nehezen tudnék sokat enni. Bár ha reggeliznék, akkor bizonyára így is menne.
Nincs fix recept. De ha a térfogat a gond, akkor tömény ételekre érdemes koncentrálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!