Paleo táplálkozáskor kell-e alkalmazni táplálék kiegészítőket, vitaminokat? Most szeretnék átállni rá.
A rendesen tartott állat húsa nyilván jobb, mint a mindenfélével telenyomotté, s az életminőség még az ízt is durván megváltoztatja. A rendes hússal magával szerintem a világon semmi baj nincs, teljesen természetes táplálék ezen a bolygón. S eléggé meggyőzőek a csak állatot evők, akik évtizedekig boldogan elélnek :) Ugyanúgy, ahogy a vegánok, akik szintén. Ez a jó a mindenevőségben, működünk így is, úgy is, csak figyeljünk kicsit oda.
Ó. Fehér liszt alatt én megőrölt búzát értek. De nekem mindegy, glutént nem fogok enni, ha mindenki idiótának néz miatta, akkor sem. A húsfogyasztásomat sem fogom megnövelni. Azt nem mondom, hogy sose leszek újra vega, nekem végülis szinte teljesen mindegy, húsra pedig nincs szükségem, csak néha poén. Igaz, most már ketogénezek, nem is akarom abbahagyni és azt nem tudom összeegyeztetni a húsevéssel, így a vega vonalra egyre nagyobb az esély.
De attól még remekül meg lehet élni sok vörös húson, zsíron, belsőségen, tojáson és egyéb állati termékeken is. Ha az ember olyan, hogy ezt bírja, én 2 nap után kifeküdnék.
"A paleozás hosszú távon tönkreteszi az emésztőrendszert"
"Értelmesebb, ha a fehérlisztes termékek helyett teljeskiörlésűt eszel, illetve rozs, zab, köles bevitele szintén javasolt."
Mások szerint meg a teljes kiőrlésű gabonák (amik nem jobbak a fehér liszteknél) és a többi gabona teszi vagy teheti tönkre :D
Lektinek glutén stb. :D
Élelmiszeripari mérnökök alapvetően nem az egészséges táplálkozással foglalkoznak. Tudom, Tóth Gábor célja látszólag más, őt lehet, hogy az egészség is érdekli, én ezt nem szándékozom megítélni, tényleg át is ad hasznos infókat (én kb. le tudtam volna vizsgázni a neten elérhető videói alapján:) de az ő tudására sem vennék mérget. Mármint arra, hogy a világ a tudása szerint működik :)
"ha valaki elhagyja a gabonát, hajlamos lesz több húst fogyasztani."
Ez azt a kérdést veti fel, hogy mennyire káros a húsevés. Nos, sok testépítő fogyaszt 2-3 g/ttkg fehérje mennyiséget hússal (és tejfehérjével) és nem igazán látszanak betegeknek.
Persze mi edzők tudjuk, hogy milyen ártalmakkal jár a testépítés okozta terhelés, a túlzott zabálás, de ehhez képest a tipikusan húsevő, fehérjében gazdag étrend mégsem tűnik akkora megbetegítő faktornak.
Amit sok vizsgálat alá is támaszt. Szerintem sem jó a sok húsevés, bár sokkal jobb mint a gluténtartalmú gabonaevés. Ha már hús vagy gabona.
"Szerintem sem jó a sok húsevés, bár sokkal jobb mint a gluténtartalmú gabonaevés. Ha már hús vagy gabona."
Ez nézőpont kérdése. Szerintem egyik sem jó és egyik sem jobb, mint a másik. A testépítők sportolnak, keményen megdolgoztatják magukat. Ez még mindig egészségesebb, mint a rendszeres állati fehérje fogyasztása melletti tespedés, ami a legtöbb emberre jellemző. Kéne viszont egy olyan felmérést is végezni, ahol megvizsgálnak olyan 40-50-60 éves egyéneket, akik hosszabb távon (mondjuk legalább 10 évig) gyúrtak életük valamely szakaszában és ezért fokozott állati fehérje bevitelük volt. Ezt utána össze lehetne vetni olyan egyének eredményeivel, akik sportoltak ugyanennyit, de nem fokozták közben a fehérjebevitelt az átlagos fölé. És persze lehetne egy harmadik kategória ahol azokat vizsgálnák, akik nem fogyasztottak állati fehérjét de mondjuk nem is sportoltak annyit. Érdekes lenne, és bizonyára többet megtudnánk.
Saját véleményem szerint a gyúrósok rendben vannak egészen addig, míg mondjuk úgy 50-60 évesen leállnak a gyúrással. Akkor viszont csúnyán visszaüthet a dolog. De ezt nem bizonyítja semmi, csak saját feltevés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!